DUPĂ GREVA DE LUNI, "G4S" a remediat problema alimentării bancomatelor

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 18 iulie 2012

"G4S" a remediat problema alimentării bancomatelor

"G4S Cash Solutions" a pus în aplicare un plan de criză în urma grevei spontane de luni a angajaţilor companiei şi a mobilizat mai multe maşini din oraşe limitrofe Capitalei, potrivit reprezentanţilor mai multor bănci care au contract cu compania ce oferă servicii de securitate. Reamintim că un număr de aproximativ 100 de angajaţi au organizat luni dimineaţă o grevă spontană, principalele nemulţumiri ale salariaţilor fiind legate de salariu şi de condiţiile de muncă. Robert Zănescu, directorul de comunicare al "Bancpost", unul dintre clienţii "G4S", ne-a declarat: "Problemele apărute luni nu au fost majore. Nu am avut ATM-uri goale, problema a constat în imposibilitatea retragerii unor sume fracţionate, cupiurile de valori mici epuizându-se cel mai repede. Un număr de până în zece bancomate au fost afectate, ATM-uri situate în zone cu un flux mai mare de clienţi". Băncile contactate de ziarul BURSA ne-au declarat că situaţia a fost remediată începând cu dimineaţa de ieri, compania "G4S" asigurând chiar o cantitate suplimentară de bani pentru a suplini şi necesarul zilei de luni. Aceleaşi surse ne-au declarat că situaţia nu a avut impact major, astfel încât să fie cerute pagube materiale companiei "G4S Cash Solutions".

Grevă de avertisment şi în Iaşi

Din surse apropiate companiei, am aflat că în aceeaşi zi când a avut loc greva în Bucureşti, şi angajaţi ai companiei din Iaşi au organizat o grevă de avertisment ce a durat două ore şi a avut loc în intervalul 11:00 - 13:00. Pe un blog creat pentru nemulţumirile, sugestiile şi comentariile angajaţilor companiei, am putut găsi şi o declaraţie de nemulţumire adresată coducerii companiei, comentariu cel mai probabil făcut de un salariat, la începutul acestei luni. Anonimul acuza compania de faptul că în­cearcă să păcălească salariaţii, neplătind orele suplimentare realizate de angajaţi. În acelaşi comentariu, persoana mai spunea că reprezentanţii companiei vin în controale fără ecuson, acordă posturi în companie incorect şi nu au un plan de organizare al locaţiilor unde aceştia au curse zilnice.

Reprezentanţii G4S Cash Solutions nu au putut fi contactaţi ieri, până la ora închiderii ediţiei, pentru declaraţii suplimentare.

G4S este liderul pieţei locale de servicii de securitate, cu afaceri 55 de milioane de euro anul trecut şi aproximativ 6.000 de angajaţi în companiile G4S Secure Solutions şi G4S Cash Solutions. G4S Cash Solutions, firma în care lucrează angajaţii care au intrat ieri în grevă, oferă servicii de transport valori, procesare de numerar şi alimentări şi intervenţii tehnice pentru bancomate la un portofoliu de clienţi format din 27 de bănci, dintre care 10 au contracte cu pachetul întreg de servicii oferite de companie. G4S Cash Solutions are o flotă de 700 de maşini blindate, însă utilizează frecvent doar 330.

Compania are o cotă de piaţă de 83% din serviciile de procesare de cash, transport valori şi alimentări bancomate externalizate de bănci. Grupul a avut în 2011 un profit EBITDA de 1,6 milioane de euro şi este condus de Adrian Băicuşi, un executiv care a lucrat anterior ca director general al Transelectrica şi al Siemens.

Serviciile de alimentare a ATM-urilor din Bucureşti au fost perturbate de declanşarea ieri dimineaţă a unei greve a personalului de pe maşinile speciale de transport al banilor din Capitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb