Dragnea anunţă menţinerea impozitului zero pentru angajaţii din IT

A.I.
Politică / 12 noiembrie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat astăzi o serie de modificări la Codul fiscal, în sensul acordării unor avantaje angajaţilor din sectorul IT, modificări la care Guvernul lucrează în această perioadă.

Dragnea a reafirmat că impozitul pe venit pentru sectorul IT rămâne zero.

"Avem o singură problemă care va fi rezolvată de către Guvern - cei care lucrează în IT care aveau deja impozitul pe venit zero, dar sunt mai multe variante pe care colegii din guvern o să le propună şi în aşa fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare. Impozitul zero rămâne. Salariile oricum nu le scad, se pune problema dacă firma cheltuieşte mai mult. Nu-s probleme", a declarat preşedintele PSD la Romexpo, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a precizat că s-a lucrat foarte mult cu specialişti la ordonanţa privind Codul Fiscal şi nu vede de ce aceasta ar fi neconstituţională, aşa cum spun liberalii.

Liderul PSD a adăugat: "S-a lucrat foarte mult la acest act normativ şi s-a analizat şi cu specialişti în drept constituţional şi în domeniul fiscalităţii şi în domeniul juridic. Nu văd de ce ar putea sa fie neconstituţională o astfel de ordonanţă".

Dragnea a precizat, pe de altă parte, că îl susţine pe Gabriel Petrea pentru şefia Organizaţiei de tineret a PSD şi a adăugat că nu a dispărut din ţară în aceste zile.

Preşedintele PSD mai spus: "Am venit să-l susţin şi pe el şi pe toţi colegii tineri, e un eveniment important pentru ei, dincolo de realegerea preşedintelui. Am fost văzut prea des înainte. Am citit şi eu ba că am fost plecat din ţară, ba că n-am ieşit nu ştiu unde. Miercuri am stabilit cu premierul, vicepremierul şi secretarul general să mergem în Constanţa şi ne-am întors sâmbătă. Şi toate zilele de dinaintea şedinţei de guvern de miercuri, în fiecare zi şi seară am lucrat împreună cu colegii din guvern pentru a finaliza ordonanţa privind modificarea Codului fiscal, ceea ce pentru noi este foarte important".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Guvernul Nastase a dat in 2004 acea facilitate de neimpozitare a veniturilor unora care lucreaza in IT, pentru dezvoltarea sectorului IT, si bine a facut. Au trecut anii, sectorul IT s-a consolidat si salariul mediu in IT a ajuns la 6000 lei/luna net. Acum ca impozitul pe venit scade la doar 10% consider ca acea facilitate trebuie anulata. Cei din IT ar fi necesar sa contribuie, ca si ceilalti angajati, la bugetul tarii pentru a fi realizate investitii in sanatate, invatamant, infrastuctura, aparare etc.si nu doar la dezvoltarea turismului in strainatate. Doar in acest an romanii au cheltuit 2 miliarde euro in vacante in afara tarii. Si nu cred ca au cheltuit cei platiti cu salariul minim.

    1. Netul merge bine in tara.

      Ei dau statului tva gras, acciza, etc. 

      Just ..pt ei ro are statut de paradis fiscal.isi iau aici veniturile, aici au copiii la scoala, impozit zero. Cunosc it isti care au chiar mania persecutiei cu cat de mult ii fura statul..

      Ei produc pt export dar sunt si printre cei care ard cei maai multi lei in deficitul de cont (vacante afara, consum de marfuri din import) 

      iar observi cam unghiular...poate nu vezi ochelarii de cal pe care-i ai

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb