DOSARUL VOICU: Afaceriştii Locic şi Căşuneanu, reţinuţi de procurorii DNA

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 9 aprilie 2010

Cătălin Voicu

Cătălin Voicu

Tot ieri a mai fost reţinut şi judecătorul Florin Costiniu

Oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost reţinuţi, ieri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie, în dosarul în care este cercetat senatorul PSD Cătălin Voicu.

Tot ieri, în urma audierilor ce au avut loc la sediul DNA în dosarul Voicu, a fost reţinut şi judecătorul Florin Costiniu, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz pentru reţinerea şi arestarea sa.

Menţionăm că judecătorul Florin Costiniu este preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, potrivit Mediafax, pe 23 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Cazul Locic

În referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Cătălin Voicu, una din fapte constă în aceea că senatorul ar fi pretins şi primit de la Marius Locic, administrator la SC Locic Imobiliare SRL şi acţionar majoritar la două ziare suma de 119.000 lei.

În schimbul banilor promişi, acesta şi-a luat angajamentul că va interveni pe lângă poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi îi va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva lui Locic. Totodată, oamenii legii ar fi trebuit să propună o soluţie de neurmărire penală în dosarul în care acesta era cercetat pentru înşelăciune.

Procurorii DNA mai susţin că, după ce s-au declanşat cercetările în acest dosar, documentele "false" ar fi fost înregistrate în evidenţele contabile şi au fost depuse organelor de control fiscal şi de urmărire penală pentru a-şi susţine apărările formulate.

Anchetatorii mai susţin că, pe lângă banii menţionaţi, Voicu ar fi pretins de la Locic şi alte foloase, constând în publicarea cu titlu gratuit a unui articol într-unul din ziarele lui Locic a unui articol favorabil lui Mircea Geoană, candidat la aceea vreme la preşedinţie.

Cazul Căşuneanu

Anchetatorii au arătat că senatorul Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz - vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

Astfel, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magis-traţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Senatorul PSD ar fi apelat la judecătorul Florin Costiniu ca, în schimbul unor foloase, să intervină pe lângă magistraţii instanţei supreme învestiţi cu soluţionarea favorabilă a unui dosar al SC PA&CO International SRL Bacău, care contesta atribuirea unei licitaţii privind lucrările de reabilitare a drumului naţional 76, între localităţile Ştei şi Beiuş.

În aceeaşi cauză, în a doua jumătate a anului 2009, Cătălin Voicu a cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvern, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în care respectivele persoane aveau interese.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Uitati-va bine la poza lui Voicu: este aproape copia lui Haissam. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb