DUPĂ ÎNTOARCEREA UNEI PERSOANE DIN ŢARA NOASTRĂ, Autorităţile belgiene au înregistrat o înmulţire a cazurilor de rujeolă

Anca Oblu
Internaţional / 26 februarie 2017

Autorităţile belgiene au înregistrat o înmulţire a cazurilor de rujeolă

Agenţia pentru Calitatea Vieţii (AVIQ) a lansat un apel prin care cere populaţiei să dea dovadă de prudenţă în urma înmulţirii cazurilor de rujeolă din regiunea valonă, în special în localităţile Charleroi, Jodoigne, Namur şi Verviers. În acest sens, peste 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate de medicii belgieni de la începutul anului, prin comparaţie cu media de şapte ori cazuri, transmite agenţia Belga.

Reprezentanţii AVIQ susţin că epidemia de rujeolă, care s-a răspândit atât în rândul adulţilor, cât şi a copiilor, a început după întoarcerea unei persoane din ţara noastră, potrivit News.ro.

Rujeola este o boală contagioasă şi poate cauza o serie de complicaţii grave pentru acele categorii vulnerabile, precum copiii, gravidele şi persoanele neimunizate. Printre simptome se numără febra şi apariţia unor puncte roşii pe corp.

AVIQ le recomandă oamenilor să se vaccineze pentru a se proteja.

"Vaccinarea împotriva rujeolei este eficientă şi reprezintă o intervenţie sigură", se arată într-un comunicat al agenţiei din Belgia.

În România, peste 3.100 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în acest sezon, 38 dintre ele fiind raportate în ultima săptămână, la nivelul întregii ţări fiind şi 16 decese.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin - 726, Arad - 617, Timiş - 568, Mureş - 311, Dolj - 164, Bistriţa-Năsăud - 129.

Din totalul celor 3.109 cazuri de rujeolă, 2.966 dintre bolnavi nu fuseseră vaccinaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica astia din UE nu-a in stare sa prinda un terorist, dar stiu ca boala s-a transmis de la o persoana care a plecat din Romania??

    Si inca o nelamurire. Aia in Belgia de ce s-au imbolnavit daca sunt vaccinati?? 

    Alta propaganda facuta de cei care vor vaccinare obligatorie. Cititi ce a patit cel mai mic copil al celebrului actor Robert de Niro, in urma vaccinarii si ce doreste sa faca acum, pentru a constientiza ca nu toate vaccinurile sunt buna, unele sunt toxice pentru organism. Dar e prea tarziu, pt ca in SUA exista o lege data de curand care protejeaza gigantii producatori de vaccinuri si care nu pot fi chemati in judecata indiferent daca ti s-a imbolnavit copilul de autism imediat dupa vaccinare, precum i s-a intamplat copilului lui Rober de Niro si altor mii si sute de mii de copii din SUA si din intreaga lume. Nu vrem vaccinuri toxice, vrem vaccinuri care chiar fac bine oamenilor! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb