"Electromagnetica" vrea să construiască o microhidrocentrală şi să modernizeze alta cu 10 milioane euro

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2010

Electromagnetica Bucureşti (ELMA) intenţionează să investească în acest an 10 milioane de euro în construcţia unei microhidrocentrale şi modernizarea unei alte unităţi de producţie a energiei electrice în bazinul hidrografic Brodina din judeţul Suceava.

"În general pentru acest an investiţiile sunt de circa zece milioane de euro şi sunt vizate construcţia unei microhidrocentrale şi modernizarea alteia din bazinul hidrografic Brodina", a declarat ieri Teodor Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie al Electromagnetica, din partea acţionarului minoritar SIF Oltenia (SIF5), citat de Mediafax.

Domnia sa a adăugat: "Cea mai mare parte din fondurile necesare pentru investiţii vor proveni din profitul realizat de societate anul trecut, în jur de şase milioane de euro, iar restul urmează să vedem cum îi vom obţine. Societatea poate să genereze lichidităţi din activitate, dar am putea apela şi la contractarea unor credite de la bănci". Planul de investiţii pentru acest an a fost aprobat de acţionarii Electromagnetica în AGA de joi.

Suma estimată a investiţiilor este cu 30% peste valoarea bugetată anul trecut, de 7,7 milioane euro.

Compania a încheiat anul 2009 cu un profit net de 28,4 milioane lei (6,7 milioane euro), mai mare cu 50% faţă de câştigul de 18,9 milioane lei din 2008. Cifra de afaceri a avansat, totodată, cu 8%, la 400,4 milioane lei (94,6 milioane euro), de la valoarea de 370 milioane lei din exerciţiul financiar anterior.

Electromagnetica a început, în 2007, să producă energie electrică în microhidrocentrale pe care le-a cumpărat, în 2006, de la Hidroelectrica.

Întrucât profitul va fi repartizat la surse proprii de finanţare, compania nu va acorda dividende pentru al şaselea an consecutiv.

"A fost o propunere din sală, din partea unor acţionari, să se acorde dividende, însă aceasta a fost res­pinsă", a mai spus Buzatu.

El este şi membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Electromagnetica are un capital social de 33,8 milioane lei, divizat în 338 de milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, cel mai mare pachet de acţiuni, reprezentând 32,75% din capitalul social, este controlat de Asociaţia Salariaţilor, iar SIF Oltenia are 10,19% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb