În intervalul care a coincis cu perioadele de restricţii de deplasare şi socializare, angajaţii români au accesat mai mult platformele şi magazinele online, de la unităţile alimentare, la retaileri de tip IT&C şi gadget, până la home&deco şi beauty, la care au putut achita cu vouchere şi carduri cadou, potrivit unei analize a platformei de beneficii flexibile BenefitOnline.ro, o companie Edenred.
Spre finalul anului, cu precădere în luna decembrie, din estimările BenefitOnline.ro, cardurile cadou vor fi cele mai căutate beneficii - angajaţii vor cheltui aproximativ 10% din totalul bugetelor de beneficii pentru anul 2020 doar în categoria Cadouri.
Anul acesta, 45% din companiile care le oferă angajaţilor beneficii din ecosistemul Edenred vor oferi de sărbătorile de iarnă carduri Edenred Cadou, cu 10% mai multe decât în 2019.
Dana Sîntejudean, Managing Director Edenred România a spus: "Într-o perioadă solicitantă pentru români, ne-am propus, prin soluţiile pe care le punem la dispoziţia companiilor din ecosistemul de beneficii Edenred, să încurajăm cât mai mulţi angajatori să le ofere angajaţilor posibilitatea de a-şi alege singuri cadoul de Crăciun.
Pentru a păstra un randament cât mai ridicat, companiile trebuie să ţină cont de modul de viaţă actual al angajaţilor şi să le ofere soluţiile potrivite stilului lor de viaţă adaptat la noua normalitate."
Pentru a veni in sprijinul companiilor şi angajaţilor acestora, Edenred derulează, în această perioadă, o campanie de Crăciun. Cardurile cadou Edenred pot fi utilizate în cea mai variată reţea de comercianţi parteneri cu prezenţă naţională, care acoperă toate tipurile de produse şi servicii, inclusiv pentru plăţi mobile şi online la comercianţii care le acceptă. Angajaţii care primesc carduri Edenred Cadou pot face plăţi mobile în siguranţă prin intermediul aplicaţiilor Edenred Pay (dedicată utilizatorilor de Android) şi prin Apple Pay (folosind dispozitive cu iOS).
Pentru angajatori, cardurile Edenred Cadou reprezintă beneficii deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Valoarea maximă neimpozabilă şi nesupusă contribuţiilor obligatorii este, în prezent, de 150 de lei per eveniment. Pentru valori ce depăşesc 150 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii.