DUPĂ ÎMPRUMUTURILE ÎN EURO DE PE PIAŢA INTERNĂ, Nou maxim istoric pentru rezervele valutare

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2009

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,59 miliarde euro.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,59 miliarde euro.

Rezervele valutare ţinute la Banca Naţională a României au ajuns la 28,73 miliarde euro, la 30 noiembrie, nou maxim istoric, după ce, în octombrie, însumau 28,40 miliarde euro.

Alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice cu sumele provenind din împrumuturile în valută efectuate pe piaţa internă (2,2 miliarde euro), în noiembrie, au contribuit cel mai mult la sporirea rezervelor valutare. "În cursul lunii, au avut loc intrări de 2,693 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv cu sumele provenind din emisiunile de obligaţiuni de stat în valută de pe piaţa internă), venituri din administrarea rezervelor in-ternaţionale şi altele", se arată în comunicatul BNR.

Finanţele au organizat, în noiembrie, două emisiuni de obligaţiuni în valută, cu maturităţi de trei ani, respectiv un an, în sumă de 793,8 milioane euro, respectiv 1,4 miliarde euro. MFP a fost nevoit să recurgă la împrumuturi pe piaţa internă pentru a finanţa deficitul bugetar, în contextul amâ-nării tranşelor din împrumuturile financiare internaţionale.

Potrivit comunicatului BNR, ieşirile pe parcursul lunii trecute au totalizat 2,35 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,59 miliarde euro, se mai arată în comunicatul Băncii Centrale.

Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), la 30 noiembrie 2009, au fost de 31,33 miliarde euro, faţă de 30,74 miliarde euro, la 31 octombrie 2009.

Plăţile scadente în luna decembrie 2009 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 76 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb