DRAGOŞ OCTAVIAN DIACONU, CEO ARCTIC STREAM: "Avem în vedere un mix de dividende şi majorări de capital cu acţiuni gratuite"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iulie 2021

"Avem în vedere un mix de dividende şi majorări de capital cu acţiuni gratuite"

"Vom încerca să folosim mecanismele pieţei de capital pentru a motiva atât angajaţii existenţi, cât şi experţii care pot veni în companie"

Conducerea Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură şi securitate IT, care s-a listat ieri în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), intenţionează să îşi recompenseze investitorii printr-un mix între dividende şi majorări de capital cu alocare de acţiuni gratuite, a spus Dragoş Octavian Diaconu, CEO-ul şi fondatorul companiei, cu ocazia evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare a titlurilor AST.

Domnia sa a declarat: "În ceea ce priveşte obiectivele noastre în piaţa de capital, aş vrea să punctez două lucruri extrem de importante. Unul se referă la partea de finanţare şi cel de-al doilea la investitori. Referitor la partea de finanţare vreau să punctez că, deşi suntem o companie mică, având în vedere că profitul anului trecut a fost menţinut în societate, avem o anumită stabilitate financiară din acest punct de vedere. De asemenea, ne uităm cu interes la operaţiuni de majorare de capital cu bani pentru a putea creşte puterea financiară a companiei şi, bineînţeles, pentru a putea avea resursele necesare pentru planurile de dezvoltare".

CEO-ul Arctic Stream a adăugat: "Iar al doilea lucru, poate chiar mai important, sunt investitorii. Investitorii ne-au acordat încredere. Noi acum suntem la început de drum şi ne va lua timp să demonstrăm această încredere. Va trebui să o dovedim prin acţiunile pe care le facem. Iar în momentul acesta avem clar în minte un mix între dividende şi operaţiuni de majorare a capitalului cu acţiuni gratuite, pentru a returna încrederea pe care investitorii ne-au arătat-o".

Conform celor declarate de Dragoş Octavian Diaconu, în ceea ce priveşte partea de tehnologie, compania se concentrează pe două direcţii de dezvoltare: cybersecurity şi data center. Totodată, CEO-ul Arctic Stream a punctat că, probabil, cea mai importantă resursă pentru companie, cât şi pentru industria IT în general, este cea umană.

"Resursa umană va rămâne o prioritate pentru noi. Este o provocare în această industrie şi vom încerca să folosim inclusiv mecanismele puse la dispoziţie de piaţa de capital pentru a motiva atât angajaţii existenţi cât şi experţii care pot veni în companie în următoarea perioadă", a spus Dragoş Octavian Diaconu.

Potrivit directorului integratorului de infrastructură şi securitate IT, o altă direcţie de creştere a Arctic Stream, pe lângă cea organică, este creşterea prin achiziţii şi fuziuni.

"Noi suntem o companie tânără, la început de drum, şi nu vom face paşi de achiziţii şi fuzini într-un mod nesăbuit. Ne vom uita la companii care sunt conexe, complementare business-ului nostru sau aliniate cu direcţiile noastre de creştere şi dezvoltare. Înţelegem că nu suntem cei mai experimentaţi în acest domeniu, astfel încât vom căuta consultanţă. Vom consulta investitorii, vom consulta oameni de specialitate care cunosc partea financiară şi de due-diligence mult mai bine decât noi. Şi vom încerca să evităm orice decizie emoţională în acest proces", a spus Dragoş Octavian Diaconu.

Arctic Stream a fost înfiinţată în 2017 şi este un integrator IT cu un focus pe tehnologiile producătorului Cisco Systems. Compania are prezenţa fizică în Bucureşti, însă derulează proiecte de infrastructură şi securitate IT la nivel naţional, atât prin intermediul echipei proprii, cât şi prin dezvoltarea unor parteneriate locale. Compania are clienţi atât din sectorul public, cât şi din cel privat, din domenii precum retail, energie, utilităţi. Numărul de angajaţi a crescut constant de la înfiinţare până în prezent. Dacă în 2017 compania avea un angajat, la finalul anului 2020 avea opt angajaţi, în acest moment are 12 angajaţi, iar pentru finalul anului curent Arctic Stream ia în calcul un număr de 16 angajaţi.

Arctic Stream a înregistrat în 2020 o cifra de afaceri de aproape 44 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de peste două ori a cifrei de afaceri raportată în 2019, respectiv 18 milioane de lei. Profitul net al companiei în 2020 a fost de 6,3 milioane de lei, în creştere faţă de anul precedent, încheiat cu un profit net de 1,8 milioane de lei. Compania estimează pentru anul curent un profit net de 4,2 milioane de lei, iar pentru 2022 un profit net de aproximativ 5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ...

    1. Doar o ora a tinut mirajul, ieri dupa 11 tranzactiile au fost doar accidentale, nesemnificative

      asta vad ca e regula pe BVB, nu doar pe Aero unde se vand povesti bevebesti despre lichiditate fantastica ca sa-si traga sefii 10% actiuni

      e normal ca la debut sa fie un puseu de lichiditate dupa un plasament... unii nu au avut acces sa ia atunci, altii au prea mult acces si descarca rapid si sar pe alt plasament 

    Majorari, gratuite, 3 la 1, 5la1, sa fie ca la safe hunt si companiile artificii in fiecare luna un eveniment ceva de nu mai sti noul pret. Arctic astia nu sunt One dar nici apple sa merite multipli actuali

    1. Ce era sa le spuna investitorilor? Ma saracilor, nu va dau nimic. Si ia bateti si din palme aia care suferiti de sindromul abuzatilor redenumit Stockholm - Lakis-Dragoi.

      A zis ca vrea sa dea, nu sa ia. Cum, cat, mai vedem. Insa actionarii eu asta stiu ca asteapta.  

      La romani, asa e: Sa promitem pomana, sa "iese" bine!

      Un actionar adevarat se considera parte din companie si in nici un caz nu asta asteapta! 

      Se intampla sa primesti mai mult si sa ai, in fapt, mult mai putin. 

      (Cu cat mai mult putin ramane, cu atat putin e tot mai mult!) 

      Dar ne meritam soarta. Asta e nivelul nostru actual de cultura financiara. 

      Apreciez insa sinceritatea CEO-ului si modestia acestuia in cele declarate! 

      In rest, propaganda asta ieftina (chiar infantila uneori) ce polueaza prin comentarii toate forumurile, nu cred ca aduce vreun beneficiu companiei. Din contra! 

      Si da, neinspirata alegerea numelui companiei. Sincer, am evitat citirea articolelor din presa presupunand ca subiectul este altul, in nici un caz domeniul IT...

    Sa nu devina BNET 2 , cu acțiuni gratuite pentru conducere și experții din firmă, și achiziții fără număr, și profit la calendele graecesiti, că au toate șansele să se ducă la vale.

    Din vedeta BNET cu tot cu experții săi din comitetul consultativ sau cum se numește nu reușește să facă profit și mai vrea bani de la investitori.

    Este doar o părere. 

    aceasta firma impreuna cu bnet sunt de mare viitor pentru actionari

    sunt subevaluate si pentru viitor aduc randamente mai bune decat daca cumparati banci sau alte actiuni de la bursa

    1. Tu de fapt voiai sa ne spui despre BNET dar nu stiai cum, este?

      AST nu cred va va avea nicio legatura cu Bittnet la comportamentul fata de investitori.

      Mai degraba ca upgrade la SAFE. Nu ma refer deloc la capitalizari, cifre, doar la raportarea la investitori. Asta din ce am ascultat la Diaconu asta ieri si la un interviu.  

      Crezi ca poti convinge asociind ast ul cu bnet? de convingator esti cat se poate, dar in sens opus

      sunt total de acord, bnet are vechime de 10 ani si are capacitate mai mare , ast este la inceput, amandoua au potential foarte mare de crestere

      just, BNET are o capacitate de a da tepe actionarilor probata in timp! nu poti spune acelasi lucru de exemplu despre CLAIM, care a dat o teapa scurta si a cam incheiat reprezentatia... te miri si cum mai au astea Bid

      bnet este mai buna firma pentru ca are experienta si evolueaza

      o cumpara si pe AST si pe safe  

      Pretul pt bid e ff bun ,dar dupa Claim e greu...

      nu era vorba despre Bid la AST, ci la celelalte din text

    sunt detinator si de actiuni safe

    Vom avea un august și sept în jos, cu S&P500 corectandu-se după infinita exuberanta...și loviturile de la inflația galopanta a Fed.

    Astept relaxat sângele pe pereții AeRO - racheta rămasă deja fără combustibil... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb