"Electrolux" pregăteşte listarea diviziei sale de produse profesionale

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2019

"Electrolux" pregăteşte listarea diviziei sale de produse profesionale

Grupul vrea să se separe în două companii: "Electrolux" şi "Electrolux Professional"

Producătorul suedez de electrocasnice "Electrolux" AB se pregăteşte să separe divizia sa de produse profesionale de grup, potrivit anunţului făcut săptămâna trecută de acesta.

Boardul Directorilor "Electrolux" vrea să propună convocarea unei adunări a acţionarilor care să decidă splitarea grupului în două companii listate, "Electrolux", care va reuni operaţiunile cu aparatură electrocasnică, şi "Electrolux Professional", entitate destinată electrocasnicelor profesionale. Reuniunea va aborda şi distribuirea de acţiuni "Electrolux Professional" către investitorii "Electrolux" AB, în 2020.

Boardul Director al "Electrolux" consideră că o astfel de divizare are potenţialul să creeze valoare substanţială pentru acţionari, în timp, dat fiind că cele două afaceri au pieţe finale diferite, clienţi şi factori de succes diferiţi. Conform oficialilor companiei, costurile de separare vor fi relativ scăzute.

"Electrolux Professional" este un furnizor de soluţii pentru serviciile din sectorul alimentar, cel al băuturilor şi de spălătorie către o arie largă de clienţi, de la restaurante şi hoteluri, la spitale şi alte companii de servicii. Divizia are o prezenţă globală, derulând operaţiuni în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), America de Nord şi Asia-Pacific.

Operaţiunile de bază ale grupului "Electrolux" oferă produse electronice sub branduri precum Electrolux, Frigidaire şi AEG.

Dacă acţionarii vor aproba propunerea Boardului Director de distribuire şi listare a acţiunilor "Electrolux Professional", investitorii "Electrolux" AB vor primi titluri "Electrolux Professional" proporţional cu participaţiile pe care le deţin la "Electrolux" AB. Conducerea vrea să listeze "Electrolux Professional" la Nasdaq Stockholm în primul semestru din 2020. Boardul va face un anunţ cu privire la actualizarea pregătirilor sale, respectiv va oferi detalii legate de calendarul acestora aproape de jumătatea anului curent.

Profitul net al grupului "Electrolux" a scăzut cu 21% în ultimul trimestru din 2018, în ritm anual, la 1,58 miliarde de coroane suedeze (175 milioane de dolari), din cauza costurilor mari cu materiile prime, a taxelor vamale şi a fluctuaţiilor de curs valutar. Analiştii aşteptau 1,37 miliarde de coroane.

Vânzările companiei au crescut, în acelaşi interval, la 34,43 miliarde de coroane, de la 32,58 miliarde în anul anterior. Analiştii preconizau vânzări de 33,47 miliarde de coroane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb