Dr. Olaru: "Incidenţa acneei adulte la femei a crescut cu 10% în ultimii 10 ani"

T.B.
Miscellanea / 25 octombrie 2023

Dr. Olaru: "Incidenţa acneei adulte la femei a crescut cu 10% în ultimii 10 ani"

Departe de a fi o problemă specifică adolescenţei, acneea poate afecta serios adulţii din punct de vedere emoţional, iar cercetările recente indică faptul că, în ultimii 10 ani, incidenţa acneei adulte la femei a crescut cu 10%. Dr. Maria Olaru, medic endocrinolog, explică cum putem gestiona această problemă, într-o lume în care peste 640 de milioane de femei şi bărbaţi suferă de acnee, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Studiul recent publicat în Jurnalul Internaţional de Dermatologie indică faptul că stresul, schimbările hormonale şi dieta au contribuit la creşterea incidenţei acneei adulte la femei cu 10% în ultimul deceniu, potrivit sursei menţionate. De altfel, femeile sunt afectate mai mult decât bărbaţii, în special din cauza modificărilor hormonale cauzate de medicamente, ciclul menstrual sau menopauză, informează sursa citată. Această problemă are implicaţii semnificative, având un impact psihologic puternic, transmite Dr. Olteanu. În cazurile severe, poate duce la autoizolare sau depresie, afectând peste 640 de milioane de persoane la nivel global, adaugă doctora.

În această situaţie, medicii recomandă o mai bună gestionare a rutinei zilnice şi, mai ales, intervenţia adecvată în tratarea acneei. "Acneea este o afecţiune dermatologică care duce la formarea de coşuri, în special pe faţă, umeri şi braţe, datorită numărului mare de glande sebacee din aceste zone. Aceasta determină umplerea foliculilor de păr cu uleiuri şi celule moarte ale pielii. Deşi nu reprezintă un pericol major pentru sănătatea generală, poate cauza probleme emoţionale datorită cicatricilor pe care le poate lăsa în urmă. În cazul în care cauza acesteia este hormonală, pacienta va remarca o accentuare a erupţilor în special mandibula şi zona maxilarului, pe gât şi piept" explică Dr. Maria Olaru, medic primar endocrinolog în cadrul clinicii Dr. Leventer Băneasa, potrivit comunicatului.

La femei, erupţiile de acnee pot apărea mai ales în preajma menstruaţiei, în timpul sarcinii, după întreruperea unui tratament cu anticoncepţionale sau la menopauză, menţionează doctora. Există recomandări pentru îngrijirea pielii la domiciliu, dar şi intervenţii disponibile după consultul dermatologicconform sursei citate. Astfel, este esenţială îndepărtarea machiajului în fiecare seară, utilizarea produselor cosmetice non-comedogenice şi consumul a minimum 2 litri de apă plată pe zi, eliminând alimentele fast-food şi dulciurile din dietă, se mai arată în comunicat.

În paralel cu abordarea problemelor hormonale sau schimbarea rutinei, medicii recomandă şi un consult dermatologic pentru a determina cea mai bună metodă de intervenţie. "În tratamentul acneei adulte, se poate recurge la creme pe bază de peroxid de benzoil pentru a elimina bacteriile sau la produse care conţin acid salicilic, care efectuează un peeling superficial şi previn apariţia de noi coşuri. Pacienţii cu acnee retenţională pot beneficia de derivaţii ai vitaminei A, iar în anumite cazuri, numai cu recomandarea unui dermatolog, se pot utiliza antibiotice sau steroizi" a concluzionat dr. Olaru, informează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci 1% pe an... climate change? E si asta o sugestie pt investitii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb