DUPĂ CE A FOST CONCEDIAT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL POŞTEI, PENTRU MANAGEMENT DEFECTUOS, Dante Stein: "Voi da în judecată Guvernul pentru calomnie"

A consemnat ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii / 9 octombrie 2017

Dante Stein: "Voi da în judecată Guvernul pentru calomnie"

(Interviu cu Dante Stein, fostul preşedinte al Poştei Române)

"Regula nr. 1 în afaceri: Nu concedia managementul care face profit"

"Aplicarea guvernanţei corporative în companiile de stat - un eşec total"

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) companiei Poşta Română a decis recent revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) invocând managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. Recent, compania a anunţat că se află în iminentă incapacitate de plată, precizează MCSI.

Atunci, Dante Stein, preşedintele demis al Poştei Române, a transmis că este surprins de demitere. Domnia sa ne-a acordat un interviu despre activitatea Poştei.

Reporter:MCSI a invocat managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp, pentru revocarea a trei administratori de la Poşta Română inclusiv a dumneavoastră. Care este punctul dumneavoastră de vedere?

Dante Stein: Este o minciună. Când am început (n.r. mandatul) la mijlocul anului 2015, datoria era de 373 milioane de lei.

Când am încheiat mandatul, datoria era de 426 milioane de lei. Creşterea de 13% a fost cauzată de un împrumut pe care a trebuit să îl luăm ca să menţinem compania în viaţă, dar şi din cauza unei "greşeli" a managementului precedent pe care a trebuit să o reparăm.

De fapt, datoria a scăzut, între iulie 2016 şi august 2017, cu 16,44 milioane de lei.

În 2015, pierderea companiei era de -29,4 milioane de lei, în timp ce profitul bugetat pentru 2017 era de 30 milioane de lei, în perioada ianuarie - august fiind înregistrat un profit de 18 milioane de lei.

Asta înseamnă că, în realitate, am crescut profitul cu 59,4 milioane de lei.

Reporter:Intenţionaţi să luaţi vreo măsură împotriva deciziei acţionarilor să vă demită?

Dante Stein: Voi da în judecată Guvernul pentru calomnie, deoarece a adus prejudicii imaginii mele de om de afaceri prin afirmaţiile publice incorecte.

Reporter:Ce măsuri aţi luat pentru eficientizarea Poştei Române şi pentru pregătirea de privatizare? Ce măsuri au fost luate în procesul de restructurare?

Dante Stein: Lista de activităţi iniţiată de management şi de board este foarte lungă. Permiteţi-mi să amintesc numai două măsuri foarte importante.

1. Am fost extrem de aproape să accesăm linia de credit de la BERD de 46 milioane de euro.

2. De asemenea, am fost foarte aproape să încheiem un contract cu o bancă, pentru a oferi servicii financiare în agenţiile poştale.

Ambele proiecte au fost omorâte de un raport nefondat al Corpului de Control al Ministerului Comunicaţiilor, condus de Ministrul Marius Bostan, care a dorit şi concedierea managementului şi boardului.

Acest "raport" ridicol şi maliţios a fost scurs în presă şi trimis către DNA, în aceeaşi zi!

Rezultatul a fost că atât BERD, cât şi Banca au încetat imediat negocierile cu Poşta.

Cu acest credit şi cu profitul din activitatea bancară am fi putut uşor să restructurăm şi să modernizăm Poşta şi să o punem pe făgaşul listării sau privatizării.

Reporter:Mai vedeţi o posibilă listare în viitorul Poştei Române? În ce condiţii?

Dante Stein: Dumneavoastră aţi cumpăra acţiuni într-o companie administrată de stat în acest fel? Eu nu.

Reporter:Cum apreciaţi evoluţia aplicării guvernanţei corporative în companiile de stat, în ultimul an?

Dante Stein: Un eşec total!

Când guvernele nu sunt capabile să administreze o companie relativ mică, precum Poşta, în comparaţie cu bugetul naţional, atunci mă întreb cum pot administra o ţară întreagă.

Să conduci o companie de stat este ca şi cum ai lupta într-un meci de box cu mâinile legate la spate.

Statul nu ajută deloc, dar, în schimb, creează tot felul de blocaje.

Recomandarea este să se privatizeze toate companiile de stat, cu excepţia celor de interes naţional.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Actionarii au dreptul sa schimbe cand vor un membru al CA-ului; sau intreg Consiliul. Fara a da nici un fel de explicatii. Asta o stim toti. Dar cand o fac justificand schimbarea unui membru/mai multor membrii prin acuzatii nefondate, nedrepte, atunci (Dl Stein are perfecta dreptate!) ii/le afecteaza reputatia respectivului/respectivilor; demersul anuntat in articol este unul corect. Reputatia se castiga greu si se pierde usor. De aceea ea trebuie aparata. Succes domnului Stein!

    1. Ce reputatiune? Dante abia a terminat o scoala care nici macar nu e similara cu liceul, nu are studii universitare, a fost pus la interventia lui Ponta la Posta, e un om de relatii, un traficant de influenta. Despre ce mmanagement privat vorbim? Privatizat de clanul Ponta. A privat da ... a incercat sa-si faca propriile afaceri. Acum e alt grup psd-ist la putere si executa grupul dizident. E la fel ca in toata istoria comunistilor unii activisti elimina pe altii.

      Draga Pontocraticus,si eu sunt un anticomunist si antipesedist convins.Intamplator sunt destul de bine conectat la ce se intampla si cunosc persoanele la care faci referire.Nu discut de Ponta dar referitor la Dante,cred ca esti foarte nedrept.In orice aparat guvernamental sau domeniu managerial de stat sau privat este nevoie de oameni inteligenti,educati,cultivati, cu expertiza.Mai mult decat atat,acesti oameni ar trebui sa iubeasca nu numai ceea ce fac ci si tara si natiunea pentru care o fac.Daca avem si astfel de oameni,sa sti ca Dante e sigur unul dintre ei.Nu el este vinovat de ce se intampla in PSD.Cred ca daca am avea mai multi Dante,lucrurile ar arata mult mai bine.Din pacate comunismul si fesenismul au reusit sa consolideze dictatura impostorilor rosii.Astfel Dante si alti oameni de valoare,necesari pentru a da credibilitate,vor ramane victime ale imposturii factorilor politici decidenti.Sa auzim numai de bine.

      Chiar daca dl Dante nu are diplome si doctorate "facute" la fabricile specializate in documente de tip " Magna Cum Laude Fake", blocarea actului managerial promovat de Dante, de repunere pe linia de plutire a unei instituții de importanta Poștei Române, din partea unor politruci, oricare ar fi ei, poate fi catalogată drept sabotaj. Doar ca nu are cine sa ii caute... sa ii pedepsească...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb