DUPĂ ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE:  Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu conducerea CSM

C.B.
Politică / 29 ianuarie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după eliminarea pensiilor speciale.

Administraţia Prezidenţială a transmis: "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 30 ianuarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Nicoleta Margareta Tînţ, şi cu vicepreşedintele CSM, doamna Tatiana Toader. Întâlnirea are loc la solicitarea conducerii CSM".

Întâlnirea vine în contextul eliminării pensiilor speciale, fiind afectaţi, printre alţii, judecătorii şi procurorii, dar şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, marţi, că susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora.

"Consiliul Superior al Magistraturii a luat act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate în data de 21.01.2020, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora. Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenţia asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiţie", a transmis, marţi, CSM, printr-un comunicat de presă.

Magistraţii din întreagaţară au adoptat diferite forme de protest, la fel şi grefierii, iar sindicate ale personalului auxiliar din Justiţie au cerut ICCJ să sesizeze Curtea Constituţională şi cu privire la eliminarea pensiilor speciale în cazul lor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nicio postare? halal romani:va meritati soarta.

    1. Asa este !

    ,, Independenta ,actul de jutitie" la magistrati=banii lor

    Sa lucreze pana la 65 de ani 

    Sa raspunda daca gresesc 

    Sunt multe categorii care nu au dreptul sa aiba alta activitate: militarii , functionarii publici , etc 

    Au fost politisti ucisi in misiuni , raniti , amenintati , bunurile incendiate ,etc , dar nu si magistrati in aceste situatii 

    Nu au declaratii de avere , vin la ce ora doresc la serviciu ,dau termene in bataie de joc... 

    Primesc salarii compensatorii la pensionare , sunt singurii carora li se actualizeaza pensiile , gratuitate la medicamente , decontari chiar si la dintii de portelan !?

    Offf, ce tupeuri ! 

    Sa se ducă la munca și sa mai lase cerșitul. Toți suntem egali, nu unii mai cu moț ca alții. Cine sa le plătească pensiile? Ajung beneficiile din timpul perioadei active. Toate pensiile trebuie plafonate la un nr decent de salarii medii pe economie. Majoritatea oamenilor, care au 35 de ani de cotizații adevărate au o pensie de 2000 RON. Speciali, de ce?

    Sa inteleg ca in ultima perioada au indraznit sa se ia de parlamentari si acum le arata pisica cu pensiile speciale. Au îndrăznit sa ii ia casa lui Klaus Iohannis. Au dreptate, adica cum domnule ei sunt cei mai prosti din sistem: Militia ramane cu pensii speciale, SRI ramane cu pensii speciale, Armata ramane cu pensii speciale. Au ei vreun merit sa aiba pensii speciale. Niciunul, atunci cu ce sunt mai prosti cei din Justitie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb