Ecofin a adoptat amendamente ce simplifică legea impozitării pe acumulările de capital

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 februarie 2008

Consiliul miniştrilor de finanţe ai Uniunii Europene (UE), Ecofin, a adoptat, ieri, unele modificări ce simplifică directiva 69/335 cu privire la impozitele indirecte aplicate acumulărilor de capital, fapt comentat pozitiv de către Comisia Europeană (CE), potrivit unui comunicat al CE.

Consiliul miniştrilor de finanţe ai UE, Ecofin, a adoptat o serie de modificări ale directivei 69/335, cu privire la impozitele indirecte aplicate acumulărilor de capital, prin care se simplifică legea şi se asigură că restructurările nu vor fi impozitate.

Impozitul pe capital reprezintă o taxă indirectă impusă unor contribuţii de capital şi operaţiuni de restructurare a unor companii, mai arată comunicatul CE, precizând că doar şapte dintre cele 27 de ţări membre ale UE mai folosesc această măsură fiscală.

"Mă bucur foarte mult că Ecofin a aprobat aceste modificări, care reprezintă o simplificare importantă a unei legi comunitare foarte complicate", a declarat comisarul european pentru impozite şi uniune vamală, Laszlo Kovacs.

"Reglementările au fost clarificate şi au o nouă structură. În acelaşi timp, ne-am asigurat că operaţiunile de restructurare, ca şi transferurile de companii între statele membre nu vor fi impozitate", a adăugat Kovacs.

Modificările legislative au fost adoptate ca urmare a problemelor apărute la nivel de interpretare a legii. Astfel, structura directivei a fost schimbată complet, pentru a reflecta amendamentele mai vechi, cu scopul final de a elimina impozitul pe capital, dar şi cu o serie de concesii privitoare la pierderile implicate de o astfel de decizie.

Directiva se referă, în prezent, atât la operaţiunile de restructurare care prevăd o majorare de capital, cât şi la cele care nu implică aşa ceva.

Modificările adoptate de Ecofin prevăd, totodată, acordarea de provizioane care se aplică restructurărilor prin contribuţii de active sau prin schimb de acţiuni, ambele tipuri de restructurări fiind scutite de plata impozitului pe capital.

În cele din urmă, directiva mai prevede şi scutirea de impozitare pe capital în cazul transferului unei companii între statele membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb