ECONOMIC TIMES ANUNŢĂ: "ArcelorMittal" a câştigat licitaţia pentru cea mai mare oţelărie din Bulgaria

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 mai 2008

"ArcelorMittal" a câştigat licitaţia pentru cea mai mare oţelărie din Bulgaria

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, a câştigat licitaţia pentru achiziţia "Kremikovtzi" - cel mai mare producător siderurgic din Bulgaria, cu o ofertă de 1,2 miliarde de dolari, informează Economic Times, fără să citeze vreo sursă. Conform publicaţiei, afacerea dintre "ArcelorMittal" şi oţelăria bulgară ar putea fi anunţată în decurs de o lună. "Kremikovtzi" este condusă de Pramod Mittal, fratele mai mic al lui Lakshmi Mittal, directorul executiv al "ArcelorMittal". Pramod Mittal îşi vinde participaţia de 71% deţinută la oţelăria din Bulgaria întrucât nu a reuşit să rea­lizeze investiţiile promise.

În lupta pentru "Kremikovtzi", în afară de "ArcelorMittal" se mai află "Vorskla Steel", societate controlată de miliardarul ucrainean Cons­tantin Jevago.

"ArcelorMittal" a acordat un împrumut de 47 milioane de dolari companiei bulgare "Kremikovtzi", informează co­ti­dianul citat, iar compania bulgară va utiliza aceşti bani pentru plata salariilor şi a facturilor. O sumă de 200 de milioane de dolari va avea ca destinaţie realizarea imediată a investiţiilor de capital, iar 500 de milioane - modernizarea oţelăriei.

"ArcelorMittal" trebuie să obţină acordul sindicaliştilor "Kremikovtzi", care, potrivit presei, au sprijinit ofertantul rival "Vorskla Steel".

"ArcelorMittal" a cumpărat 14,9% din "Macarthur Coal"

"ArcelorMittal" a cumpărat 14,9% din producătorul aus­tralian de cărbune "Macarthur Coal" Ltd., urmărind să lanseze negocieri pentru preluarea în totalitate a societăţii, pentru care oferă minimum 4,2 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari SUA). "ArcelorMittal" a plătit 20 de dolari australieni pentru fiecare acţiune "Macarthur Coal", cu 8,8% mai mult decât preţul de închidere din data de 20 mai. Per total, această achiziţie a costat 630 de milioane de dolari australieni.

Prin eventuala preluare a "Macarthur", "ArcelorMittal" vrea să-şi asigure materiile prime necesare. "Macarthur" este o ţintă de preluare şi pentru "Xstrata" Plc, cel mai mare exportator mondial de cărbune pentru centralele energetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb