DUPĂ DECIZIA FED DE REDUCERE A STIMULENTELOR Ieşirile de capital din SUA, la cel mai ridicat nivel din februarie 2009

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 februarie 2014

Ieşirile de capital din SUA, la cel mai ridicat nivel din februarie 2009

Ieşirile de capital din SUA au atins, în luna decembrie 2013, cel mai ridicat nivel din februarie 2009, potrivit datelor Departamentului Trezoreriei de la Washington.

Cifrele arată că, în ultima lună a anului trecut, investitorii străini au vândut acţiuni americane, obligaţiuni de stat şi corporative. Totodată, China şi Japonia şi-au redus deţinerile în titluri de stat în luna în care Federal Reserve (Fed - banca centrală americană) a decis să taie achiziţiile de obligaţiuni de la 85 de miliarde dolari lunar la 75 de miliarde dolari.

"Aţi observat că au fost vândute titluri ale companiilor şi agenţiilor guvernamentale, dar şi acţiuni. Cred că a fost mai mult o reacţie a pieţei la anunţul privind reducerea programului Fed de achiziţii de active", a declarat, conform Bloomberg, Gennadiy Goldberg, strateg la "TD Securities USA" LLC din New York. În opinia sa, "pieţele s-au eliberat de risc în perspectiva unor rate mai ridicate ale dobânzilor".

Conform datelor oficiale, fluxul transfrontalier total - inclusiv titluri de valoare pe termen scurt, precum certificatele de trezorerie şi swap-urile pe acţiuni, a fost de 119,6 miliarde dolari în decembrie, după un nivel de numai 13 miliarde de dolari în noiembrie.

Vânzările nete externe de titluri de valoare pe termen lung au totalizat 45,9 miliarde dolari în decembrie, după un volum de 28 miliarde dolari în noiembrie, mai arată cifrele oficiale.

China şi-a redus deţinerile în titluri de stat americane cu 47,8 miliarde dolari (-3,6%) în decembrie, la 1.270 miliarde dolari, iar Japonia - cu 3,9 miliarde dolari, la 1.180 miliarde dolari.

Indicele Bloomberg World Bond arată că investitorii în titlurie de trezorerie din SUA au pierdut 1,1% în decembrie anul trecut.

Dolarul avea un curs de 1,3754 unităţi/euro ieri, la ora 10.57, pe piaţa din New York, mai mic cu 0,3% faţă de ziua precedentă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb