DUPĂ SCANDALUL PERCHEZIŢIILOR DNA: Secretarul General Agrostar, Tudor Dorobanţu, suspendat

A.O.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 noiembrie 2013

Actualul preşedinte al Agrostar, Ştefan Niculae, cercetat penal, ar putea primi un nou mandat

Biroul executiv al Federaţiei Agrostar a decis suspendarea din funcţie a secretarului general Tudor Dorobanţu, cel care l-a reclamat pe preşedintele federaţiei, Ştefan Niculae, la DNA pentru complicitate la şantaj, ne-a declarat Horaţiu Raicu, unul din vicepreşedinţi. În acelaşi timp, Agrostar va organiza în această lună o conferinţă cu prilejul căreia vor avea loc alegeri generale pentru comitetul executiv, spune aceaşi sursă. Biroul executiv al Agrostar este compus din unsprezece membrii, respectiv nouă vicepreşedinţi, un secretar general şi un preşedinte. Candidaturile se vor depune în cadrul conferinţei. "Această conferinţă era programată cu mult înaintea evenimentelor recente, însă vom discuta şi problemele interne ale federaţiei scoase la suprafaţă de ancheta DNA", a precizat Horaţiu Raicu.

Reamintim că procurorii DNA au efectuat percheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS, precum şi la Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie. În acest dosar, şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Vincenţiu Relu Lucian Cuc, şi preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, respectiv şantaj şi complicitate la şantaj.

În cazul Agrostar, descinderile au vizat o problemă internă a federaţiei, acuzaţia de complicitate la şantaj a lui Ştefan Niculae fiind lansată de secretarul general al organizaţiei, Tudor Dorobanţu. Contactat de noi, secretarul general a refuzat să facă declaraţii, menţionând doar că totul este "un joc de interese". Potrivit Agrostar, Tudor Dorobanţu nu a fost suspendat din funcţie atât din cauza scandalului cu şantajul, cât abaterii sale de la prevederi interne ale federaţiei.

La apropiatele alegeri actualul preşedinte, Ştefan Niculae este liber să candideze pentru un nou mandat, deoarece beneficiază de prezumţia de nevinovaţie în dosarul DNA, potrivit lui Horaţiu Raicu. De altfel, mai mulţi membri Agrostar ne-au spus că este foarte posibil ca Ştefan Niculae să îşi menţină actuala funcţie în Agrostar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb