DUPĂ UN AN: LIPSIT DE ONOARE ŞI LIPSIT DE CUVÂNT Nicu Marcu este un om deosebit de curajos

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Nicu Marcu este un om deosebit de curajos
MAKE

Curajul lui Nicu Marcu este vizibil izbitor în graficul intitulat "Dinamica Activului Net al SIF-urilor", prezentat mai sus, unde oricine poate observa cum SIF Banat Crişana o ia pe arătură faţă de celelalte patru SIF-uri şi toată lumea ştie că Nicu Marcu s-a făcut că nu observă.

Nu oricine este atât de curajos.

După un an de mandat la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), an care s-a împlinit ieri, putem evalua cine este domnul profesor doctor Nicu Marcu şi ce vrea el.

A mai fost curajos, tot aşa, Ştefan Boboc, care s-a făcut că nu observă că FNI nu are bancă depozitară.

Domnul profesor doctor Ştefan Boboc, preşedintele CNVM din anul 2000, a fost umflat, încătuşat şi silit să spele closetele puşcariei.

Încă doi comisari ai CNVM au primit aceeaşi misiune, astfel că closetele puşcăriei trebuie privite drept suprema consacrare a supraveghetorilor pieţei de capital.

Dar profesorul doctor Marcu este mai curajos decât profesorul doctor Boboc, pentru că Boboc nu a avut vreun precedent (şi nu a avut precedent în lume), în schimb Marcu îl are ca precedent pe Boboc şi Boboc e din aceeaşi ţară cu el şi uite că nu-i este frică!

Stă cu graficul în faţă şi nu-i e frică!

Cocoaşa aia din graficul de la SIF Banat Crişana este o manipulare grosolană, care se pedepseşte cu puşcaria.

Autorii manipulării sunt cei din conducerea SIF Banat Crişana, care numără printre ei un condamnat (deja) pentru manipularea pieţei de capital şi care, în cursul ispăşirii pedepsei, a profitat că a fost lăsat în libertate şi s-a angajat consilier al preşedintelui Bogdan Drăgoi, pe care îl consiliază explicându-i care sunt bazele manipulării pe care el a fundat-o.

Condamnatul se numeşte Najib el Lakis.

Nicu Marcu ştie.

Nicu Marcu a moştenit situatia, dar, când i-a intrat în "competenţă", nu i-a interzis lui Lakis să mai activeze pe piaţa de capital.

A făcut curăţenie în ASF, a dat doisprezece directori afară, dar pe Lakis, condamnatul de la SIF1, l-a lasat "în banii lui".

Unii spun că, de fapt, stăpânul este Lakis, iar Drăgoi, doar angajatul lui.

Adică, invers decât e oficial.

Nicu Marcu se face că nu vede că un manipulator al pieţei de capital, condamnat deja, participă în continuare la manipularea pieţei de capital.

Nicu Marcu este foarte curajos.

Nicu Marcu nu a aplicat legea pe care a fost numit de Parlament să o aplice: nimeni din administrarea SIF Banat Crişana nu a primit niciun fel de sancţiune pentru manipulare.

Nici măcar vreo mustrare.

Nici măcar nu a ieşit public cu vreo declaraţie sobră de genul: "Nu, domnilor, cifrele alea sunt mincinoase".

Nu a avut această laşitate.

Ar fi izbucnit un scandal cât casa, manipularea nu e de ieri, de alaltăieri, ci ţine de vreo şapte ani; îl mai ridicau pe Lakis o dată, şi pe Drăgoi atârnat de el; pe Doina Dascălu, fosta interimară la şefia ASF care a tolerat manipularea (cel puţin, dacă nu a fost de-a dreptul complice) şi pe Gabriel Grădinescu, responsabilul ASF cu piaţa de capital; umflau nişte directori pe care, ulterior, Marcu i-a dat afară prin "restructurare" (acolo sunt de luat nişte bani, aşa că Marcu i-a înlocuit cu unii de-ai lui).

În loc să faca asta, Nicu Marcu a păstorit un regulament special pentru cooperativa Lakis-Drăgoi, chipurile manipularea nu li se datorează administratorilor SIF Banat Crişana, ci deficienţelor de reglementare.

Chipurile.

O manevră chipurile vicleană.

În realitate, regulamentul nu era necesar, situaţia manipulatorie fusese creată de Lakis şi administratorii SIF Banat Crişana ar fi putut-o rezolva ei înşişi, delistând societatea care, printr-o tranzacţie cu o acţiune de câteva sute de lei, le umfla batjocoritor activul net cu un miliard de lei.

Fiind mai nou în branşă, Nicu Marcu s-a crezut viclean şi le-a dat manipulatorilor o cale de ieşire - ziarul BURSA adusese "cooperativa" într-o fundătură, explicase, fără putinţă de tăgadă, încadrarea administrării SIF1 în prevederile legale care descriu manipularea de piaţă.

Acuzaţia de manipulare şi-a păstrat validitatea şi astăzi.

Nicu Marcu nu prea înţelege asta, el crede că a "rezolvat-o".

Dar, astăzi, pe lângă acuzaţia validă de manipulare a pieţei de capital, se adaugă acuzaţia că preşedintele ASF Nicu Marcu a muşamalizat-o, complice.

Nicu Marcu este deosebit de curajos.

Opinia Cititorului ( 63 )

  1. Graficul e pe bune, este real? SIF1 are tot cel mai mare activ dintre Societăți? Și cea mai mare creștere?

    1. SIF1 are are "ce vrea muschii" cuplului Lakis&Dragoi sub atenta "supraveghere" a muschiului ASF-ului. Aceeasi muschi, sub aceeasi supraveghere bine platita a ASF-ului au invadat si alte sifuri - 1 si 5.

      Peste tot avem numai muschi de hoti, inca in libertate. 

      Nu ASF-ul este marea problema ci absenta justitiei (care la randul ei, are "muschii" bine platiti). Nu avem justitie, dar platim din greu justitia. 

      Daca ar exista justitia in Romania, nu ar mai fi existat in piata Dragoi si Lakis (plus altii cum ar fi gasca Swiss si unii administratori de fonduri de pensii) si nici Marcu, Dascalu, Gradinescu si altii. 

      Ca veni vorba de justitie, nu mai avem minister s-au ministru al justitiei, sau legi, legislatie sau parlament care sa reactioneze la absenta justiei?

      Romaniii platesc din greu ceea ce nu exista, dupa cum bine se vede - justitia! 

    ASF-ul actual chiar este o instituție deosebit de curajoasă. Nu știu de ce și cum, dar corupția de acolo este uriașă și la vedere. Vom ști în viitor care a fost adevărul, dar cel mai probabil e vorbă de șpăgi uriașe din partea infractorilor financiari, sume care se împart între mulți oameni.

    1. Marcu, Armeanu, Rosu, Dascalu, Gradinescu si gastile lor de spagari lacomi si nesatui nu sunt decat o sinecura psdista pusa pe jaf si distrugere totala. Piata de capita, asigurarile si pensiile sunt jefuite sistematic de acesti escroci nesimtiti si imbuibati . Retoric intrebam si intrebam chiar nimeni nu vede? Degeaba scrie Make articole peste articole , nici presa nu mai are putere ! DNA e partasa la devalizarea condusa de ASF. Parlamentul corupt tace. Ultima solutie... ??

      ...

      O sa vina si vremea arestarilor.. Si Boboc era rege si apoi...

      ...

      ...

      ...

    se stie de Sifuri nimic nou sub soare , ASF partas la jaf ,nu se va termina nici o data telenovela

    Sif Oltenia la fel indepartarea lui Ciurezu preluare de catre mafioti 

    Ce jafuri de societati Sifurile astea! Echivalentul a 2mld € care nu produc nimic. " Profitul " lor provine în mare parte de la dividendele neridicate de 3 ani .Si pentru asta salarii colosale,gratuite ( la Sif2 echivalentul a 3-4 mil€ ! )etc, etc

    Dacă Templeton ar veni să le administreze cu anuntul că in 3 ani vrea să le vândă participatiile ca să acorde dividende ,o creștere de 50-80 % in primele zile ar fi normală! Deci noi îi plătim pe ăștia ca să țină acțiunea jos, le dăm și premii pentru asta! 

    Make, mai schimba și tu meniul. Aceeași tocăniță de cartofi reîncălzită. Plictisitor articol. Pe bune. L-ai mai luat acum în căruță și pe Soviani. Tipul nu are toate țiglele pe casa dar aveți scopuri comune. Va iubesc!

    1. Dragoi, taci!

      Dragoi, confunzi tocanita de cartofi cu tartarul de vita. Daca nu ti-ai dat seama, acum nu esti tu subiectul articolului, ci Marcu. Pe tine te-a pus in insectar.

      Pentru variatie, uita-te la filmuletul aniversar de alaturi. Distreaza-ne tu! 

      Tartarul de vita îl servește Dan Paul. Acest bombardier care nu face nimic dar se crede Scufita Roșie care se lupta cu lupul cel rău de la ASF

      ...

      Meniul lui Make cuprinde subiectul complicitatii la furturi intre ASF si cooperativa de la SIF1,SIF4 si acum si SIF5. Cat timp hotii nu sunt arestati, judecati si condamnati, meniul lui Make este de stringenta actualitate. Cei care se declara plictisiti sunt doar hotii. Este sigur ca te numeri printre ei.

      Bravooooo!!! Sa nu schimbati meniul, dimpotriva ar trebui extins si diversificat! Si felicitari pentru link-ul din finalul articolului. Apropo de Viclean, marcu!!! ...nici macar! e atat de plin de el ca nici acu nu intelege ca "il face" de zeghe adevaratul viclean, copil de casă armeanu care i-a tesut frumușel si cu răbdare o panza de mari experți in jur pfffff stefanoiu, musat , ionescu

      ...

      Cătălina nu fi trista , ti-a întrat o musca în..gura.

    ...

    1. ...

      ...

    ...

    1. Si de la mine!

      ...

    ...

    de ce ar fi nicu marcu altfel ? uitati-va in jur , se dau foc la spitale ca sa priceapa lumea ce rau e la stat , si ce bine-i la privat . ii tin pe oameni cu salariu minim si pensie de o mie de lei , dar ii trimit la privat ca sa-si vanda casa pentru o operatie . pentru ce platim cas ? totul e un jaf si o coruptie generalizata . romanii sint pe cont propriu , statul e principalul lor dusman , nimeni nu-i apara !

    1. Nimeni nu are nevoie de vreo aparare, ci doar Statul sa nu ii mai agreseze pe cetateni.

      ...

    ...

    Nicu Marcu e curajos , are simtul banului și asta e tot ce contează in băltoaca instituțiilor politice.

    1. ...

    Deciziile ASF din mandatul lui Marcu Nicu par emotionale , subiective si disproportionate ceea ce este semn de slabiciune si nesiguranta nu de obiectivitate si legalitate. Totul pare precipitat, panicat si impulsiv, in incercarea de a masca neputinta.. Sa urmarim cazurile City Insurance, Euroins, Electroarges, sifuri.

    1. ...

    Preluând Sif5 Drăgoi hotărăște ca următoarele societăți să iasă din amorțeală ( tranzacții cumulate de sub 100€ si asta pe săptămână)si să facă investiții pe piața reglementată dar și pe nelistate

    Alim Slatina ALRV de 28 mil lei  

    Univers Rm Vâlcea UNVR de18,5 mil lei 

    Flaros Buc FLAO de 28 mil lei  

    deci aprox 15 mil€ !!!  

    Altă imagine:SIFI cu o valoare de câteva sute mil € nu se mai tranzactioneaza din august 2020 !? E drept are sediul în Cipru! 

    Drăgoi tatăl acționar la o firmă cu sediul în Cipru a câștigat în primă fază un proces cu Nicușor Dan pentru un imobil. Nicușor Dan zice că e de patrimoniu Drăgoi tatăl că nu! 

    Să nu se ia de noi cipriotii ca-i hartuim!

    Ar mai fi dar mă opresc! 

    1. Se pare că asta e începutul SIFonărilor pentru companiile din portofoliul celor de la SIF5... Chiar nu se vede pe splai?

      ...

    Sif5 Oltenia a vindut toată participația deținuta la Sif Arad-Dragoi ,pentru a invoca in procesele inițiate de Ciurezu împotriva lui Dragoi ,lipsa calității procesuale și de interes in continuarea litigiului,ignorând interesele acționarilor.Manipulare este in continuare ,vezi cum prețul acțiunii Siff 5este ținut captiv de cooperativa Dragoi .

    1. Asta chiar este o stire.

    Deseori nu e vorba de curaj la tot felul de functionari ci pura mediocritate. Sunt atat de slabi, intelectual vorbind in orice caz, incat nici nu constientizeaza nivelul riscului pe care si-l asuma pentru niste spagi. Mai sunt si cazuri cand spagile sunt atat de mari incat functionarul face un calcul rational si condisera ca merita riscul. Risca sa intre la racoare 2-3 ani dar face atat de multi bani incat poate sa traiasca in lux 20-30 ani dupa ce iese. Dar ei oricum considera ca sansele sa fie prinsi sunt mici. DNA si DIICOT deocamdata par sa fie decapitate.

    1. ...

    Săracul domn Marcu a picat victima propriei repezeli. Repezeala olteneasca nesăbuită si grandomana. Cine a profitat? Pai cine si-a numit oamenii in toate funcțiile importante. Prietenul cel mai bun, sfătuitorul de taina, trădătorul de profesie. Restul este cancan.

    1. ...

      Cu toate ca ești anonim îți este frica sa ii pronunți numele. Deci lucrezi în ASF. HALAL CURAJ. Indezirabilul se numeste Armeanu, acest Birlic al economiei inteplanetare.

    Agravant este ca Marcu a stiut si ca are loc manipularea activului net la SIF1 si a stiut ce risca daca nu o pedepseste. Si totusi nu a facut nimic.

    1. Mda

    ...

    ...

    ...

    1. ...

    ...

    1. ...

    ...

    Care este diferenta dintre un IPO si SPAC?

    NUMELE!!! 

    Ambele reprezinta Mania Pietei cand apar bule severe! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Avem oameni prost educati ce sustin ca economia mondiala este mai conectata astazi ca in trecut (cand vorbim de sistem financiar).

    Total fals!!! 

    La spargerea bulei din 1929-1931 au cazut tari ca UK la pamant, Australia, Franta, a facut loc populismului si extremismului sa creasca Germania Hitlerista a prins avand in ruinele economice. 

    Aceasta bula financiara se va termina foarte prost pentru foarte multe tari!! 

    Chiar daca dupa ea va urma o perioada foarte lunga de acalmie financiara. 

    Si posibile conflicte militare in crestere pe glob. 

    Avem pe bursa articole ce minca ca bancile sunt doritoare sa dea credit cand in realitat restrang creditarea ca pondere si se muta pe lichiditati!!! 

    Avem IPO-uri ce sesizeaza oportunitatea banilor prosti cum baltesc si ii acumuleaza. 

    Avem companii si firme ce nu au intrare la credit si cauta bani ieftini prin alte canale. 

    PS: RATIA PE la S&P 500 NU are cat sa mai URCE!!!! 

    Va rog frumos sa va asezati si sa va puneti centurile de siguranta (financiar vorbind) cum trebuie. 

    Incepeti va rog sa va corectati in anticipatie portofoliile interne si externe. 

    Se intra intr-o etapa de lunga durata zeci de ani pentru S&P 500 in care va avea un trend descendent in raport cu Dividentele (adica un PE ce o sa aibe o forma de U). 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. ...

    ...

    1. Am apucat sa citesc comentariul inainte sa fie sters. Era horror! Asemenea obscenitati nu am mai auzit in viata mea! Si nu ma paraseste banuiala ca cea care profereaza asemenea nerusinari este o doamna...Pe care o cunoastem cu totii!

      Nu ai inteles contextul!

      Diferenta dintre un IPO si un SPAC o stiu foarte bine si fondurile mari de investitii. 

      In sens real nu literal!!! 

      Nu a fost o eroare!!! 

      Este o observatie istorica si o definitie clara data de oameni miliartari!!! 

      Nu de oameni saraci si ... ce cauta randamente lente. 

      Inainte sa stergi un coment se vine cu un argument! 

      Domnul cu piciul de fier. 

      semnat comenturi "cretine" 

      Daca viata ta se restrange intre oameni cu aceleasi venituri nu e de mirare.

      semnat comenturi "cretine" 

      Era vorba ca ele apar ca intensitate mereu in bule financiare cu dobanzi joase si balteala de lichiditate in piata.

      Ce era horor in asta? 

      Ca orice ciclu de migratie pradatorii se plaseaza in anticipatie pe traseu!!! 

      semnat comenturi "cretine" 

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb