UFUK TANDOĞAN, BANCHERUL TURC CARE A SCRIS DOUĂ CĂRŢI DESPRE ŢARA NOASTRĂ: "România merită descoperită, pentru că este uimitoare"

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iunie 2021

Ufuk Tandoğan

Ufuk Tandoğan

(Interviu cu Ufuk Tandoğan, CEO Garanti BBVA România)

Ufuk Tandoğan, bancherul care a condus Garanti BBVA România timp de nouă ani şi care îşi încheie acest mandat la finalul lunii iulie, spune că România este a doua sa casă şi că frumnuseţile ţării noastre l-au determinat să scrie două carţi despre România şi despre ce oferă această ţară turiştilor.

Reporter: Astăzi vorbim despre omul Ufuk Tandoğan, nu despre bacher. Astfel încât vă rog să punctaţi elementele esenţiale din experienţa dumneavoastră profesională şi sa ne vorbiţi mai mult despre cine este Ufuk Tandoğan în afara sistemului bancar...

Ufuk Tandoğan: Am studiat economie la Uludağ Üniversitesi şi, după absolvire, am început să lucrez la Garanti BBVA Turcia (banca mamă a Garanti BBVA România). Acum, privind înapoi, cred cu tărie că aceasta a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua, deoarece mi-a oferit şansa de a lucra cu pasiune, timp de peste 30 de ani, în această companie.

În urmă cu nouă ani, în 2012, am pornit într-o călătorie foarte interesantă, venind în Bucureşti pentru a prelua funcţia de CEO al Garanti BBVA România. Am avut norocul să ajung într-o ţară foarte primitoare, iar, în timp, România a devenit a doua mea casă. Deşi mandatul meu în Garanti BBVA s-a încheiat, intenţionez să rămân aici şi să descopăr în continuare această ţară.

Reporter: Cum aţi descrie prima întâlnire cu România?

Ufuk Tandoğan: Privind în urmă, îmi amintesc că, din primul moment în care am ajuns în Bucureşti, am fost foarte bine primit, oamenii au fost foarte amabili şi am reuşit să mă acomodez repede, într-o ţară care, practic, m-a adoptat.

Desigur, la început a fost puţin provocator, pentru că eram departe de familia mea şi nu cunoşteam limba. Cu toate acestea, în timp m-am apropiat de colegii mei, mi-am făcut prieteni şi am reuşit să învăţ puţin limba română. Acum, aceasta este a doua mea casă.

În ciuda programului încărcat, am avut ocazia să vizitez România şi am descoperit o ţară foarte frumoasă, cu oameni calzi şi amabili şi un peisaj atât de frumos! Am avut privilegiul de a descoperi toate zonele ţării, de a experimenta diferite obiceiuri şi accente ale oamenilor şi de a-mi îmbogăţi cunoştinţele şi curiozitatea despre România.

Reporter: Aveţi un loc preferat aici, în România, unde vă întoarceţi de fiecare dată cu plăcere?

Ufuk Tandoğan: Din 2012, vizitez destinaţii noi de fiecare dată când am ocazia şi îmi petrec o parte din vacanţe aici, în ţară, pentru că simt România aproape de sufletul meu, chiar dacă nu sunt născut aici.

Dar dacă ar trebui să aleg o destinaţie care îmi place în mod deosebit, aceasta ar fi zona Prahovei. Cred că Prahova poate fi o destinaţie specială pentru fiecare turist, indiferent de vârstă, indiferent de anotimp. Există mai multe destinaţii unice şi o mulţime de locuri pitoreşti, cum ar fi Sfinxul şi Babele, două dintre cele mai importante simboluri naturale ale României.

Un lucru poate mai puţin cunoscut despre această zonă este că reprezintă locul potrivit pentru iubitorii de vin. Aşadar, dacă eşti pasionat de vinuri şi vrei să vizitezi crame româneşti, dar nu ştii de unde să începi, Prahova reprezintă locul potrivit. De altfel, nu trebuie să uităm că România este unul dintre cei mai mari producători de vin din întreaga Europă şi din lume, iar cramele sale au ceva special.

Turismul viticol nu este încă foarte bine dezvoltat în România, însă turiştii trebuie să ştie că există câteva locuri minunate aici, unde pot afla despre producţia de vin, de la bobul de strugure la deliciul din pahar.

Reporter: Aţi scris două cărţi despre România. Ce v-a determinat?

Ufuk Tandoğan: Am descoperit România din necesitate, dar am ajuns să o iubesc, în ultimii nouă ani. O parte din jobul meu presupunea să călătoresc în toată ţara şi să stabilesc legături de afaceri cu mediul de business local.

Aşadar, călătoria mea în lumea cărţilor a început cu câteva articole pe care le-am scris pentru ziarul Hayat, în care am împărtăşit comunităţii turceşti impresii din călătoriile mele. Imediat după ce am descoperit Bucovina şi am realizat că mulţi oameni nu cunoşteau încă frumuseţile acestei ţări uimitoare, am decis să pun toate aceste notiţe într-o singură carte.

În România sunt o mulţime de locuri uimitoare, care merită să fie descoperite, aşa că scopul cărţilor mele este de a ajuta la îmbogăţirea cunoştinţelor cititorilor despre bogăţiile României.

Reporter: Ce schimbări aţi observat în România, în anii în care aţi locuit aici?

Ufuk Tandoğan: România a trecut prin schimbări importante în ultimii 9-10 ani. În primul rând, se poate observa o creştere importantă din punct de vedere economic, aproape în fiecare sector. În aceeaşi perioadă, investiţiile în infrastructură, comerţ cu amănuntul şi clădiri de birouri, de exemplu, au crescut. Şi chiar dacă pandemia a pus în aşteptare dezvoltarea şi investiţiile, sunt optimist că România se va redresa şi, în timp, va ajunge din urmă ţările dezvoltate.

Reporter: Ce a însemnat experienţa românească în viaţa dumneavoastră?

Ufuk Tandoğan: România mi-a oferit şansa de a mă dezvolta profesional şi de a adăuga această experienţă internaţională extraordinară carierei mele. Aici am avut şansa de a întâlni cei mai buni profesionişti şi pe oamenii care mi-au devenit în timp cei mai buni prieteni.

În România, am descoperit locuri uimitoare, oameni primitori şi veseli, mâncare bună şi o cultură aparte. Apropierea culturilor noastre îmi face viaţa foarte uşoară şi plăcută aici.

Reporter: Ce planuri aveţi acum?

Ufuk Tandoğan: Voi rămâne în continuare în România, deoarece această ţară a devenit a doua mea casă. În primul rând, îmi voi lua o vacanţă de două luni pentru a vizita locuri la care am visat ani de zile. Ulterior, voi începe să iau în calcul noi oportunităţi. Probabil că nu voi înfiinţa o companie. Simt că sunt într-un moment de apogeu profesional.

Reporter: Mulţumim!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unii dintre expați sunt mai români decât mulți dintre noi, cei născuți pe acest pământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb