DYSON: 6 din 10 săli de clasă au o calitate a aerului mai proastă decât cea din traficul rutier

S.B.
Miscellanea / 12 septembrie 2022

6 din 10 săli de clasă au o calitate a aerului mai proastă decât cea din traficul rutier

Toamna este perioada în care un număr mare de elevi şi profesori se întorc în sălile de clasă pentru a începe un nou an şcolar. Totuşi, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, şase din zece săli de clasă au o calitate a aerului mai proastă decât drumurile pline de trafic.

Îngrijorător este faptul că, în unele cazuri, rezultatele studiilor au indicat niveluri care au depăşit pragul de expunere de o oră stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ceea ce înseamnă că poluarea este suficient de ridicată pentru a provoca efecte adverse asupra sănătăţii.

În prezent, OMS consideră că poluarea aerului este cea mai mare ameninţare globală la adresa sănătăţii mediului, cifrele arătând că 93% dintre copiii din întreaga lume respiră zilnic aer poluat.

Ce recomandă oamenii de ştiinţă pentru îmbunătăţirea calităţii aerului

De la substanţele chimice din produsele de curăţenie obişnuite până la poluanţii care se regăsesc pe şoselele aglomerate din întreaga lume, poluarea aerului reprezintă o ameninţare reală la adresa sănătăţii publice. De aceea, calitatea aerului din sălile de studiu, în special pe timp de toamnă, este extrem de importantă pentru prevenirea alergiilor sezoniere, infecţiilor respiratorii, rinitelor alergice sau astm.

De asemenea, odată cu trecerea către sezonul rece, sala de clasă poate fi transformată într-un mediu propice pentru instalarea particulelelor microscopice dăunătoare precum virusuri, bacterii, particule ultra-fine, dar şi emisii industriale, mucegai, alergeni din praf. Printre cele mai utile măsuri de asigurare a unei calităţi mai bune a aerului din clasele şcolare se numără aerisirea constantă a sălilor, precum şi utilizarea unui purificator de aer.

Pentru a fi eficient şi a oferi o cât mai bună calitate a aerului respirabil la interior, un purificator de aer trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat şi să aibă certificare HEPA, potrivit experţilor din cadrul Dyson. Importante sunt şi caracteristicile de natură tehnologică ale dispozitivului, precum senzori de măsurare a calităţii aerului sau funcţii smart (conectare la Wi-Fi şi aplicaţii pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de către cadrele didactice şi persoanele responsabile de curăţenie.

Oamenii de ştiinţă din cadrul Dyson atrag atenţia asupra faptului că, pentru o performanţă cât mai ridicată, este important ca purificatorul de aer să detecteze automat poluarea, având capacitatea să capteze 99,95% dintre poluanţii ultra-fini şi să proiectează uniform un flux de aer purificat. Tehnolgia Dyson de tratare a aerului presupune un sistem de filtrare complet etanşat 360°, ce combină un filtru de cărbune activ şi un filtru HEPA cu fibră de sticlă. Sistemul reţine gazele şi poluanţii, prevenind eliberarea aerului murdar înapoi în încăpere.

Astfel, utilizarea unui purificator de aer performant poate contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului în clasele şcolare, reducând impactul poluării asupra sănătăţii elevilor, prin creşterea calităţii aerului respirat la interior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb