"Electroargeş" nu dă dividende din profitul pe anul trecut

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2011

Acţionarii producătorului de aparate electrice şi electrocasnice "Electroargeş" Curtea de Argeş (simbol ELGS) au respins propunerea de distribuire a 5,7 milioane de lei din profitul pe anul trecut, sub formă de dividende, decizând, în schimb, ca cea mai mare parte a profitului să fie reinvestită.

Propunerea de distribuire de dividende a fost înaintată de unul dintre acţionarii companiei, Tudor Dumitru, care solicitase un dividend brut de 0,2 lei/acţiune, urmând ca doar un milion din profitul din 2010 să fie reinvestit.

Acţionarii companiei au mai decis, în Adunarea Generală din 16 aprilie, ca disponibilul eventual de lichiditate aflat în societate să poată fi folosit pe piaţa de capital în 2011, prin SSIF "Elda Invest" Galaţi. Consiliul de Administraţie al societăţii a fost împuternicit să desemneze persoana care să reprezinte "Electroargeş" în relaţiile cu "Elda Invest". Acţionarii "Electroargeş" au mai decis în AGA de sâmbătă ca societatea să acorde reduceri de preţ de natură comercială cu maxim 10% şi numai acolo unde condiţiile de piaţă impun în mod imperativ, potrivit raportului transmis, ieri, BVB cu deciziile AGA.

"Electroargeş" are o capitalizare bursieră de 20,39 milioane de lei.

Profitul companiei a crescut, anul trecut, de 2,8 ori, de la 2,68 milioane de lei la 7,58 milioane de lei, în condiţiile în care afacerile producătorului de electrocasnice au urcat cu 38%, de la 75,81 milioane de lei la 104,62 milioane de lei.

Veniturile companiei au urcat cu 25,7%, de la 86,25 milioane lei la 108,49 milioane lei, în timp ce cheltuielile au avut un avans de numai 19,7%, de la 83,06 milioane lei la 99,48 milioane lei.

"Portavon Galaţi", deţinută de omul de afaceri Cătălin Chelu, are un pachet de 29,61% din acţiunile ELGS, în timp ce Ion Gavrilă, directorul general al companiei, are o participaţie de 12,93%. Tudor Dumitru deţine 10,7% din companie, potrivit celor mai recente raportări. "Mattera Com" Galaţi este raportată cu o deţinere de 5,79%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am vazut cu totii cum stie CHELU sa "investeasca" banii actionarilor -pe piata de capital : vezi cazurile de la CLEL si METY !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb