Dragnea îl atacă pe preşedintele Consiliului Fiscal

S.A.
Politică / 14 octombrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Dragnea: "Nu este pentru prima oară când domnul Ionuţ Dumitru se amestecă în lupta politică"

---------

Actualizare 19:40 Ionuţ Dumitru: "La momentul la care s-au tăiat salariile şi s-a crescut TVA-ul, Consiliul Fiscal nici măcar nu exista"

La momentul la care au fost tăiate salariile şi s-a majorat TVA, Consiliul Fiscal nici măcar nu exista, ne-a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, ca răspuns la afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus despre acesta că "dădea avize pozitive Guvernului Boc şi la tăierea de salarii şi la creşterea TVA".

"Vreau să fac o singură precizare: în primul rând, la momentul la care s-au tăiat salariile şi s-a crescut TVA-ul, Consiliul Fiscal nici măcar nu exista, ca să eliminăm orice discuţie. Deci nu aveam ce aviz să dăm, pentru că nu existam la momentul respectiv. Atât vreau să comentez, nimic altceva.(...) Consiliul Fiscal s-a înfiinţat în iunie-iulie 2010, după ce s-au tăiat salariile şi s-a crescut TVA-ul, nu are nicio legătura afirmaţia (lui Liviu Dragnea, n.r.) cu realitatea", ne-a spus domnul Ionuţ Dumitru.

----------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat astăzi pe Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, care a calificat programul PSD ca fiind "nerealist", spunând despre acesta că nu este prima dată când "se amestecă în lupta politică" şi amintind că Dumitru "dădea avize pozitive Guvernului Boc şi la tăierea de salarii şi la creşterea TVA", într-un interviu acordat Stiripesurse.ro.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Ionuţ Dumitru, care a calificat programele PSD şi PNL ca fiind "nereealiste", liderul PSD a precizat: "Nu nu sunt convins că cel care a făcut acestă afirmaţie a vorbit în numele unei instituţii publice independente cum spuneţi dumneavoastră. Poate că dânsul a vorbit în calitatea sa de economist şef al unei bănci multinaţionale din România. Pentru că dânsul, în mod ciudat are această dublă calitate: în acelaşi timp este şi şef al unei instituţii publice independente unde a fost numit de Parlament, şi reprezentat de frunte al unei bănci private străine. Mă gândesc că acea bancă nu va fi foarte fericită dacă românii vor avea mai mulţi bani în buzunar şi se vor împrumuta mai puţin. Poate că de aici vine acea caracterizare. Mă aşteptam că dacă vorbeşte în numele Consiliului Fiscal să îşi fundamenteze afirmaţiile pe baza cifrelor şi a datelor oficiale. Cel puţin noi aşa am făcut în programul nostru."

Liviu Dragnea îl întreabă pe Ionuţ Dumitru cum îşi permite, ca în calitate de şef al unei instituţii publice independente să comenteze ce fac partidele politice.

Preşedintele PSD a adăugat: "Nu este pentru prima oară când domnul Ionuţ Dumitru se amestecă lupta politică servind interesele uneia dintre părţi, fiind probabil pus acolo ca să critice tot ce vine de la PSD. Vă reamintesc prevestirile sumbre, dar din fericire, mereu greşite ale acestui domn. Când Guvenul PSD a adoptat scutirea pe impozitul reinvestit, Consilul Fiscal dădea aviz negativ, pe motiv că am fi subestimat impactul negativ al acestei măsuri. Realitatea a fost că am încasat din impozitul pe profit cu 12% mai mult în 2014, faţă de 2013 şi cu 13% mai mult în 2015, faţă de 2014, încadrându-ne în toate ţintele bugetare. La fel, când Guvernul PSD a adoptat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, acelaşi Consiliul Fiscal, condus de acelaşi domn Dumitru, a dat iar aviz negativ, estimând o scădere a veniturilor din contribuţii de 0,8 miliarde lei în 2014 şi de 5,08 miliarde lei în 2015. Şi de această dată realitatea l-a contrazis! Am avut o creştere de 3,22 miliarde lei în 2014 şi de 18 milioane în 2015 din contribuţii sociale. Şi atunci ne-am încadrat în toate ţintele de deficit bugetar asumate. Ca să nu mai vorbesc despre Codul Fiscal, unde iar am primit aviz negativ de la dl. Dumitru, iar realiatea a arătat că economia a mers mai bine după intrarea în vigoare a Codului. În schimb însă, domnul Ionuţ Dumitru dădea avize pozitive Guvernului Boc şi la tăierea de salarii şi la creşterea TVA. Şi ştiţi bine ce scădere economică a urmat. Asta ca să înţelegem mai bine care e viziunea acestui domn."

Potrivit lui Dragnea, nu trebuie să mire faptul că şeful Consiliului Fiscal dă "un fel de pre-aviz negativ" programului partidului, chiar înainte ca social-democraţii să vină la guvernare.

"Dar nu-l mai crede nimeni, pentru că predicţiile sale s-au dovedit mereu eronate. Veţi vedea că realitatea îl va contrazice şi de aceeastă dată", a conchis Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce Dumnezeu cauta Dumnitru asta daca e bancher in acest post ?Cum poate sa fie obiectiv?

    Poate se trezeste si Dragnea. 

    dar trebuie sa recunosc, de data asta dragnea are dreptate. La ionut Dumitru, orice reducere de taxe este nociva pt natiune. e cam prostut. ar trebui schimbat. oricum raiff e o varza de banca. genul de banca care da credite in CHF cu economisti sefi gen ionut dumitru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb