Edenred şi HORA au organizat primul eveniment al anului dedicat alimentaţiei sănătoase a românilor

F.D.
Miscellanea / 12 martie

Edenred şi HORA au organizat primul eveniment al anului dedicat alimentaţiei sănătoase a românilor

Edenred în parteneriat cu HORA, organizaţie reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, a organizat astăzi la Palatul Parlamentului primul eveniment al anului care pune accent pe importanţa obiceiurilor alimentare sănătoase şi pe impactul pe care acestea le au pentru performanţa şi bunăstarea angajaţilor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Evenimentul a marcat, totodată, aniversarea a cinci ani de când FOOD, cel mai mare program european de educaţie alimentară, este prezent şi în România. Alături de cele mai importante voci ale autorităţilor publice (Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Educaţiei, Institutul Naţional de Sănătate Publică, membri ai celor două camere ale Parlamentului României, Ambasada Franţei în România) şi de business, conferinţa FOOD a creat o platformă de dezbatere şi de conştientizare privind impactul pozitiv pe care îl are parteneriatul colaborativ între mediul public şi cel privat în obiceiurile alimentare ale românilor şi în consolidarea unei culturi naţionale puternice de prevenţie.

"Alimentatia sănătoasă nu este doar un subiect la modă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, angajaţii care au obiceiuri nutriţionale echilibrate pot fi chiar şi cu 20% mai productivi. De altfel, această convingere se reflectă şi în percepţia angajaţilor români, aproape 100% dintre cei care au răspuns sondajului Barometrului FOOD 2023 declarând că alimentaţia sănătoasă este un factor decisiv pentru starea lor generală de bine. Ultima perioadă a venit cu provocări noi pentru stilul nostru de viaţă. De aceea, ne-am propus să continuăm misiunea FOOD de a conecta toţi partenerii relevanţi - factori guvernamentali şi de business, restaurante sau cantine, dar şi mici producători locali - şi împreună cu HORA să dezvoltăm un ecosistem funcţional care să faciliteze unui număr cât mai mare de angajaţi posibilitatea de a accesa cu uşurinţă un prânz sănătos, în timpul programului de lucru şi cât mai aproape de birou", a declarat Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director, Edenred.

"Mâncatul conştient este poate cel mai mare lux al timpurilor noastre, din păcate. În vria în care trăim, uităm de multe ori să ne acordăm timp pentru a ne bucura cu adevărat de masă. Pentru echilibrul nostru şi pentru sănătate. Tot din grabă, de cele mai multe ori, facem alegeri nepotrivite şi nu dintre cele mai sănătoase pentru organism. Salut iniţiativa Edenred de a promova un stil de viaţă sănătos şi mă bucur că noi, prin organizaţia HORA, putem contribui la educarea şi însuşirea unui comportament echilibrat în relaţia cu mâncatul. Aşadar, încurajez pe toată lumea să se bucure zilnic de pauza de prânz aşa cum se cuvine, şi vă aşteptăm la restaurante, pentru un plus de bună dispoziţie", a declarat Radu Savopol, preşedinte HORA şi co-fondator 5 to go.

Conferinţa a adus, în premieră, în dezbaterea publică şi rezultatele Barometru FOOD 2023, un amplu sondaj anual Edenred al tendinţelor alimentare (ale angajaţilor şi ale restaurantelor), realizat în 19 ţări, inclusiv România. Studiul relevă o nouă tendinţă globală: în vremuri de inflaţie, angajaţii, mai mult ca niciodată, acordă o atenţie deosebită alimentaţiei sănătoase şi doresc să mănânce mai bine, chiar dacă acest fapt devine împovărător pentru bugetul lor. Astfel, aproape jumătate din angajaţii români au declarat că utilizează 40% din venitul lunar pe alimente. În acest context, cardul de masă este perceput ca un instrument puternic de securizare a bugetului pentru alimente, 8 din 10 angajaţi români afirmând că tichetele de masă le cresc puterea de cumpărare, iar 7 din 10 respondenţi menţionând că acestea au, în această situaţie economică, şi un impact semnificativ în diminuarea stresului.

Barometrul FOOD scoate la suprafaţă preferinţa tot mai mare a angajaţilor români pentru "farfuria verde sănătoasă" de mâncare, adică una în care predomină produsele proaspete (95%) şi legumele (87%). Se remarcă o nevoie a angajaţilor în creştere pentru preparatele echilibrate şi sănătoase (57%), care se reflectă în principal printr-o cerere mai mare pentru produse locale (53%) sau vegane (40%).

Restaurantele din România fac eforturi să vină în întâmpinarea acestei tendinţe la nivel de consumator, în ciuda barierelor pe care le întâmpină în încercarea de a-şi îmbunătăţi oferta şi de a oferi produse mai sănătoase. 6 din 10 reprezentanţi de restaurante chestionaţi în studiu au declarat că pregătirea unor preparate şi retete sănătoase este mai costisitoare, deşi 5 din 10 au considerat că această schimbare generează surse de venit durabile. Principalele măsuri luate de către restaurante sunt cele legate de schimbarea furnizorilor cu cei care oferă produse mai sănătoase şi de origine locală (74%) şi orientarea către produse organice (63%).

Evenimentul de la Palatul Parlamentului s-a încheiat cu Cea mai Mare Pauză de Prânz. Edenred a invitat peste 55.000 de parteneri să-şi scoată astăzi echipele la prânz pentru a genera împreună - prin puterea exemplului personal (Lead by example) - cea mai amplă mişcare a mediului de business în susţinerea importanţei pauzei de prânz şi a meselor sănătoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb