DOSARUL MICROSOFT Traian Băsescu a avizat începerea urmăririi penale pentru cei cinci foşti miniştri

E.D.
Anticorupţie / 4 octombrie 2014

Traian Băsescu a avizat începerea urmăririi penale pentru cei cinci foşti miniştri

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri că a aprobat cererea ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale faţă de foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu achetaţi în dosarul Microsoft.

"În ceea ce priveşte solicitarea făcută de ministrul Justiţiei cu privire la cinci foşti miniştri legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau, corect din punct de vedere al legii este: am cerut ministrului Justiţiei, şi l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare făcută către ministrul Justiţiei, începerea urmării penale pentru doamna Ţicău Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tănăsescu Nicolae Mihai şi pentru domnul Funeriu Daniel", a spus şeful statului.

"Nu a fost o cerere formală de începere a urmării penale, am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise şi cred că acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt", a adăugat el.

Preşedintele a mai spus că, "din documentele care există în dosar, nu toate vinovăţiile sunt la fel şi aşa rezultă şi din referatul procurorilor". "Spre exemplu, Daniel Funeriu, nu există nicio suspiciune cu privire la bani, la mită şi aşa mai departe, este doar în zona de eventual abuz în serviciu", a menţionat Băsescu.

"Vreau să fac următoarea precizare: aceşti oameni nu au nicio calitate în acest moment. Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta, pot să-i scoată de sub urmărire penală. Altfel spus, în acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate, este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci când a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci, sunt egali ca şi situaţie. Ei nu au fost trimişi cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioară solicitării mele de începere a urmării penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi vreo altă calitate mai târziu", a declarat Băsescu.

Preşedintele a precizat că, din punctul său de vedere, ancheta poate să continue."Şi cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României", a mai spus el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Presedintele din nou face niste formulari halucinante. Sigur ca cei pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii au o calitate, de suspecti, iar presedintele incearca di nou sa amestece lucrurile. Nici disculparea A-PRIORI a lui Funeriu nu este normala, pentru ca daca Funeriu ar fi imaculat, atunci insemna ca DNA-ul cere aprobarea inceperii urmaririi penale degeaba. De fapt este o indicatie publica sa arate cine trebuie spalat si cine trebuie inculpat. Sper sa se termine cat mai repede campania.

    1. draga domnule Sandu, iar calitatea de suspect nu este in niciun letopiset evidentiata:-) De asemenea domnul Presedinte nu a spus ca domnul Funeriu ar fi floare de colt, ci doar faptul ca i s-ar putea imputa o treapta mai mult decat neglijenta in serviciu...

      Calitatea de suspect, asa cum este ea descrisa de art 77 Cod Procedura Penala este evidentiata in cererea ce a fost aprobata, si demonstrata de dosarele pretins a fi citite. Prea multe nu ar fi de spus decat ca nu trebuioe neaparat sa ii credem pe cuvant nici macar pe cei ce ne sunt dragi. Politic putem fi partizani dar nici sa inghitim orice enormitate nu e OK. Nu il banuiesc nici o secunda pe Funeriu ca ar fi luat sau pretins bani dar nu imi plac directivele trasate smechereste de Presedinte. As fi inteles daca in cazul Funeriu presedintele nu si-ar fi dat acceptul sau daca tacea.

    si anume "Premier und neun Minister stehen unter Verdacht in einen Bestechungsskandal verwickelt zu sein. 60 Millionen Dollar Bestechungsgeld sollen geflossen sein. Die Krise könnte Auswirkungen auf die Präsidentenwahl haben."---Premierul si noua ministri stau sub suspiciunea de a fi implicati intr-un scandal de influenta in care au fost vehiculate 60 milioane de Euro. Aceasta criza ar putea avea efecte asupra alegerilor prezidentiale. Desi este un articol din Frankfurter Rundschau, care are o cat de cat relatare apropiata de realitate, incearca intotdeauna sa epateze, in acest moment luaindu-l peste picior pe domnul Ponta datorita elegantei palatului care se doreste a fi cel guvernamental, desi , bineinteles dupa opinia mea, se pare a fi totusi cel de la Cotroceni "Der bescheidene Herr Ponta in seinem (Regierungs-)Palast. Foto: REUTERS" Probabil ca domii care au furnizat fotografia cunosc totusi mai bine :-) Daca romanii sunt brute , nu inseamna neaparat ca trebuie sa reprezinte tara din colibe de lut...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb