Dragoş Bîlteanu rămâne sub control judiciar

I.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2016

Dragoş Bîlteanu rămâne sub control judiciar

Dragoş Bîlteanu, fost şef al "SIF Banat-Crişana" (SIF1), a rămas sub control judiciar, a decis ieri Curtea de Apel Bucureşti (CAB), potrivit portalului instanţelor de judecată din ţara noastră.

"Curtea respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de inculpatul Bîlteanu Dragoş George împotriva ordonanţei de prelungire a controlului judiciar din data de 14.07.2016 dispuse în dosarul nr. 83/D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Structura Centrală. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. obligă inculpatul să plătească suma de 800 lei cheltuieli judiciare către stat", se arată în minuta şedinţei de ieri.

Decizia instanţei este definitivă.

Foştii şefi de la SIF1, Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, au fost puşi sub control judiciar, pe 3 iulie 2015. Anterior, cei doi au stat în arest preventiv din decembrie 2014 până în aprilie 2015, când au trecut în arest la domiciliu, ultima prelungire a acestei măsuri fiind dispusă de CAB până la data de 6 iulie 2015.

Procurorii DIICOT i-au acuzat pe Dragoş Bîlteanu şi pe Najib el Lakis de delapidare, spălare de bani şi manipulare a pieţei de capital, astfel că Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele pentru funcţiile de administratori la SIF1, în urma arestării lor preventive.

Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nebuni si aia de la DIICOT! Cum nu se lasa ei, cand administratorii SIF1 si SIF4 lucreaza cu atat sarg sa inchida odata dosarul asta de fraudare si manipulare a pietei de capital.

    De vandut n-a prea vandut, grupul infractional, dar la SIF1 a impus investirea profitului 2015 in rascumpararea propriilor actiuni. Nici aceasta operatiunea nu a demarat inca. Actionarii strategici ai SIF4 (SIF1 si SIF2) au pierdut peste 40% din investia lor strategica, dar toata lumea este multumita. 

    Domnule Ursache n-ar cam fi cazul sa puneti la dispozitia publicului investitor, studiul ala de impact referitor la investitiile incrucisate intre SIF-uri? Tare ne-ar interesa cum justificati aceasta „mare frauda”?  

    Singurul mare rezultat al acestei masuri este modificarea structurii portofoliilor SIF1, SIF2, SIF4, in sensul in care activele vandabile au fost inlocuite de active nevandabile, cu valoare umflata artificial. Bineinteles ca pretul actiunilor SIF prezinta discounturi din ce in ce mai mari.  

    Cam ce ziceti, domnule Negritoiu, domnule Ursache? Chiar nu va deranjeaza conflictul de interese, actiunile concertate ale celor trei SIF-uri, faptul ca o mare parte a portofoliului SIF1 este administrat de o societate de administrare neautorizata? Deocamdata aveti probleme doar cu asiguratorii, iar pe „sifonari” ii lasati sa fure, fara numar, fara numar, din averea actionarilor mici, pe care ar trebui sa-i protejati.

    1. LIKE.....

      Demarati o initiativa-on line- prin care solicitati investitorilor sasi exprime acordul privind formularea unei planger penale impotriva conducerii ASF, care tolereaza de ani de zille abuzurile conducerilor SIF1, SIF2,SIF4 si nu numai(a se vedeacircul din ultimii ani de la SIF3).

      Succes ! 

      De acord....))))))

    Ca veni vorba de manipulari si manipulatori. De cateva zile urmaresc din curiozitate SNP'ul, exact ca si cum ai pune o furnica intrun borcan, cand incearca si sa urca 1'sau 2 centimetri, tu ridici borcanul si cade inapoi, a doua zi ... la fel, ba scade 1 si ceva la suta ... ba urca 1 si ceva la suta, si iar de la capat exact *ca furnicuta din povste* ' ciudata poveste. Privind miscarile, prost sa fi si sa nu observi *smeniielile pe SNP !!!. Restul, e prea *lung subiectul* !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb