Dreapta fierbe în căutarea prezidenţiabilului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 2 iunie 2014

Antonescu a lăsat locul liber pentru Iohannis sau Predoiu.

Antonescu a lăsat locul liber pentru Iohannis sau Predoiu.

Alianţa PNL - PDL fierbe în căutarea unui nou candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă, după ce preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va mai candida. Mai mulţi lideri liberali au avansat, rapid, varianta Iohannis, care este preferat şi de unii reprezentanţi PDL din teritoriu. În schimb, unii oficiali PDL îşi doresc un sondaj pentru alegerea candidatului comun dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu.

Potrivit Mediafax, Crin Antonescu a arătat că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor accepat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta: "Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza, în acest fel, desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie, a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni (n.r. cetăţeni) şi nu pentru baroni".

Antonescu susţine că "azi nu mai există pericolul ca reziduurile clanului pesedist din interiorul PNL să poată deturna mersul PNL în direcţia corectă".

Iohannis: "Retragerea lui Antonescu - gest unic, al unui mare om politic"

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidenţiale reprezintă un gest unic în ultimii 24 de ani, al unui mare om politic, el arătând că Antonescu a renunţat la candidatură pentru a întări PNL. El a precizat că prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice, precizând: "Îmi doresc ca împreună să reuşim să întărim PNL şi să atingem împreună obiectivele politice pe care şi le propune Partidul Naţional Liberal".

Atanasiu: "PNL va propune PDL ca Iohannis să fie candidatul pentru prezidenţiale"

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, susţine că liberalii vor propune partenerilor de la PDL ca Iohannis să fie candidatul pentru alegerile prezidenţiale, declarându-se convins că el este cea mai bună variantă deoarece are un atu pe care ceilalţi politicieni nu-l au: "vorbeşte puţin şi face mult".

Atanasiu a spus că organizaţia PNL din Alba susţine varianta Iohannis fiindcă a făcut sondajele de opinie şi a văzut ce îşi doreşte electoratul din Alba care, în proporţie covârşitoare de peste 64 de procente, susţine candidatura lui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PNL Mihai Stănişoară consideră că decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura la Preşedinţie şi la şefia PNL arată o "resetare" a clasei politice, adăugând că anunţul preşedintelui demisionar al PNL este momentul zero pentru toţi liberalii.

Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, consideră că preşedintele demisionar Crin Antonescu, prin anunţul de a nu mai candida la Cotroceni, "l-a adus pe Klaus Iohannis, un neamţ care poate salva România", şi că momentul este "istoric, precum aducerea Regelui Carol în România în 1866".

Raluca Turcan: "Cercetarea sociologică comună va stabili candidatul unic"

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat că retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială "confirmă faptul că alianţa PDL - PNL poate fi deasupra unor oameni politici", candidatul unic pentru Preşedinţie trebuind să aibă "potenţialul de creştere a încrederii cel mai mare".

În ceea ce priveşte candidatul unic la Preşedinţie, Turcan a afirmat că acesta trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi să fie confirmat de cercetări sociologice: "Candidatul unic la Preşedinţie trebuie să răspundă cerinţelor oamenilor şi să aibă potenţialul de creştere a încrederii cel mai mare. La noi, răspunde acestor criterii Cătălin Predoiu, la PNL, vor stabili liberalii, şi apoi cercetarea sociologică comună va stabili candidatul unic".

Ponta: "Decizia lui Antonescu, singura variantă raţională"

Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidenţială era singura variantă raţională, a scris, sâmbătă, pe Facebook, premierul Victor Ponta, spunând că simte "o mare tristeţe şi dezamăgire" pentru un "prieten".

Premierul a precizat: "Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidenţială. Strict politic - era singura variantă raţională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului său politic şi personal! (...) În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roşca Stănescu, Guşă si Rareş Bogdan, i-am spus de zeci de ori că aceşti < consilieri > îl vor impinge încet şi sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin şi pentru PNL - drumul distrugerii USL şi al eliberarii spaţiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite şi < acoperite > în diverse laboratoare!".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat, sâmbătă, că era logic ca preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, să anunţe că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, întrucât nu are susţinerea lui Traian Băsescu, care optează pentru alţi candidaţi. "Pe partea dreaptă, fie că eşti în PNL, PDL, PMP sau alte formaţiuni politice, dacă nu te susţine Băsescu, nu ai nicio şansă", susţine Ivan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb