Două grupări de traficanţi de dorguri de risc, destructurate la Buzău

ANA FELEA
Anticorupţie / 11 aprilie 2021

Două grupări de traficanţi de dorguri de risc, destructurate la Buzău

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una plină pentru anchetatorii buzoieni care la diferenţă de câteva zile au scos la lumină două grupări de traficanţi de droguri de risc, fără să aibă vreo legătura între ele.

Prima acţiune a poliţiştilor buzoieni a avut loc pe 31 martie când 5 indivizi din Râmnicu Sărat au fost trimişi după gratii pentru trafic de droguri, iar cea de a doua a avut loc, joi, 8 aprilie, când alţi 9 bărbaţi care vindeau droguri în judeţul Buzău au fost săltaţi de poliţişti şi duşi la audieri.

Pe 31 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost constituită de 10 persoane din judeţul Buzău. Acestea ar fi cumpărat droguri din Brăila şi Bucureşti, pe care apoi le-ar fi vândut tinerilor din judeţul Buzău.

Comunicatul trimis de IPJ Buzău informează: "Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, 13 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Brăila şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău. De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi înfiinţat culturi indoor şi outdoor de cannabis. În urma percheziţiilor, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, au fost ridicate 950 de grame de canabis, recipiente care conţineau componente chimice utilizate la prepararea substanţelor psihoactive, mai multe telefoane mobile şi 3.600 de lei".

Diicot Buzău anunţa, la rândul său: "În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 - 2021, pe raza judeţelor Buzău şi Brăila şi a municipiului Bucureşti, a acţionat o grupare infracţională formată din 13 persoane, care a procurat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, le-a transportat, depozitat, preparat şi vândut către consumatori de pe raza judeţului Buzău, cu precădere în municipiul Râmnicu Sărat. Gruparea, construită pe relaţii de prietenie, era structurată pe mai multe paliere: primul palier - dealerii principali care procurau substanţele interzise; al doilea palier - dealerii secundari care se aprovizionau de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc şi al treilea palier - consumatorii care se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, intermediind vânzarea sau oferind spre vânzare o parte din substanţe, pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit".

Pe 31 martie, au fost puse în executare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri. În final, 5 indivizi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Pe 1 aprilie, suspecţii au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

A doua acţiune amplă în urma căreia alţi 9 bărbaţi care vindeau droguri în judeţ au fost săltaţi de poliţişti şi duşi la audieri a avut loc joi, 8 aprilie. De data aceasta este vorba despre persoane din municipiul Buzău şi din Gălbinaşi.

Potrivit anchetatorilor, începând de anul trecut, buzoienii au decis să facă bani de pe urma traficului de droguri. Au luat legătura cu diverşi dealeri din Galaţi, Brăila şi Bucureşti, s-au aprovizionat cu marfă pe care apoi au vândut-o tinerilor din municipiul Buzău dar şi din comunele limitrofe, precum Gălbinaşi şi Smeeni. Vindeau etnobotanice şi cannabis cu sume care porneau de la 10 lei pacheţelul şi ajungeau până la 200-300 de lei/ gram.

IPJ Buzău a informat: "Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, 9 bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău. În urma percheziţiilor, au fost ridicate diferite cantităţi de materie vegetală şi pulbere de culoare albă, despre care există suspiciunea că ar fi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi telefoane mobile".

Au fost puse în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Diicot Buzău, la rândul său, anunţa: " La data de 08.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie. În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare, preparare şi vânzare de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Substanţele erau procurate de către dealerii locali, în principal, de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza judeţului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul şi cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram canabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanţă activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate diferite cantităţi de materie vegetală şi pulbere de culoare albă, despre care există suspiciunea că ar fi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane",

La activităţi, au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, precum şi ai Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb