Afirmaţiile pe care le-a făcut Adam Crăciunescu, fostul director general al Romsilva, sunt iresponsabile, iar pentru asta Regia Naţională a Pădurilor nu trebuie demonizată şi nu este normal ca, din cauza câtorva persoane care poate nu au cea mai bună reputaţie, întreaga instituţie să sufere, a declarat, ieri, Cristiana Paşca - Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
"Nu am niciun fel de comentariu la ceea ce spune domnul Crăciunescu, mi se par nişte afirmaţii iresponsabile. În ceea ce priveşte noua conducere a Romsilva, am aşteptarea, aşa cum am spus şi Consiliului de Administraţie, să căutăm un profesionist, un om competent şi, mai ales, integru. Un om care să aibă curajul şi priceperea ca împreună cu noul Consiliu de Administraţie ce va fi selectat să facă o analiză foarte serioasă a întregii Regii şi să propună măsurile care sunt necesare acolo unde sunt necesare. Aş vrea să profit de această ocazie să spun că nu trebuie să demonizăm Regia Naţională a Pădurilor", a declarat ministrul Mediului, citat de Agerpres.
Cristiana Paşca-Palmer a continuat: "Mi se pare greşit ca, din cauza câtorva persoane care poate nu au cea mai bună reputaţie, întreaga instituţie să sufere. În continuare în Regie şi în domeniul silvic sunt oameni cu foarte multă dedicaţie, cu foarte multă aplecare. Aş vrea ca aceşti oameni să se regăsească în Regie. De la nouă conducere aştept să schimbe această percepţie negativă ce planează asupra acestei instituţii".
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a folosit toate pârghiile pentru a lovi în Romsilva, pentru destabilizare, a declarat, luni, fostul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Adam Crăciunescu, la conferinţa de final de mandat.
"În ultimele 3-4 luni, am avut mari divergenţe cu autoritatea publică după venirea la putere a Guvernului de tehnocraţi. Doamna ministru a Mediului, Apelor şi Pădurilor a folosit toate pârghiile pentru a lovi în Regia Naţională a Pădurilor, pentru destabilizare", a spus Adam Crăciunescu, menţionând că Romsilva nu a blocat piaţa lemnului, aşa cum a fost acuzată, ci "a dat dovadă de responsabilitate în administrarea fondului forestier proprietate publică a statului şi a principalei resurse pe care o administrează, resursă regenerabilă strategică - lemnul".
De asemenea, Adam Crăciunescu a subliniat că revocarea sa din Consiliul de Administraţie al Romsilva este abuzivă şi că oricum voia să îşi înceteze mandatul începând cu luna mai.
În plus, fostul director Romsilva a precizat că informaţiile prezentate de ONG-uri cu privire la tăierile ilegale de păduri ar fi, de fapt, suprafeţe din afara fondului forestier administrat de Romsilva.
Adam Crăciunescu a declarat: "Regia Naţională a înregistrat pierderi din cauza boicotului la licitaţii, iar aceste pierderi trebuie să şi le asume cineva, dar în niciun caz Regia, pentru că noi am respectat legea. Faptul că autoritatea nu a vrut să spună adevărul şi să modifice Regulamentul de valorificare a masei lemnoase pentru mine a rămas un mare semn de întrebare".
Începând de luni, 21 martie 2016, atribuţiile de director general al RNP - Romsilva au fost preluate interimar de directorul Departamentului Informatică, Strategii şi Comunicare din cadrul RNP Romsilva, Călin Bibarţ, până la organizarea unui concurs.
Romsilva a demarat, în data de 3 martie, procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de director general, iar anunţarea rezultatului final este programată pentru 8 aprilie 2016.
Pe 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a semnat ordinul de revocare a lui Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. O zi mai târziu, Crăciunescu şi-a depus mandatul de director general al Regiei Naţionale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016.