ECATERINA ANDRONESCU:  "Rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, teribil de nemulţumitoare"

L.T.
Cultură / 23 martie 2019

Ecaterina Andronescu (Sursa foto: Twitter)

Ecaterina Andronescu (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit la un post de televiziune despre rezultatele simulărilor în vederea pregătirii evaluării naţionale de clasa a VIII, afirmând că simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII, a a avut rezultate nemulţumitoare. Au promovat doar 52% dintre elevii care au susţinut simularea.

"Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă", a spus Ecaterina Andronescu.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7.

" Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici", a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Totodată, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

"Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele", a spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti - 70% promovare - şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Aproximativ 350.000 de elevi au susţinut simularea Evaluării Naţionale la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a pe lângă cei de clasa a VIII-a.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. 99% dintre cei care termină a 8 a sunt imbecili cu diplomă...retardați cretinoizati...cunosc fenomenul din experiența personală...întreabă un cretinoid care a terminat a 8 a sa spună un personaj din ...să zicem romanul enigma Otiliei...se uită la tine ca vita la calendar...

    ...nu profesorii sunt cauza deși aici există destule semne de întrebare...toți cretinii care termină a 8a ar trebui forțați să plece in america unde singura cultura este agricultura

    Am rugat la un moment dat pe un elev care era deja la liceu, să-mi " decline " verbul...a face ...a început: Eu fac..tu faci...etc. Ăsta-i nivelul. Cati știe...dar nu poate face mai nimic!

    1. Si zici ca EL nu a inceput bine ? Tu cum ai ....face ?

      Dacă nu e o glumă, e grav că nu ați "prins" ideea! Verbele se " conjugă " nu se " declină " ! ))) Vorba maestrului...a declina declinare din prima " CONJUGARE "...))) Pt. cei mai mulți declinarea este același lucru cu ...ai prins-o? Conjugarea..)))

    Sincer, pe mine nu ma surprinde rezultatul. Acesta este nivelul invatamantului romanesc. Asa ca Abramburico nu mai arata cu degetul catre profesori, deoarece si tu esti in aceeasi barca cu manualele tale. Din pacate cu astfel de oameni nu se poate tine pasul cu exigentele prezentului. Am prins din nefericire primul tau mandat pe vremea cand eram la liceu. Ne-ai zapacit si jecmanit cu manualele alternative si ai deschis larg calea spagilor date de catre edituri.

    Amprenta Ecaterinei Teodorescu asupra sistemului de invatamant este atat de pregnanta incat numai nesimtirea proverbiala o indreptateste sa dea cu presupusul in loc sa raspunda de rezultate. Teodorescu este o gluma proasta care a pus umarul activ la demolarea unui sistem semifunctional. In ciuda sumelor enorme alocate sistemului de invatamant, disfunctionalitatile sunt incredibil de multe, plecand de la coruptia sistemica si generalizata in randul profesorilor, diretorilor, administratorilor, nemernicie, incompetenta, haotism, lipsa de orizont , lipsa de predictibilitate etc... Teodoreccu nu poate aduce nimic pozitiv asa ca va uitati in gura ei si o promovati doar pentru ca este o componenta a sistemului pe care il promovati in ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb