Dragnea rămâne la conducerea PSD, "până la capăt"

V.D.
Politică / 22 iunie 2018

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 19:40 Dragnea rămâne la conducerea PSD, spune că merge "până la capăt" şi le cere scuze românilor din puşcării

Liviu Dragnea a anunţat, astăzi, că rămâne în fruntea PSD şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge "până la capăt", că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi "mult mai fermi şi mai radicali" cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze "miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional".

Dragnea a spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în Comitetul Executiv.

"Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.), în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş - au spus ei - ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult", a relatat Dragnea.

-------

Actualizare 19:20 Dragnea, după condamnarea sa: "Ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost o execuţie în masă"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând astăzi seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oemani ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

--------

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a dat publicităţii o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, anunţând totodată demersuri pentru întărârirea CCR.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea "tuturor demersurilor legale şi constituţionale" pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.

"Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român", sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.

Redăm integral Declaraţia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat:

"Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016; Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România; Luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare; Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ar trebui sa se retragă, să își dovedească nevinovăția, apoi să revină în politică. Asta ar fi democrație și conduita verticala. A modifica legile după care ești judecat însemna dictatura.

    La servici dacă ești prins că ai furat ești trimis acasă, daca crezi că ești nevinovat te duci la tribunal, câștigi și te întorci la servici, îți primești și salariul cat ai stat acasă. 

    Că romani trebuie să înțelegem că unii nu sunt mai deștepți că alții, trebuie sa învățăm să ne respectăm reciproc. 

    Unde e ministrul justiției care spunea că declarațiile politice pun presiune pe CCR. Declarațiile PSD pun presiune pe justiție?

    Justiția nu trebuie sa fie imparțială? 

    1. ca daca nu le dadea de lucru deveneau neperformante.

    Felicitări, Liviu! Sparge-i pe #rezistenţi! JOS STATUL PARALEL, TRĂIASCĂ STATUL DE DREPT!

    Make, se-apropie judecata! 

    1. Te bucuri ca Dragnea a fost condamnat?! Sika esti un nimic, mai putin ca o potaie.

      Si Make este in tabara lui Dragnea? Il va urma?. 

    Bravo, așa a procedat și Hitler!

    Pana la capat mergem coane Liviule. Da nu uita ca si pe vremea lu Ceasca cine se punea cu Securitatea sfarsea prost. Asa si acum, cine se pune cu statul paralel o ia in freza. Tare mie ca sfarsesti ca Musolini... Nici macar bulaul nu o sa apuci sa-l vezi.

    de ce sa si dea demisia ca sint unii crocodili care vor asta inainte frate rapune aceasta cosmelie de justitie care au facut legile leau aplicat pe spinarea romanilor si iau fraerit 30 de ani ca sa se imbogateasca ei iar acum cind vine raspunderea incep sa guite ca porcusorii de primavara ardei frate cit mai este timp si cei care le vor fi verificare dosarele in care au facut faradelegi sa raspunda cun averea si lasai fara pensie bagai la bulau sa tina minte ca ceausescu care a fost impuscat ca un ciine intrun colt de zid al armatei romane care astazi nu mai este ...ok

    Este clar, P.S.D. se transforma in partid de puscariasi!

    Da; pana la capatul tunelului. Apoi va fi lumina si in Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb