Dragnea la pârnaie, PSD în pragul disoluţiei

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 28 mai 2019

Dragnea la pârnaie, PSD în pragul disoluţiei
MAKE

Na, să-ţi ajungă!

A doua zi după ce-ai pierdut alegerile, ai şi intrat la pârnaie!

Trei ani şi şase luni, cu executare.

Dragnea.

Liviu Dragnea.

Marele Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, al treilea om în statul oficial şi primul în statul paralel, a fost condamnat ieri la trei ani şi şase luni, cu executare, pentru nimic, că a angajat pe naşpa nişte doamne, o şmecherie de rahat, o găinărie nedemnă nici pentru un baron local şi Bombonica lui (dar, urmează Teldrum care e ceva mai consistent).

Sentinţa a fost pronunţată abia după ce a fost cert că PSD a pierdut alegerile europarlamentare, prăbuşindu-se la 23,59%.

În trei ani, Dragnea a adus PSD la jumătate.

Dacă PSD ar fi luat la europarlamentare 45,47%, ca la parlamentarele din 2016, ar mai fi fost condamnat Dragnea la închisoare?

Nu ştim.

Atunci, PNL luase 20,04% şi USR - 8,87%.

Acum, PNL a luat 27,07% şi alianţa USR-PLUS -19,99%.

Dragnea a îngropat PSD-ul.

PSD s-a lăsat făcut partid personal al lui Dragnea, aşa că PSD împărtăşeşte acum soarta persoanei mustăcioase numită Liviu Dragnea.

PSD seamănă cu un frizer de Teleorman.

Nu cred că PSD să mai fi fost vreodată într-o situaţie de asemenea grozăvie: cu el lider maximo la gherlă, partidul este ameninţat cu disoluţia.

Pentru că asta nu a fost decât prima bombă.

Altă bombă este că Viorica Dăncilă a devenit preşedintele PSD!

Vasilica Viorica Dăncilă!

Premier şi preşedinte PSD, ...wow!, ce destin politic la această doamnă! Hei, Abecedarul!

Dăncilă şefă la PSD este chiar mai grav pentru PSD, decât că Dragnea este la ocnă.

Mă întreb ce-or fi simţind PSD-iştii în aceste momente de cumpănă, când ar trebui să se solidarizeze..., cu asemenea preşedinte, nu-i ia lehamitea?

Aşa vă trebuie dacă cultivaţi minciuna!

Altă bombă pregăteşte Dan Barna, de la USR, care discută în aceste zile să bage o moţiune de cenzură, contra Guvernului Dăncilă.

Majoritatea parlamentară nu mai este reprezentativă pentru opţiunile electoratului, după cum o arată europarlamentarele, astfel că, în mod normal şi democratic, Guvernul Dăncilă ar trebui să demisioneze.

O moţiune de cenzură poate avea succes, în brambureala care s-a declanşat în PSD.

În sfârşit, mai ticăie şi o bombă cu ceas: preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, declarase de luna trecută că "liderii PES consideră îngheţate relaţiile cu PSD" până când guvernul României îşi clarifică angajamentul faţă de statul de drept şi urmează recomandările Comisiei Europene.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans ameninţase PSD cu excluderea din PES şi chiar dacă momentul alegerilor europarlamentare a trecut, ideea continuă să macine.

Imaginaţi-vă că toate aceste bombe explodează în vara asta şi Laura Codruţa Kovesi devine procuror şef european.

Ce ar mai rămâne din PSD?

Opinia Cititorului ( 39 )

  1. Domnule Make, dar Irinuca, Irinuca ce va face acum?! Asta nu ne-ati mai spus.

    1. ... dar nu cred ca poate fi atasata aici.

      Am primit-o si eu pe Whatsapp - o arata pe Irinuca tandru si protector imbratisata de un (alt) barbat. Da, chiar el - Cristi Borcea. 

      e nu numaı ın coama trufasa...apropos coruptıe la austrıecı sı romanı.... unıı promıt contracte publıce la nepotzıcı de olıgarhı, altıı gıresaza prın functıa lor bone care fac menajul ın sedıul partidului.

      Uni zâc că dacă erau șoferul lui Dragnea ...

      Pentru locul lui Dragnea vacant se înghesuie românu'-n miticarie ? 

      Il va aștepta 3,5 ani. Trimițând pulovere si plângând in pumni. ????????

    de ce ar trebui sa ramina ceva din psd? psd nu e partid, e o monstruozitate politica toxica

    Opozitia nu va culcati fratilor pe o ureche ca minuni s-au mai vazut: Steaua si Astra au castigat campionatul in timp ce patronii le erau la puscarie. Justitia a inlaturat piatra de moara ce atarna de gatul PSD-ului si daca sunt baieti dstepti isi pot reveni rapid. Klaus si tabara lui ar trebui sa-i lase/ajute sa moara incet, daca se vor repezi sa ia puterea s-ar putea sa pateasca cum au patit si cu guvernul Ciolos.

    Groparii PSD sunt Ciordache, Mittaliera,Nicolicea si Codrin .Prin comportamentul lor de cate ori apar la televizor si insulta si ameninta partidul pierde !

    "A doua zi după ce-ai pierdut alegerile, ai şi intrat la pârnaie!"

    Și nu ți s-a aprins niciun beculeț?

    Pentru că n-ai cu ce? 

    1. Bai, tu chiar ca functionezi pe becuri, nu vazusi ce scrie mai incolo?

      "Dacă PSD ar fi luat la europarlamentare 45,47%, ca la parlamentarele din 2016, ar mai fi fost condamnat Dragnea la închisoare? 

      Nu ştim."

      De unde naiba vin prostii astia? 

      "Alegeri ? Ce alegeri ?"

    exista destui Ponta care dupa ce i au fost prieten acum sa l scuipe in fata dupa ce i au ciugulit in palma. Un caine ciobanesc in lesa si cu botnita e mult mai usor sa i dai un picior decat atunci cand se poate misca liber.

    De ce a prins culoare omul? Nu era vorba ca nu merita?

    1. In Redactie a fost ridicata aceeasi obiectie.

      Dar, cum sa dau ilustratia de prima pagina alb-negru, cind avem o frumusete de fotografie color? Si nu mai este nevoie sa subliniez ca este infractor, de vreme ce e in titlu.

      Hai, lasati-o asa, va rog, policromia e un cadou de ziua lui! 

      nu doar alb si negru.

      Fotografia este cum nu se poate mai potrivita momentului!

      Moment festiv. Merita culori de sarbatoare.

    Ce este cel mai grav din toată aceasta epopee a ultimilor 2 zile este faptul că acest partid găunos, gândit și construit după chipul și asemănarea partidului comunist, nu se simte dator nici măcar fata de propriu electorat, ce sa mai vorbim de restul poporului. Tocmai această moștenire ideologică iliesciană îl face toxic și capabil sa murdărească tot ce atinge. În PSD nu exista limita de jos a prostituției și minciunii. Nu exista minciuna atât de mare încât pesedistul care o spune sa se simtă rușinat și să-i treacă prin cap că spunând-o ar putea să roșească. Este destul să fi petrecut ceva timp in PSD, că ți se schimbă ADN-ul.

    Obsesia lor cu nevinovăția derivă din faptul că pesedistul nu fura, pesediștii își dau întâi o lege care le permită să-și însușească lucrurile în mod legal, deci oricine i-ar acuza de hoție, îi persecuta. 

    Sunt marturii ale celor doua angajate care au spus ca nu au vorbit cu Dragnea sa fie angajate. Deci ideea ca Dragnea le-ar fi angajat personal este una falsa, nesprijinita de probe si pentru care instanta nu avea ce sa judece decat nevinovat. Insa instigarea la abuz a venit atunci cand directoarea s-a intalnit cu Dragnea, dupa multe luni, si i-a spus ca cele doua nu vin la serviciu

    Sa stiti si voi ca un functionar public, atunci cand afla o ilegalitate, este obligat de catre lege sa o raporteze imediat. Altfel, devine complice. Asa scrie in lege. Asa probabil era si cazul prin 2010. Cum raspunsul lui Dragnea a fost literalmente "lasa, asteapta, o rezolvam noi cumva", asta este o instigare clara la abuz in serviciu. Singurul raspuns legal pe care un functionar ar fi putut sa il dea in acea situatie este "sanctioneaza-le si o sa pun mana pe telefon si anunt politia". 

    Ce este foarte nedrept este ca in cazul referendumului, condamnarea a fost total gratuita, neexistand decat probe precum faimoasul anunt despre tombola care nu a fost organizata si a fost negata 24 de ore mai tarziu. Paralela 45 face si acum o tombola prin care rasplateste participantii la vot si la referendum. Ca s-au furat cateva mii de voturi prin judetele din sud, atat au descoperit procurorii. Si i-au condamnat pe faptuitori. Dar Dragnea nu a fost legat niciun minut de indemnul la fraude. 

    Acea condamnare gratuita in dosarul referendumului in epoca binomului, cu Kovesi si Coldea in plina activitate, i-a facut lui Dragnea imposibila orice alta cale de aparare. Bombonia a achitat prejudiciul si a plecat acasa. Dragnea nu ar fi putut recunoaste nimic pentru ca se suprapunea pe suspendarea condamnarii anterioare. 

    Toata campania contra lui Dragnea este clar un operatiune politica, a unei procuraturi politizate, a unor dosare incepute in perioada neagra a justitiei basiste dirijate politic.

    1. Cu respect va atrag atentia ca vorbiti despre neajunsurile procesului de urmarire si judecata, asupra unor infractori din tara coruptiei generalizate, unde anchetatorii si judecatorii sint ei insisi corupti.

      Parerea mea este ca, in astfel de conditii, inchiderea unor infractori este prilej de satisfactie, cu atit mai mult cu cit aceia au ocupat functii atit de inalte in stat, incit au strimbat legile in propriul beneficiu infractional. 

      Tati , actiunile de tip papusar ale unora sau altora , cum s-or numi ei Liviulica,Portocala ,etc e cam greu sa fie probate fara mijloace specifice.De ce crezi tu ca se dau ei de ceasul mortii sa nu mai inregistreze SRI sau simple persoane audio-video diverse infractiuni ? Exact de aia pt ca papusarul sa stea la adapost oricine ar fi el.

    după ce a fost cert că PSD a pierdut alegerile europarlamentare, prăbuşindu-se la 23,59%."

    Daca sentinta era data inainte de alegeri toata lumea ar fi strigat ca a fost data ca sa influenteze alegerile. Judecatoarele au procedat foarte intelept amanand-o dupa alegeri, chiar daca se gasesc unii (sic!) care sa le banuiasca/acuze de oportunism. 

    1. Intelepciunea oportunitatii se numeste oportunism.

      Eu doar depling situatia prin care justitia se desfasoara dupa agenda politica. 

      Nici macar nu am reprosat ceva, am observat si atit. 

      Cu totul altceva este cazul Curtii Constitutionale a Romaniei, care si-a dovedit complicitatea cu PSD, cind i-a validat Raportul mincinos lui Tudorel Toader, dind impresia ca l-ar putea obliga pe saracul cu duhul Klaus Iohannis sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi. 

      Aia, da, crima contra justitiei, da, atentat la statul de drept.

      Chestia cu aminarea sentintei lui Dragnea, pentru un moment oportun este un mizilic. 

      Dar fiindca veni vorba de CCR, ai stiinta daca exista vreo decizie CNSAS referitoare la acesti asa-zisi judecatori? Am o banuiala legitima!

      Sint mai preocupat de infractori decit de judecatori.

      Iti recomand aceeasi atitudine. 

      Nu cred ca recomandarea e buna. Daca judecatorii sunt marionete ramanem cu infractorii (ma rog, nu cu toti; unii nu mai sunt necesari)

      Nu judecatorii savirsesc infractiunile infractorilor, ci infractorii.

      Judecatorii doar judeca (strimb sau drept) infractiunile infractorilor. 

      Vreau sa zic ca infractiunea si infractorul sint subiectele principale, iar judecatorii, subiectele secundare, in timp ce faptul ca au fost securisti este un subiect comun celor doua subiecte. 

      Pentru ca, da, e dezgustator sa ai judecatori securisti, dar sa ai infractori securisti este abominabil.

      Cred ca le-ai incurcat intre ele. Daca ai facut-o intentionat sau nu e alta poveste.

    In sfirsit falnicul nostru presedinte a pus capat complicatului joc pe care l-a facut cu adversarii sai politici printr-un spectaculos sah si... mat!

    Sa nu mai aud ca cineva-l vorbeste de rau pe falnicul nostru presedinte. A jucat serios, fundamentat, temeinic, pas cu pas, si a cistigat zdrobindu-si adversarii si intr-un mod cu totul si cu totul spectaculos. 

    Asta-i una la mina. 

    A doua ar fi cum s-ar putea valorifica mostenirea dragniana?

    Pentru lamurirea acestei probleme ar trebui sa ascultam parerea specialistilor in economie. Si Bursa are asemenea specialisti. Asa ca domnilor economisti, aveti cuvintul!  

    1. Ai stiinta care este etimologia cuvintului "falnic"?

      Cauta, te rog!

      Mi-e rusine sa o consemnez aici. 

      Am cautat si m-am lamurit. Asa este un sas adevarat care se faleste cu cele sase case. Spatiul comercial furat de la statul roman prin falsificarea actelor i-a produs un cistig de 320 000 euro. Cu banii a cumparat celelalte case. Puscaria ar fi fost un leac bun.

      Se faleste in vizitele externe si ii numeste poporul moldovean pe basarabeni.

      este pacatoasa incercarea de a-i nega actualului presedinte posibilitatea-i certa de a scuipa cu usurinta semintele pe care le clenteste in capul preopinentilor.

      Sunt dispus sa amendez formularea:  

      Sa nu mai aud ca cineva-l vorbeste de rau pe falnicul nostru presedinte. :))

      Esenta postarii mele a fost cu totul alta. Este neindoios ca guvernarea Dragnea a tulburat linistea societatii romanesti aproape ca involburarea din anii '90 ai secolului si mileniului trecut. Si ar trebuie sa tragem invataturile corecte, ce-i bun ramine, ce-i rau plece pe apa simbetei! 

      toate la rindul lor.

      ..Puscaria ??__Yu ai visat frumos asta noapte sau chiar visezi cu ochii deschisi??__..Din cite stim presedintii la noi in RrO' nu fac inchisoare, doar premieri, senatori-deputati-primari si alte categorii sociale mai defavorizate de soarta, nu si presedintii sa fim seriosi omu' lui D-zeu!!.. Iar noi cunoastem pe 1 care a impuscat aproape 1000 de oameni in 22-Dec-89' + inca 100 si ceva la mineriada din 13-15 Iunie, si patit ceva ??..La judecat vreo instanta si crede cineva ca il va judeca cit timp e in viata ????...Iar tu vrei sa il bage astia pe KWI la tubulatura doar pt. 1 "fleac de 320.000 de Euroi??...Pai altii au furat miliarde si nu au patit nimic~A...Bine ! Postarea ta e scrisa la ora 15 si_..o ora perfecta de a merge al un bar sau intr-o circiumioara aflata pe aproape de resedinta in care locuiesti_....

    A pierdut alegerile psd???? Parca au fost europarlamentare, iar la parl europ vor merge 10 pers din pnl , 9 persoane din psd..etc. ce a pierdut psd? Ce a castigat pnl?? Ce va fata mintea........

    1. Amice, la prezidentiale a fost un singur om ales, Klaus Iohannis; ce crezi a pierdut PSD, sau nu a pierdut?

      Mie imi fata mintea ca nu pricepi: socoteala nu se tine pe oamenii alesi, ci pe oamenii care au ales. 

      Numarul voturilor este definitia puterii. 

      Ia o carte si citeste, inainte sa dai lectii!

      Iti recomand Punguta cu doi bani. 

      Nu le-a pierdut .A uitat unde le-a pus :) Cat de prost sa fii ca partid dupa ce faci unele lucruri bune sa mentii diversi corupti sau imbecili in prim plan pana creezi asemenea scarba sociala ? Irinuca,dragostea mea , ne-am invins :)

      PSD are, la Cotroceni, un presedinte mai putin decat opozitia. Ce mare lucru?!

    În cafteala dintre niște evrei și niște nemți scorul e 0-1.Asteptam repriza a doua

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb