Dragnea rămâne la conducerea PSD, "până la capăt"

V.D.
Politică / 23 iunie 2018

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Dragnea spune că merge "până la capăt" şi le cere scuze românilor din puşcării

Dragnea, după condamnarea sa: "Ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost o execuţie în masă"

Liviu Dragnea a anunţat, ieri, că rămâne în fruntea PSD şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge "până la capăt", că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi "mult mai fermi şi mai radicali" cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze "miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional".

Dragnea a spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în Comitetul Executiv.

"Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.), în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş - au spus ei - ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult", a relatat Dragnea.

Dragnea, după condamnarea sa: "Ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost o execuţie în masă"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând ieri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oemani ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a dat publicităţii, ieri, o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, anunţând totodată demersuri pentru întărârirea CCR.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea "tuturor demersurilor legale şi constituţionale" pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.

"Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român", sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.

Redăm integral Declaraţia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat:

"Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016; Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România; Luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare; Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Omul Dragnea le cere scuze hotilor, fratii lui de suferinta. Poporule ei se apara prin orice mijloace ca sa poata sa fure in continuare. Revenim la normalitatea de a fura in voie. POPORULE tu cand te aperi de acesti HOTI si MAFIOTI. Putea sa isi ceara scuze de la milioanele de romani plecati in pribegie peste hotare. Nu, isi cere scuze de la hoti si puscariasi. Acest stat este condus de 28 de ani de HOTI SI MAFIOTI. Cand vei reactiona poporule impotriva acestor HOTI si MAFIOTI? Toata clasa politica ar trebui inlocuita. In 28 de ani aceasta clasa politica nu a fost in stare sa faca o autostrada care traverseaza Romania. In schimb au stiut sa ne vanda bucata cu bucata. Toate resursele Romaniei au fost vandute pe nimic

    1. Să păstrăm Securitatea.

    Cand ai manevrat si ai tras sforile sa modifici legile jutitiei in favoarea ta, atragand oprobiul international nu ti-a fost rusine! Acum, cand ti s-a aplicat legea, tipi ca esti nedreptatit! Sa-ti fie rusine!

    1. Oprobiul internațional înseamnă o rețea de ciobani securiști care pot șantaja sau cumpără diverse gunoaie. Bineînțeles, cu bani furați de la români.

      ...

      Ciobani= parlamentul european și banca mondiala vai de capul tău! Așa a crezut și Grecia, dar și a luat o cu ani grei de austeritate!

    Deci Dragnea ramane pana ajungem in incapacitate de plata, pentru ca acolo vom ajunge datorita politicilor lui economice!

    (un prieten al meu, doctor, dupa ce a vazut fluturasii de la spital, m-a luat de-o parte si m-a intrebat (eu sunt fiantista) daca aceste salarii sunt sustenabile. Ei bine, nu sunt pe termen mediu. Cand vom ajunge cu inflatia si dobanda la bondurile de stat pe 10 ani la cer, atunci sa vezi austeritate! Si atunci vom plati din greu cu totii!  

    1. 4,6 mld $ pentru fier vechi, bugetele Securității, pensiile speciale, investițiile statului în firmele Securității și scutirile de impozitare a activităților private ale Securității ne duc în incapacitate de plată.

    Cea mai lungă durată de soluționare a cauzelor privind inculpați achitați definitiv în anul 2016: 8 ani și 120 zile.

    Potrivit raportului Inspecției Judiciare despre activitatea din DNA: 

    Cea mai lungă durată de soluționare a cauzelor privind inculpați achitați definitiv în semestrul I 2017: 10 ani și 258 de zile.

    Creștere de 400% a numărului de achitări în 2016 față de 2015. 

    Este cumva fascinanta lasitatea acestui individ care ii baga in aceeasi galeata cu el pe "altii care au fost executati in masa". Este la fel de fascinanta frica celorlalti din jurul lui care risca pierderea ciolanului si fac corp comun, nu cu Dragnea ci cu pozitia lor sub Dragnea. M-am intrebat tot timpul ce are acest individ de oferit. Un cunoscator m-a lamurit: 1) la nivel individual are rezilienta unui sarpe care, in drumul sau tarandu-se, vede foarte bine si indeaproape obstacolele si le depaseste lent, pe neobservate, tacut, prin manevre subterfuge, folosindu-se tot timpul de altii ; 2) spre deosebire de Ponta, Dragnea a impartit tortul puterii (functii, contracte, etc) cu mult mai multi din interiorul PSD, deci este un fel de "altruist" daca ma gandesc bine, in felul asta avand mai multi trepadusi de partea lui decat Ponta care i-a favorizat pe unii (Sova de ex) in defavoarea altora. Trebuie sa admit ca Dragnea are un anume tip de inteligenta , desigur subscrisa comportamentuli de infractor -ca si Nastase de exemplu-, care iti solicita instinctul de aparare mai mult decat actiunile unuia ca Basescu care este mult mai frontal. Tocmai pentru ca Dragnea are abilitati de SARPE, poate apare de niciunde si ataca doar atunci cand prinde momentul cel mai bun. Intr-adevar, REZILIENTA este calitatea lui forte. De aceea trebuie sa ne pazim in continuare de acest individ care-si va juca cartea pana in ultimul moment. Jocurile sunt departe de a fi incheiate. Ma astept la orice cu judecatorii din apel.

    1. Atentie se inchid usile ! Trenul va trece prin statiile Serbia, Madagascar, Costa Rica si Panama. Urmeaza Brazilia cu peronul pe partea dreapta !

      Sau Nu Permite domnisoara sa nu aiba concurenta

      Nu stiu cum se face dar tarile cu care Romania nu are tratate de extradare sunt cam toate destinatii exotice ! Nu s-ar duce unul in Islanda sau Groenlanda !

    unde sint navele unde este dosarul ..sa astupat cu cine cu coruptia creata tot dev basescu citi sint condamnati ..fosti sefi de pe timpul lui basescu ..vinzi o nava cu un leu ..la misto ..da mi si mie una . ca dau doi lei si un crocodil ..golani ce sinteti .. vorbiti de interlopi la misto .. dar de fapt cine sint interlopiii.. citiva cintareti de manele .. faceti misto din noi 300 de ani de pirnaeee pt basescu ca sa raspunda de navele care au fost vindute si acum cara strainii marfa cu ele trebuie reluat dosarul si o sa vedetii multe surprizee de lac emisiunea surprize surprize ..., ok

    au crescut salariile, si in venezuela toti sunt meleonari acum, in 2011, era 4,3 bolivares pt un dolar si in jur de 5 pt un euro, la negru obtinei dublu pt aceste valute, acum sunt meleoane si pe aia tot strainii ii fura si i sclavizeaza, benzina era 1 cent un litru apa era 0,5 euros romania o sa ajunga veneluela, sa nu o intraca pt ca avem mult mai putine resurse, si am fost si noi meleonari pana in 2005

    toti oameni sunt egali in fata legii, de aia ei socialisti dau pensii speciale, iesiri la pensie cu 10-20 de ani de munca case de protocol si multe alte beneficii, pt ca se gandesc la omul amarat, 

    hotii auu beneficii, victimele au cosmaruri si viata distrusa

    cum au facut astia milioane de euro din salarii de bugetari? nu trebuiau sa si declare avera? proferor cu 7 case? primar cu 127 milioane de euro? in afara platesc asigurare medical internationala de 400 euro pe an, acasa sunt obligat mai nou sa platesc cass de 1000 euro pe an si sunt ani in care nu ajug in rom, nu am carnet de sanatate sau medic de familie, se fura masiv de la cei care muncesc si produc sa se duca la hoti si putorile de ajutati social, cand ies romani in stada sa i dea jos pe tori, sa facut referendum pt 300 parlamentari , CAND SE APLICA? cand sunt dati afara aia din administratie care plimba si sterg de praf (daca o fac si pe alia ) adica 80% ? 

    noi castigam mii sau chiar zeci de mii de euro afara, nu suntem milionari si tb mai nou sa declaram daca trimitem mai mult de 2000 in tara, si se confisca,

    ei sunt multi milionari in euro din salarii de cateva sute de euro si chiar daca sunt obligati sa declare averile nu se confisca nimic, cu toate ca toate sunt ilegale si imposibil de justificat, cand ies romanii in strada sa i dea jos de la putere si sa i bage la plata si munca in ocna (canale de irigatii ca s nevoie de f multe), nu la puscarie (daca ajunge cate un ca i mai fraier si nu are ciolan) sta cateva luni si pe urma nu mai muncesc nici stanepotii lui la cat a furat 

    asa domnilor daca se gindeste ca lumea exista raspunsuri la toate,,ok

    si a celor mai nefericiti copii ai ei, mars la cotet!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb