DRAGNEA: "L-am rugat pe premier să prezinte o listă de obiective strategice de importanţă naţională"

Andrei Stan
Politică / 3 septembrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat ieri că l-a rugat pe premierul Mihai Tudose să prezinte, dacă va reuşi, săptămâna viitoare, o listă de obiective strategice de importanţă naţională.

La finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la Năvodari, Dragnea a declarat, citat de Agerpres: "Despre proiectele mari din România - l-am rugat pe primul ministru ca săptămâna următoare, dacă reuşeşte să finalizeze, să stabilească o listă de obiective strategice de importanţă naţională în domeniul agriculturii, sănătăţii, infrastructurii, educaţiei, cercetării. Va fi stabilită şi aprobată această listă, sperăm să găsim înţelegere la toate forţele politice pentru a fi de acord cu această listă - să fie o listă de obiective strategice de importanţă naţională pentru care să începem finanţarea şi execuţia şi să fie dusă la capăt".

O temă importantă a discuţiilor a vizat infrastructura.

Preşedintele PSD a detaliat: "Am discutat de asemenea despre autostrăzi, despre modul prin care aceste investiţii majore pe care le aşteaptă toată societatea românească să fie realizate într-un termen rezonabil. (...) Am discutat cu premierul şi ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, pe lângă celelalte autostrăzi. Există un proiect mai vechi, care are şi avizele de mediu, este vorba de Bucureşti-Ploieşti-Braşov. Autostrada Comarnic-Braşov nu implică şi autostradă între Ploieşti şi Comarnic. Şi premierul a stabilit cu ministrul Transporturilor ca săptămâna următoare să ne prezinte dacă asta poate să fie o opţiune mult mai bună şi mult mai rapidă, în aşa fel încât să avem o autostradă Bucureşti până la Braşov, nu întreruptă între Ploieşti şi Comarnic".

Liviu Dragnea a anunţat totodată că premierul a prezentat, de asemenea, stadiul programului de guvernare. Liderul Camerei a arătat: "Am constatat cu satisfacţie că (...) astăzi suntem într-o situaţie foarte bună, doar 14% din măsurile din programul de guvernare sunt nefinalizate ca şi realizare, sunt în curs. La sfârşitul lunii septembrie toate prevederile din programul de guvernare vor fi aduse la termen aşa încât anul 2017 să fie încheiat cu respectarea măsurilor şi acţiunilor care sunt prevăzute acolo".

El a amintit că s-a discutat despre înfiinţarea Casei române de comerţ - o companie importantă care va ajuta foarte mult producătorii români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb