Dumitru Sechelariu - trimis în judecată de Parchetul Naţional Anticorupţie

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Politică / 27 iulie 2005

Procurori din Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) au dispus, ieri, trimiterea în judecată a fostului primar al Municipiului Bacău, Dumitru Sechelariu, acuzat de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, luare de mită în formă continuată, înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul complicilor lui Dumitru Sechelariu, fostul viceprimar şi consilier local Laurian Iulian Lucaş, acuzat de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, complicitate la luare de mită în formă continuată, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals şi şeful Serviciului Cadastral şi Fond Funciar din cadrul Primăriei Bacău, Ifrim Vasile Dorinel, acuzat de asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi complicitate la luare de mită. Din probele administrate în cauză rezultă că Dumitru Sechelariu a încălcat grav prerogativele conferite de funcţia de primar al municipiului Bacău şi a iniţiat constituirea unei asocieri în scopul săvîrşirii unor fapte de corupţie, care au adus atingere atît unor activităţi de interes public, cît şi patrimoniului municipalităţii ori drepturilor cetăţenilor. Obiectivul principal al acestei asocieri a vizat transferul, în proprietatea sa şi în concesiunea Asociaţiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI Bacău şi a "SC Selena SRL" Bacău, de suprafeţe de teren situate pe strada Chimiei din Bacău, pe care inculpatul a construit un kartodrom. De asemenea, Dumitru Sechelariu s-a asociat cu Laurian Iulian Lucaş şi cu Vasile Dorinel Ifrim, cei trei stabilind o strategie pentru a intra în posesia acestor terenuri.

Procurorii îl acuză de Dumitru Sechelariu că a condiţionat neplata impozitului restant, datorat Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Bacău de către un proprietar, de vînzarea, în beneficiul său, a unui teren deţinut de respectivul proprietar, la un preţ subevaluat, obţinînd un folos necuvenit de 24.154 de dolari. De asemenea, cei trei inculpaţi sunt acuzaţi că au condiţionat eliberarea unor titluri de proprietate către persoane fizice îndreptăţite, de încheierea de contracte de vînzare-cumpărare a şapte suprafeţe de teren în beneficiul lui Dumitru Sechelariu, foloasele necuvenite rezultate fiind evaluate la 295.500 de dolari şi 4.850 de lei (48.500.000 de lei vechi).

Dumitru Sechelariu mai este acuzat că a făcut presiuni asupra consilierilor locali pentru a aproba schimbul unor terenuri aparţinînd municipalităţii cu terenuri aflate în proprietate sa.

Separat de acest dosar, procurorii PNA continuă urmărirea penală a lui Dumitru Sechelariu într-o altă cauză, în care este acuzat de spălare de bani. Dosarul de urmărire penală a celor trei inculpaţi va fi trimis, spre soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb