dpa: Kamala Harris strânge donaţii electorale, în timp ce Trump susţine că ea ar putea aduce al Treilea Război Mondial

R.S.
Internaţional / 28 iulie

dpa: Kamala Harris strânge donaţii electorale, în timp ce Trump susţine că ea ar putea aduce al Treilea Război Mondial

Potenţiala candidată a democraţilor la preşedinţia SUA, vicepreşedinta Kamala Harris, a colectat din partea donatorilor partidului 200 de milioane de dolari pentru campania sa electorală, în numai o săptămână după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială în care a cerut ca locul lui să fie preluat de vicepreşedinta sa, a anunţat duminică echipa de campanie a acesteia, transmite agenţia dpa.

Echipa Kamalei Harris a descris această sumă drept un "record fără precedent", care este "o dovadă suplimentară a sprijinului extraordinar" de care ea se bucură printre democraţi. De asemenea, tot conform echipei sale de campanie, două treimi din aceste contribuţii provin de la donatori care-şi aduc pentru prima dată un astfel de aport pentru Partidul Democrat.

Din rândul marilor vechi donatori, preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Alex Soros, fiul miliardarului George Soros, a lansat un apel către public "să se unească în spatele Kamalei Harris şi să-l învingă pe Donald Trump". Familia Soros este cunoscută pentru susţinerea puternică a politicienilor progresişti, cheltuind zeci de milioane de dolari în fiecare campanie electorală americană.

Totuşi, există în rândul democraţilor şi opinii în favoarea unui proces de selecţie, cum este cea exprimată de fondatorul şi investitorul Sun Microsystems, Vinod Khosla. Acest donator democrat cere "o convenţie deschisă", cu "un candidat democrat mai moderat", capabil să atragă voturi şi din partea electoratului cu tendinţe mai conservatoare, Kamala Harris adresându-se mai ales electoratului puternic progresist, reprezentat în special de imigranţi, persoane de culoare sau membri ai comunităţii LGBT, conform dpa.

Preşedintele Joe Biden, pe care donatorii democraţi începuseră să-l părăsească, s-a retras în cele din urmă duminica trecută din cursa electorală în care puţini îi mai dădeau şanse de câştig după seria de apariţii publice pline de gafe ce au pus la îndoială capacitatea sa de a mai conduce SUA la vârsta de 81 de ani.

Indicată de Biden ca preferinţă a lui de a continua această cursă, Kamala Harris s-a impus rapid drept favorită în competiţia internă din partid, fiind cel puţin până în acest moment practic lipsită de concurenţă înaintea Convenţiei Democrate din 19-22 august, care va stabili numele candidatului democrat la preşedinţie ce se va confrunta pe 5 noiembrie cu republicanul Donald Trump.

Acesta din urmă, care testează diferite linii de atac contra Kamalei Harris, a descris-o sâmbătă pe aceasta la un miting electoral drept o "liberală nebună", o "vagaboandă" şi o "vicepreşedintă ratată".

"O preşedinţie a Kamalei Harris înseamnă încă patru ani de extremism, slăbiciune, eşec, haos şi probabil al Treilea Război Mondial', a mai spus candidatul republican la acel miting, desfăşurat în statul Minnesota, scrie dpa.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu s-a mai vazut asa ceva sau cum ne zice doamna Michelle Obama : Harris va cistiga alegerile intr-un fel inca nemaivazut vreodata .Kamala love este virful aizbergului ce loveste ca o furtuna politica America .Generatia Z se lipeste total de doamna Harris .Milioanele tineri ce voteaza pentru prima data vin si ei linga Harris .Trump pare a nu mai avea nici o sansa .Milioane de cetateni americani doneaza pentru întia data bani pentru campania doamnei Harris .Zimbetul, ce poate deveni necrutator al Kamalei,distruge pina si efectele pozitiv- politic ale atentatului nereusit(bine ca a fost asa) asupra lui Trump .Mirarea este pe buzele tuturor .J.R.Biden primeste acceptul a peste 87 la suta dintre cetateni fiind considerat deja patriotul absolut .Femeile albe se napustesc sa ofere bani doamnei Harris spre a-si maximiza campania electorala .Kamala ocupa intreaga forta a Mediei Americane .Ultima eroare nefortata (cea cu crestinii ce nu vor mai vota peste patru ani ) a lui Trump ne aminteste de erorile facute de catre J.R.biden .Avortul si pozitionarea extrem de corecta fata de evenimentele din Gaza o transforma pe Harris in cistigatoare . Harris primeste inca un ajutor nesperat de la Macron ce scoate din adincurile Senei imaginea femeilor ce au impresionat de-a lungul vremurilor omenirea .Prima femeie de culoare Presedinte in SUA .Asa ceva nu s-a mai vazut vreodata .Va imaginati ? Nici macar nu este doamna Obama care conform sondajelor cistiga „ en fanfare ” alegerile .Sprijinul sotilor Obama cade si el ca un curcubeu (tineti minte ce a patit in Romania Bush) asupra exuberantei si frumusetii doamnei Harris .De necrezut .Zeci de mii de cetateni se inscriu voluntar spre a sprijini efdortul de campanie al doamnei Harris iar in oglinda Trump pierde 6 procente in principalele state cheie. O data ce trendul devine descrescator campania lui Trump se va prabusi .Harris este pe val si creste ,creste, ca Fat Frumos din Lacrima .Harris a pornit practic de la citeva procente si a ajuns la paritate cu Trump , in citeva zile sau saptamini , ce scade in sondaje vazind cu ochii .

    Kamala Harris 2024. Let's go!

    Nu sunt de acord cu toate politicile lui Harris, dar comparand cu alternativa, revenge and retribution, freedom suna parfum. Sper ca americanii sa aleaga libertatea, nu autoritarismul. Sa vedem.  

    Istoria ne invata ca "Femeile" nu sunt Capabile sa conduca in Vremuri de Razboi...ori inainte de a incepe unul sau dupa ce se termina unul....

    Sunt multe "Femei" in analele istorie referitor a a "conduce in vremuri tulbure".... 

    Este nevoie de un Personaj "masculin"... cu varsta cuprinsa intre 55-65 ani...  

    in multe regiuni globale nivelul de testosteron este foarte scazut la "barbati" si "relativ" ridicat la "femei".... 

    strangerea de maini .... e studiu... se tot "slabeste"... iar asta nu este semn "bun" de "stabilitate" ....regionala / politico /militara... pentru unele regiuni. 

    s c c r e t 

    Trump va castiga la pas deoarece indecisii vor vota impotriva scaderii puterii de cumparare (- 25% in doar 3 ani), a haosului migrator de la frontiera de sud, a cresterii taxelor pe profit la 42% planuita de Biden pt a subventiona razboaie fara castigatori, etc etc.

    Va castiga kamala. Victoria kamalei va insemna un ajutor mult mai mare pt ukraina si invingerea umilitoare a rusiei. Deci da vreau sa castige kamala hars!

    Dorinela mai lipseste Europei,

    ca inarmare razboi,criza economica,migratie ilegala....

    si alte bunatati cadou de la democrati deja am primit 

    1. si de la republicani am primit copii cu forta

      da, dar macar n-o sa mai trebuiasca sa votam vreodata

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb