DUPĂ CE AU SEMNALAT PROBLEME ÎN PROCESUL DE DELISTARE DE PE RASDAQ Minoritarii de la "Navrom": "Retragerea din societate s-a încheiat cu succes"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iunie 2015

Minoritarii de la "Navrom": "Retragerea din societate s-a încheiat cu succes"

Acţionarii minoritari ai "Navrom" (COVG) sunt mulţumiţi de modul cum a decurs retragerea din societate, în contextul desfiinţării Rasdaq, proces încheiat săptămâna trecută.

"Retragerea acţionarilor din Navrom s-a derulat excelent, este o mostră de corectituine", ne-a spus un mic acţionar.

Se pare că, până la urmă, problemele invocate de micii acţionari în procedura de delistare a companiei au fost rezolvate.

Iniţial, Registrul Comeţului a desemnat un expert incompatibil pentru evaluarea acţiunilor Navrom, după care l-a înlocuit cu un evaluator din cadrul ANEVAR.

Acesta a întârziat însă raportul de evaluare, spre nemulţumirea minoritarilor.

Conducerea "Navrom" s-a văzut atunci nevoită să reacţioneze şi să le transmită acţionarilor că nu are competenţa să negocieze sau să agreeze termenul de executare a raportului de evaluare, în vederea delistării societăţii (COVG), acest proces fiind în sarcina Oficiului Registrului Comerţului, conform legii.

"Navrom" este controlată de grupul Transport Trade Services (TTS), deţinătorul unei participaţii de 87,4%, potrivit celor mai recente date disponibile pe bursă, de la mijlocul anului trecut. Grupul TTS este controlat de omul de afaceri Mircea Mihăilescu şi deţine, pe lângă Navrom, şi compania de transport feroviar "Transfer International Spedition".

În 2012, International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a intrat în acţionariatul Transport Trade Services (TTS), printr-o investiţie de 12 milioane de euro, de tip private equity, conform mass-media.

Potrivit informaţiilor de la Registrul Comeţului, IFC figurează în continuare cu o deţinere de 9.9987% din TTS, alături de alţi acţionari persoane fizice. Mircea Mihăilescu are o deţinere de 45,89% din TTS.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. corect,a inceput prost dar la presiiunea si vigilenta rasdacilor lucrurile au evoluat spre bine .s-au incheiat f.b. iar emitentul a aratat ca are totusi clasa,este o firma care respecta actionarii,probabil un rol important l-a avut IFC,care a fost sesizat de actionari;pacat ca numai firmele cu actionariat strain au atitudine pro micii actionari[covg-ptro-tial-butu- ..] iar cele cuactionarilocali[DGNA-MICR-ME DU-UNIO-PRGL-BISA[actionar maj. un parlamentar]-frid-..] sunt puse pe tepuit actionarii;o exceptie fericita este ZAREA[felicitari],probabil si ORC are o contributie daca isi face datoria si numeste ev. aleator nu adus de mana;ca evaluatori ,felicitari pt.CMF cONDULTING,DARIAN[surpriza placuta],cel de la COVG[ARDELEAN]si de la BUTU[ big four];atitudinea ASF ,IN CONNTINUARE,jalnica ,cu Negritoiu sau Boboc,la fel];s-auzim de bine.

    1. Si ce vreti ma sa va tina ASF ul de mana. Sa va imbogatiti voi fara just temei sau sa puneti sociatatile pe butuci.

      Nu gigek. Nu asta vrem (sau nu asta vreau). VREAU SA SE APLICE LEGEA UNIFORM PENTRU TOTI. Daca in timpul procesului, castig si bani: foarte bine. E DREPTUL MEU! Daca pierd si ma plang atunci ai avea dreptate sa comentezi, sa ma persiflezi etc. DAR CAND CER SA SE RESPECTE DE TOTI LEGEA, TREBUIE DECAT SA TACI. CA ASTA AR TREBUI SA FIE UN "TRUISM ADEVARAT" CHIAR SI IN ROMANIA. Daca le convenea sa pretul si/sau sa ramana singuri in societate, ar fi trimis acasa scrisori la actionari (cum au facut aia de la BUCU sau AMCP-si asta au facut-o pentru ca si-au "rezolvat" evaluare prin aplicarea, cred, nu ma pricep, a IAS1 pana la 29 si urmatoarelor. (sunt decat ironic). In momentul in care la Navrom nu le-a mers cu "evaluarea corecta", au incercat (si reusit) "ridicarea barierelor" pentru retragerea din societate.Astfel s-au retras din societate actionari care detineau 810.827 actiuni.1.340.76 actiuni au ramas "neretrase": oare pentru ca spera ca vor obtine dividende de la COVG sau spera la o cesiune la un pret mai mare? Hai sa fim seriosi... Cetatene Stefan Viorel, presedinte al Camerei Deputatilor, camera decizionala in ceea ce priveste legea 151/2014 (presedinte din sept. 2014, adica cu cateva zile inainte de a se vota legea si a primi avizul din partea comisiei), strict intamplator detinator a 9% (aproximativ) (in 2013)din actiunile

      la TTS, actionar majoritar la covg (unde cetateanul Mihailescu e mare boss) si strict intamplator singura societate din cele 891 existe la momentul intrari in vigoare a legii 151/2014 care a cerut atatea documente. Va multumesc, onestilor Iago, dar chiar nu trebuia sa fiti asa generosi! (O sa ajungem sa laudam majoritarii daca reusesc din marinimia lor sa ne dea dividendele nu in 6 luni ci in 2 ani ca vorba aia putea sa nu ni le mai dea.Hai sictir cu marketingul asta de doi bani!) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb