Drumul Judeţean 691 din judeţul Timiş va fi modernizat cu bani europeni

F.D.
Miscellanea / 22 august

Drumul Judeţean 691 din judeţul Timiş va fi modernizat cu bani europeni

Noi paşi în vederea asigurării unei reţele moderne de drumuri judeţene în Regiunea Vest: Drumul Judeţean 691 din judeţul Timiş, care străbate localităţile Dumbrăviţa, Giarmata, Pişchia, Fibiş, Maşloc şi Alioş, va fi modernizat printr-o investiţie finanţată din Programul Regional Vest 2021-2027, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, locuitorii din judeţ şi toţi cei care tranzitează această şosea vor beneficia de condiţii mai bune de circulaţie şi mai multă siguranţă în trafic odată cu modernizarea DJ 691, pe porţiunea de la ieşirea din comuna Dumbrăviţa, de la cea de-a doua intersecţie cu breteaua de acces la autostrada A1 şi până la limita cu judeţul Arad. Drumul judeţean este conectat direct la reţeaua TEN-T prin nodul de intersecţie cu A1.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, şi Consiliul Judeţean Timiş au semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind "Modernizarea DJ 691 sector Nod de descărcare A1 - limită judeţ Arad".

Tronsonul de drum care va fi modernizat are o lungime de 29 de kilometri. Se va asigura astfel o conectivitate mai bună între cele două judeţe vecine Timiş şi Arad, precum şi între localităţile situate pe traseul drumului şi municipiul Timişoara, arată sursa citată.

Realizarea investiţiei va aduce însă şi alte beneficii pentru cei peste 36.000 de locuitori din comunele situate pe traseu. Vor fi amenajate intersecţiile cu străzile laterale şi accesul către peste 500 de proprietăţi în localităţile Pişchia, Fibiş, Maşloc şi Alioş, se vor amenaja 34 de locuri de parcare şi refugii auto, 12 staţii de autobuz şi trei platforme de cântărire auto cu cântar fix, vor fi refăcute iluminatul public şi spaţiile verzi, se vor realiza măsuri de siguranţă rutieră şi alte lucrări necesare.

Valoare totală a proiectului este de 25,42 milioane euro, din care 20,17 milioane euro reprezintă finanţare nerambursabilă.

Durată de realizare a investiţiei este de 36 de luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Da' fara bani europeni nu se mai face nimica? Parca economia duduie mai ceva ca-n 2007, inflatia scade in fiecare zi toata ziua si asta fara ca sefu sa aibe inca program. Sau tocmai pentru ca nu are program?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb