EFECTELE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA Premieră: instituţie afiliată, suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 16 mai 2022

Premieră: instituţie afiliată, suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă

Războiului declanşat de Rusia izolează această ţară pe toate planurile. Nici presa nu face excepţie. Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) a votat cu majoritate de voturi, în cadrul Adunării sale Generale Extraordinare desfăşurate la Sarajevo, suspendarea agenţiei naţionale de presă ruse TASS din cadrul Alianţei, în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina. Este pentru prima dată în istoria EANA când o agenţie de presă membră a fost suspendată. Membrii EANA au supus iniţial la vot excluderea TASS, însă propunerea nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare. Prim-directorul general adjunct al TASS, Mihail Gusman, a fost invitat să participe la Adunarea Generală Extraordinară a EANA pentru a îşi exprima poziţia.

"Majoritatea EANA a decis suspendarea TASS din Alianţă", a declarat preşedintele EANA şi CEO al agenţiei de presă din Austria APA, Clemens Pig, în cadrul conferinţei de presă care a urmat Adunării Generale Extrordinare a EANA. Clemens Pig a spus că EANA are 32 membri din toată Europa, şi chiar dacă există diferenţe între acestea, Alianţa ar trebui să funcţioneze ca o uniune. La rândul său, Alexandru Ion Giboi, secretarul general al EANA, a precizat că unul dintre cele mai importante scopuri ale EANA este să se asigure că toţi membrii îşi desfăşoară activitatea la standardele cele mai înalte: "Atunci când acest lucru nu mai este posibil, trebuie luate măsuri. EANA a decis astăzi ca TASS să fie suspendată.

EANA continuă să susţină valorile jurnalismului. Conducerea va lucra alături de membri pentru a stabili condiţiile dure pe care trebuie să le îndeplinească TASS pentru a fi reacceptată în EANA. Consider că acest mesaj trebuie să fie clar pentru TASS şi îmi exprim solidaritatea în nume propriu şi în numele EANA pentru Ukrinform (agenţia naţională de presă a Ucrainei). EANA a luat pentru prima oară această decizie de a suspenda o agenţie de presă membră". Directorul general al agenţiei naţionale de presă din Ucraina, Ukrinform, Oleksandr Harcenk, consideră că TASS constituie o sursă de dezinformare şi propagandă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb