EFECTELE CORONAVIRUSULUI Dezastru, milioane de pui de crescătorie pot muri de foame

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 februarie 2020

Efectele răspândirii coronavirusului în China afectează toate sectoarele de activitate. Astfel, fermele de păsări din China au mari probleme din cauza epidemiei, milioane de pui fiind în pericol să moară de foame în următoarele zile pentru că furajele nu pot ajunge la timp din cauza restricţiilor de trans­port. Închiderea provinciilor chineze a afectat lanţurile de aprovizionare, res­tricţiile de transport împiedicând livrarea furajelor, cum ar fi soia, la fermele de animale, potrivit analiştilor şi presei de stat.

Pe măsură ce epidemia s-a răspândit, autorităţile chineze au închis drumurile şi autostrăzile, oprind chiar şi autobuzele care efectuează curse pe distanţe lungi. Aprovizionarea cu soia este deficitară, potrivit companiei de servicii financiare INTL FCStone, care a adăugat că prelungirea restricţiilor va amplifica lipsa furajelor. "Acest lucru va provoca probleme grave în sectorul zootehnic. Chiar dacă o fabrică îşi reia producţia, va dura mai mult decât de obicei să facă livrările, din cauza problemelor de logistică (lipsa forţei de muncă, drumuri închise, controale rutiere)", a scris recent Darin Friedrichs, analist la compania INTL FCStone, într-o notă adresată clienţilor. "Cred că în multe regiuni problema transporturilor are impact asupra producţiei de pui. Ne aşteptăm că producţia va fi afectată nu doar în primul trimestru, ci şi în cel de-al doilea", a declarat Chenjun Pan, analist senior la Rabobank. Fermierii din Hubei, epicentrul epidemiei provocată de coronavirus, "sunt deja într-o situaţie foarte gravă", a scris recent asociaţia crescătorilor de păsări într-o scrisoare adresată Asociaţiei pentru Agricultură şi Animale din China. Transporturile sunt practic paralizate, iar majoritatea fermelor mari vor avea în curând un deficit grav de furaje, care le va afecta operaţiunile. Asociaţia a cerut producătorilor de furaje să trimită 18.000 de tone de porumb şi 12.000 de tone de soia în Hubei. Potrivit publicaţiei chineze de stat Global Times, citată de news.ro, există 348 de milioane de pui în Hubei, a şasea mare provincie producătoare de păsări din China. Unii fermieri au redus raţiile zilnice de hrană, pentru ca furajele să dureze  mai mult. Wuhan este capitala Hubei, unde a apărut coronavirusul, la sfârşitul lunii decembrie.

Criza exercită presiuni asupra producătorilor de păsări, Beijingul cerând indus­triei să intensifice producţia pentru a menţine aprovizionarea şi preţurile la un nivel stabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb