DRAGOŞ BUCURENCI, DIRECTOR EXTERNAL AFFAIRS, PHILIP MORRIS ROMÂNIA: "Măsurile fiscale propuse de Guvern în domeniul tutunului sunt binevenite"

E.O.
Companii / 8 iulie 2022

"Măsurile fiscale propuse de Guvern în domeniul tutunului sunt binevenite"

Măsurile fiscale propuse de Guvern în domeniul tutunului sunt binevenite din mai multe motive, ne-a transmis Dragoş Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România. Acesta ne-a precizat: "În primul rând, pentru că este vorba de un calendar care prevede creşteri moderate ale accizelor la ţigarete până în 2027, ceea ce oferă predictibilitate industriei de profil şi permite creşterea constantă a veniturilor la bugetul de stat, într-o manieră sustenabilă. Creşterile bruşte ar duce la intensificarea traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete şi, implicit, la scăderea colectării accizelor la buget. Salutăm faptul că acest calendar a fost adoptat în urma consultării cu jucătorii din industrie, aşa cum este normal să se întâmple într-un domeniu care creează zeci de mii de locuri de muncă şi care reprezintă principalul contributor la bugetul de stat".

Pachetul fiscal propus de Guvern conţine şi o noutate: un calendar de creştere a accizelor la produsele din tutun încălzit, până la nivelul de 50% din acciza la ţigarete, nivel care va fi păstrat din 2024 încolo, evidenţiază declarat Dragoş Bucurenci, apreciind: "Această măsură este în acord cu politica fiscală din mai multe state europene, care recunosc rolul acestor produse inovative în scăderea incidenţei fumatului. Produsele din tutun încălzit reprezintă o alegere mai bună pentru fumătorii care altfel ar continua să fumeze şi este firesc să beneficieze de o acciză mai mică în raport cu ţigaretele convenţionale, care rămân cea mai nocivă formă de consum a tutunului. Philip Morris International a făcut investiţii semnificative în dezvoltarea acestor produse inovative: în ultimii cinci ani, 500 de milioane de dolari au fost investiţi în fabrica noastră din Otopeni, iar anul trecut am anunţat o nouă investiţie de 100 de milioane de dolari pentru a dezvolta capacităţile de producţie. Calendarul fiscal propus de Guvern creează un mediu propice pentru ca aceste investiţii să dea rezultate şi să continue şi pentru ca un număr cât mai mare de fumători adulţi să facă trecerea către produse mai puţin nocive, fundamentate ştiinţific.

Philip Morris International rămâne un partener de încredere al statului, susţinem România şi continuăm să facem investiţii în fabrica noastră de la Otopeni unde aproape 1.000 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea zi de zi".

Ministerul Finanţelor propune, printre altele, creşterea nivelului accizei totale pentru ţigarete, începând cu 1 august 2022, de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete (60 de bani/pachet de ţigări), ca parte din noul calendar convenit cu industria de tutun şi ca urmare a faptului că acciza era sub nivelul minim din directivele UE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb