Elan Schwartzenberg anunţă trei ani de criză la Realitatea TV

D.N.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 7 septembrie 2011

Sebastian Ghiţă i-a propus lui Elan Schwartzenberg să devină parteneri la Realitatea.

Sebastian Ghiţă i-a propus lui Elan Schwartzenberg să devină parteneri la Realitatea.

Elan Schwartzenberg, acţionarul principal al Realitatea TV, a anunţat că în următorii trei ani Realitatea TV va trece printr-un amplu proces de reorganizare, ceea ce înseamnă, printre altele, şi restructurări de personal şi reduceri salariale. Se consideră că aceasta a devenit singura soluţie pentru ca societatea să mai aibă o şansă şi să fie evitat haosul. Datoriile moştenite de la vechiul acţionariat, conturile blocate, pierderile financiare care apar lună de lună şi întârzierile înregistrate la plata salariilor l-au determinat pe Elan Schwartzenberg să ceară începerea procedurii de reorganizare judiciară: "M-am sfătuit cu avocaţii şi am ajuns la concluzia că cea mai bună metodă e să activăm această procedură de insolvenţă. Scopul este ca în maximum 3 ani de zile să curăţăm toate problemele din trecut. Am încercat să reeşalonăm creditul celor de la ANAF (n.r. datoriile Realitatea TV). Nu numai că nu am reuşit, dar funcţionăm de mai multe luni cu conturile total blocate. Mai mult, managementul nu a reuşit să achite taxele la stat - pe salarii, TVA. Nu din rea-voinţă, pur şi simplu nu a mai putut face faţă. Ne îndreptăm spre o situaţie total ilegală, era haos. Este recomandat de lege să iniţiezi aceas-tă procedură, altfel administratorul poate fi acuzat de bancrută simplă. Avem datorii din trecut imense şi o pierdere lunară suficient de mare. Suntem obligaţi să ne redimensionăm, echipamente, oameni, salarii. Trebuie să reducem cheltuielile".

Omul de afaceri s-a arătat emoţionat de faptul că a fost sunat de Camelia Voiculescu, proprietara trustului Intact (Antena 1, Antena 3...), care s-a oferit să-l ajute cu echipamente sau conţinut editorial: "Am avut o dovadă de suflet, de umanitate, de transparenţă care m-a emoţionat. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurenţa numărul 1 a Realităţii TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietenă apropiată, nefiind parteneră de business, repet concurentă directă. Mi-a spus: < Elan, dacă te pot ajuta, cu absolut orice, dacă ai echipamente sechestrate, dacă ai orice fel de problemă, dacă ai nevoie de echipamente de la noi, de conţinut de la noi, de orice formă de ajutor, îţi stau la dispoziţie >. Pentru mine, gestul acestei femei, o doamnă mai bine spus, o mare doamnă, care nu îmi e nici prietenă, nici asociată, arată că în România putem să avem o concurenţă loială şi cred, mai mult decât atât, că cei din clasa politică (...) pot învăţa ceva din acest gest: loialitate, fair-play. Suntem concurenţi, suntem în concurenţă, dar nu ne dăm cu bâtele în cap, nu ne înjurăm".

Chiar dacă l-a lăudat pe Sebas-tian Ghiţă (managerul Realitatea TV) sunt puţine şanse ca să mai continuie colaborarea cu acesta, Elan Schwartzenberg spunând că a avut ocazia să rezilieze contractul cu acesta, dar nu a dorit în acel moment să o facă: "Relaţia mea cu Sebastian Ghiţă este excepţională. Sebastian Ghiţă a făcut tot ce a putut el mai bine pentru această televiziune. La un moment dat mi-a spus: < Nu mai pot în acest ritm, trebuie să facem ceva >. Conform contractului de management, principala grijă o reprezenta plata salariilor. Pentru prima oară am fost tras de mânecă de angajaţi că nu şi-au primit salariile. Puteam să rupem contractul pentru neplata salariilor, dar mie îmi place Sebi Ghiţă. Am o relaţie personală excelentă cu el, iar în momentul de faţă discutăm variante de parteneriat".

Elan Schwartzenberg nu se teme de faptul că există posibilitatea să se ceară falimentul societăţii de către creditori: "Sunt cel mai mare creditor al Realităţii. Eu ştiu că doresc ca acest trust să meargă înainte şi voi lua toate măsurile legale de a merge înainte. Nu doresc să pierd banii pe care i-am dat domnului Vîntu când am făcut tranzacţia". Omul de afaceri nu a vrut să precizeze sub ce formă a împrumutat Realitatea TV şi a mai adăugat că este prieten " de familie şi de vânătoare" cu şeful ANAF, Sorin Blejnar, dar că nu i-a cerut niciodată să deblocheze conturile postului TV.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Salariile uriase din epoca Vantu vor fi in curand istorie. O redimensionare a Realitatii era inevitabila.

    Cel mai important ar fi o reorientare a mesajului pe care postul Realitatea TV il transmite societatii romanesti.

    Cu partizanatul de acum nu vor convinge niciodata; in afara celor care in lipsa de alta ocupatie fac "rating" postului, niciun om de buna credinta nu va fi interesat de tampeniile pe care ni le afiseaza zilnic. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb