DUPĂ AFRICA, Ovidiu Tender ţinteşte piaţa construcţiilor din Cuba

BURSA
Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2014

Ovidiu Tender ţinteşte piaţa construcţiilor din Cuba

Interviu cu domnul Ovidiu Tender

Grupul Tender produce în Serbia medicamentele companiei cubaneze Labiofam. Omul de afaceri Ovidiu Tender ne-a declarat că, în scurt timp, produsele farmaceutice vor putea fi achiziţionate şi pe piaţa românească. Ovidiu Tender a spus, recent, că Labiofam a realizat în urmă cu 15 ani produsul homeopat Vidatox, cunoscut în lume ca singurul produs natural capabil să amelioreze starea de sănătate a bolnavilor de cancer, prin distrugerea celulelor maligne.

De asemenea, omul de afaceri Ovidiu Tender vrea să intre pe piaţa cubaneză a construcţiilor, deoarece guvernul de la Havana are în plan dezvoltarea unui parc industrial uriaş care va necesita foarte multă infrastructură specifică, iar grupul Tender vrea să se implice în acest proiect.

Compania naţională de petrol din Cuba şi Vulcan, firmă deţinută de Ovidiu Tender, au deja în lucru două proiecte în Cuba pentru fabricarea de pompe pentru industria petrolieră.

Reporter: Care sunt investiţiile pe care le-a făcut grupul Tender în Cuba?

Ovidiu Tender: În primul rând, am început alături de compania Labiofam producţia şi comercializarea medicamentelor consacrate de ei prin intermediul fabricii din Serbia. Apoi, odată cu aprobarea noii legi a investiţiilor din Cuba, vom demara şi un laborator de producţie farmaceutică. Tot în viitorul apropiat, ne gândim serios la intrarea pe piaţa construcţiilor, deoarece guvernul de la Havana are în plan dezvoltarea unui parc industrial uriaş care va necesita foarte multă infrastructură specifică, iar aici noi deţinem, prin intermediul unor companii din grup, o expertiză îndelungată.

Reporter: În ce constă parteneriatul dintre Cupet, compania naţională de petrol din Cuba, şi firma Vulcan? Unde exportaţi produsele rezultate din acest parteneriat?

Ovidiu Tender: Partea cubaneză va realiza partea primară de turnare şi forjare, iar reductoarele se vor face în România. Producţia ar urma să fie vândută în special în Cuba, dar ţările învecinate reprezintă, de asemenea, o ţintă.

Reporter: Cum apreciaţi mediul investiţional din Cuba, comparativ cu alte ţări unde aveţi afaceri (de exemplu Africa)?

Ovidiu Tender: În Cuba sunt la începutul procesului de deschidere a economiei, iar lucrurile abia încep să capete consistenţă. Există mult entuziasm şi mult interes din partea investitorilor, însă toată lumea are nevoie de un mediu favorabil. Cred că un avantaj competiţional faţă de Africa constă în nivelul de educaţie mai ridicat al populaţiei, în prezenţa unei mâini de lucru calificate, în existenţa unei infrastructuri rezonabile. Toate astea sunt avantaje relevante pentru un investitor, dar importantă rămâne deschiderea guvernelor pentru mediul de afaceri.

Reporter: Doriţi să vă extindeţi şi în alte domenii în această ţară (de exemplu turism, agricultură)?

Ovidiu Tender: Nu spun nu, din principiu, dar totul depinde de prezenţa unor oportunităţi de investiţii.

Reporter: Doriţi să vă extindeţi şi în alte ţări din America de Sud?

Ovidiu Tender: Prin serviciile de seismică şi prin Vulcan suntem în discuţii cu Pemex, compania naţională de petrol a statului Mexic, iar la sfârşitul acestei luni vom avea o întrevedere acolo care ar trebui să fie mai lămuritoare.

Reporter: În ce stadiu se află colaboarea cu Labiofam pentru producerea medicamentului Vidatox, de tratare a cancerului? Acum doi ani, spuneaţi că vreţi să-l produceţi în Serbia. De ce nu şi în România?

Ovidiu Tender: Producţia de medicamente a început în Serbia şi în foarte scurt timp produsele Labiofam vor putea fi achiziţionate şi aici. Am preferat Serbia deoarece acolo aveam deja o fabrică de medicamente funcţională, ceea ce era foarte convenabil din punct de vedere al costurilor şi al reglementărilor.

Alejandro Castro, invitat de onoare al expoziţiei "Encontrando Caminos"

Alejandro Castro, unul din fiii fostului preşedinte al Cubei Fidel Castro, a fost recent în ţara noastră într-o vizită privată, fiind invitat de onoare al expoziţiei "Encontrando Caminos / În căutarea drumurilor" a pictorului cubanez Alexis Fernandez Arce.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care a susţinut expoziţia, ne-a spus: "Soţia mea, o pasionată de artă, a cumpărat mai multe tablouri ale pictorului Alexis Fernandez Arce, ea fiind de altfel la originea evenimentelor culturale organizate de fundaţia Tender. Pe mine mă bucură, în primul rând, interesul pe care oamenii îl manifestă faţă de cultura altor ţări".

În expoziţia "Encontrando Caminos / În căutarea drumurilor", Alexis Fernandez Arce foloseşte reprezentări precum oul, scările şi labirinturile ca simboluri ale căutarii şi hotărârea căilor pe care le apucă oamenii de-a lungul vieţii, de când apare ideea (oul), alegerea căii (labirintul), până când reuşesc şi încep să urce (scările).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb