ZIARUL BURSA

25 iunie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Filmuleţ aniversar

VIDEO Filmuleţ aniversar

Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Un an de mandat la conducerea ASF a împlinit, ieri, Nicu Marcu, ocazie pentru care am creat un filmuleţ aniversar.

Sper să nu supăr pe nimeni şi să prevaleze buna mea intenţie, privitoare la dezvoltarea unei pieţe de capital regulate şi oneste.

Saltul Băncii Naţionale din aroganţă în ridicol

Călin RecheaBănci-Asigurări / 25 iunie 2021

Călin Rechea

La prima vedere s-ar putea crede că nu mai există culmi ale ridicolului pentru Banca Naţională a României, instituţia care a apărat aşa de bine moneda naţională încât puterea sa de cumpărare a scăzut cu 99,97% în ultimele trei decenii. O "performanţă" apropiată a reuşit BNR şi în ceea ce priveşte supraveghere a sistemului bancar, unde ratele de neperformanţă ale portofoliilor de credite au atins cote inimaginabile în perioada crizei financiare globale.

CE suspendă rambursarea plăţilor pentru proiectele IMM-urilor

NEREGULI PRIVIND BANII ALOCAŢI PENTRU ITI DELTA DUNĂRII CE suspendă rambursarea plăţilor pentru proiectele IMM-urilor

George MarinescuAnticorupţie / 25 iunie 2021

Conform ghidurilor întocmite de Ministerul Dezvoltării, de finanţarea pe axa 2 puteau beneficia şi companii din alte judeţe, dar care aveau puncte de lucru în judeţul Tulcea Există suspiciuni că o parte din sumele alocate nu ar fi fost investite în dezvoltarea respectivelor puncte de lucru, ci în activitatea desfăşurată de firme în localitatea în care au sediul social 

Verificările Oficiului European de Luptă Antifraudă privind sumele alocate de la Bruxelles pentru implementarea mecanistului ITI Delta Dunării se referă strict la proiectele finanţate pe axa 2 - finanţări pentru IMM-uri, aşa cum reiese din scrisoarea celor de la DIGI REGIO care au suspendat rambursările solicitate pentru aceste proiecte, au declarat, pentru ziarul BURSA, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Bursa din Cipru, aşteptată să fie privatizată până la finele lui 2022

Bursa din Cipru, aşteptată să fie privatizată până la finele lui 2022

V.R.Internaţional / 25 iunie 2021

Consultantul pentru privatizare va fi ales în două săptămâni Ministrul Finanţelor de la Nicosia: "Găsirea unui investitor strategic va fi decisivă pentru dezvoltarea pieţei bursiere ca alternativă de finanţare" 

Bursa de Valori din Cipru (Cyprus Stock Exchange - CSE) intenţionează să se privatizeze până la sfârşitul anului 2022, conform ministrului Finanţelor de la Nicosia, Constantinos Petrides, care a informat, săptămâna aceasta, că Guvernul are în vedere acordarea de stimulente fiscale pentru încurajarea companiilor să acceseze piaţa acţiunilor.

Ufuk Tandoğan

UFUK TANDOĞAN, BANCHERUL TURC CARE A SCRIS DOUĂ CĂRŢI DESPRE ŢARA NOASTRĂ: "România merită descoperită, pentru că este uimitoare"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 25 iunie 2021

(Interviu cu Ufuk Tandoğan, CEO Garanti BBVA România) 

Reporter: Astăzi vorbim despre omul Ufuk Tandoğan, nu despre bacher. Astfel încât vă rog să punctaţi elementele esenţiale din experienţa dumneavoastră profesională şi sa ne vorbiţi mai mult despre cine este Ufuk Tandoğan în afara sistemului bancar...

Acţiunile Bonas încheie prima zi la BVB sub preţul din plasament

Acţiunile Bonas încheie prima zi la BVB sub preţul din plasament

A.I.Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Capitalizare bursieră de 22,2 milioane lei  

Acţiunile Bonas Import Export (BONA) au încheiat prima zi de tranzacţionare în Piaţa AeRO la preţul de 4,54 lei, cu 9,2% sub cel din plasamentul privat, ce a precedat listarea titlurilor producătorului clujean de lactate pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BET - aproape de un nou maxim istoric

BET - aproape de un nou maxim istoric

A.I.Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Tranzacţii de numai 33,7 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de ieri în creştere, în ton cu evoluţiile din pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,81%, la 11.686,38 puncte, cu doar 77 de puncte sub maximul istoric din 12 mai 2021, de 11.763,07 puncte.

Liber la festivaluri şi concerte

NOI RELAXĂRI DE LA 1 IULIE Liber la festivaluri şi concerte

G.M.Miscellanea / 25 iunie 2021

În cazul în care la evenimente participă peste 2500 de spectatori, toţi trebuie să fi fost vaccinaţi anti-Sars-Cov 2 

Festivalurile şi concertele se vor desfăşura fără limitarea numărului de spectatori, dacă toate persoanele participante au fost vaccinate anti-Covid 19, poartă în timpul evenimentelor respective masca de protecţie şi li se asigură un spaţiu de un metru pătrat de persoană, se arată în hotărârea de guvern adoptată ieri prin care au fost modificate, începând cu 1 iulie, anexele 2 şi 3 ale hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă.

Guvernul a aprobat disponibilizarea minerilor

G.M.Companii / 25 iunie 2021

9000 de angajaţi de la minele de cărbune şi uraniu îşi vor pierde locurile de muncă în următorii patru ani 

Guvernul a aprobat ieri ordonanţa de urgenţă prin care a modificat Ordonanţa 69/2019 privind persoanele disponibilizate din industria minieră şi în urma căreia va disponibiliza 9000 de mineri din Valea Jiului, bazinul Olteniei, dar şi de la Compania Naţională a Uraniului.

Majorarea alocaţiilor copiilor, abia anul viitor

GUVERNUL A DECIS: Majorarea alocaţiilor copiilor, abia anul viitor

I.Ghe.Miscellanea / 25 iunie 2021

Saga aplicării legii ce prevede dublarea alocaţiilor copiilor, act normativ care a fost promulgat la începutul lunii ianuarie 2020 de preşedintele Klaus Iohannis, continuă. Guvernul Cîţu a adoptat ieri o nouă ordonanţă de urgenţă prin care a treia etapă de majorare a alocaţiilor prevăzută pentru 1 iulie 2021 nu va mai intra în vigoare, ea fiind amânată pentru 1 ianuarie 2022.

"Încrederea în economia germană s-a îmbunătăţit considerabil în iunie"

INSTITUTUL IFO: "Încrederea în economia germană s-a îmbunătăţit considerabil în iunie"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 25 iunie 2021

Indicele Ifo al climatului de afaceri din economia germană, cel mai urmărit indicator din Germania, a continuat să se îmbunătăţească în luna iunie, la un nou maximum al ultimilor doi ani şi jumătate, în condiţiile în care redeschiderea economiei domestice a oferit un impuls de încredere societăţilor, care au raportat condiţii curente din ce în ce mai bune şi aşteptări în creştere.

Astfel, indicele Ifo din Germania a crescut cu 2,6 puncte în iunie, la 101,8 puncte, cea mai ridicată valoare din ultimele 29 de luni, de la o valoare de 99,2 puncte înregistrată în luna mai. Estimarea dintr-un sondaj Wall Street Journal era de 100,5 puncte pentru luna iunie.

5 milioane lei, despăgubiri pentru inundaţii

5 milioane lei, despăgubiri pentru inundaţii

I.Ghe.Miscellanea / 25 iunie 2021

Guvernul a aprobat ieri despăgubirile care vor fi acordate populaţiei afectată de inundaţiile şi fenomenele meteorologice extreme care au avut loc de la începutul acestui an şi până acum. Conform prim-ministrului Florin Cîţu valoarea totală a ajutoarelor de urgenţă care vor fi acordate pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului curent se ridică la 5 milioane lei, în limita sumei respective urmând a fi sprijinită şi populaţia afectată de alunecările de teren şi de alte fenomene meteorologice periculoase.

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9242 lei

Gabriela BucătarUBănci-Asigurări / 25 iunie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,17 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9242 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1949 dolari, în apreciere cu 0,20% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Investing.com.

Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,1949 dolari şi au avut loc, până la ora menţionată, între un minim de 1,1918 şi un maxim de 1,1957.

PIAŢA MONETARĂ Dobânda la depozitele overnight a crescut la 1,23%

Gabriela BucătarUBănci-Asigurări / 25 iunie 2021

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a crescut la 1,23%, de la 0,90% în şedinţa anterioară.

Dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a crescut la 0,94%, de la 0,63%, valoarea înregistrată în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 1,50% de la 1,49%.

2,5 miliarde lei - costul unui proiect inovator realizat de elevii unei şcoli din Buzău

2,5 miliarde lei - costul unui proiect inovator realizat de elevii unei şcoli din Buzău

Ana FeleaMiscellanea / 25 iunie 2021

Tot ce nu au în oraşul în care s-au născut şi în care locuiesc au cuprins într-un proiect inovator premiat cu marele premiu la o competiţie naţională de cercetare organizată de Universitatea Politehnică din Bucureşti. Este vorba despre un proiect prin care un spaţiu inactiv din municipiul Buzău este transformat într-un spaţiu special amenajat şi dedicat sportului pentru oameni din toate categoriile de vârstă şi toate categoriile sociale. Proiectul vine cu soluţii futuriste pentru municipiul Buzău şi care, cu un buget de 2,5 miliarde de lei, ar putea fi implementat în orice localitate.

MACRO NEWSLETTER 25 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 25 iunie 2021

Macroeconomie / 25 iunie 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut peste aşteptări în iunie 2021, până la 101,8 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 31 de luni, de la 99,2 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a crescut până la 104 puncte, de la 102,9 puncte în luna precedentă, iar indicele condiţiilor curente a crescut până la 99,6 puncte, de la 95,7 puncte. (Sursa: IFO)

PENTRU A DOUA SĂPTĂMÂNĂ CONSECUTIV Cererile iniţiale de şomaj din SUA se situează peste nivelul de 400.000

M.G.Internaţional / 25 iunie 2021

Numărul solicitărilor iniţiale de şomaj din SUA a scăzut uşor săptămâna trecută, după creşterea neaşteptată din săptămâna precedentă, şi au rămas peste pragul de 400.000, potrivit datelor publicate ieri de Departamentul american pentru muncă. Menţinerea acestui indicator - urmărit ca semnal cu frecvenţă mai ridicată pentru evoluţiile din piaţa muncii - peste pragul respectiv poate indica că ritmul de generare de locuri de muncă din SUA nu este unul extrem de puternic.

Preţul maxim al energiei electrice - 756 lei/MWh, cel mai mare din Europa

PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE Preţul maxim al energiei electrice - 756 lei/MWh, cel mai mare din Europa

E.O.Materii Prime / 25 iunie 2021

Ion Lungu, AFER: "Este o chestiune care evoluează în toată zona în care pieţele sunt cuplate şi sigur că se uniformizează preţul" 

Preţul maxim al energiei electrice tranzacţionate pentru astăzi, pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), administrată de OPCOM, a ajuns la 756 lei/MWh, în intervalul orar 20:00 - 21:00.

Preţul mediu al energiei electrice tranzacţionate pentru astăzi a fost 534,26 lei/MWh (echivalentul a 108,46 euro/MWh), cel mai mare preţ din Europa. Astfel, a fost înregistrată o creştere de 8,75% faţă de preţul mediu aferent zilei de ieri (491,26 lei/MWh).

Pieţele din Europa şi Statele Unite, pe curs pozitiv

Pieţele din Europa şi Statele Unite, pe curs pozitiv

A.V.Internaţional / 25 iunie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, investitorii concentrându-se pe datele care arată redresarea economiei regiunii.

Deutsche Börse

- Titlurile companiei auto Volkswagen AG au crescut cu 0,8%, la 286,40 euro la ora locală 16.02, după ce aceasta a confirmat că vrea să preia cota majoritară din grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility.

- Indicele DAX a urcat cu 0,9%, la 15.588,39 puncte la ora 16.10.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo