ELENA UDREA, DESPRE CEREREA DNA: "E vreun parlamentar care să spună că acuzaţiile acelea nu îi pot fi aduse şi lui în acest moment?"

S.A
Politică / 15 octombrie 2016

Elena Udrea

Elena Udrea

Deputatul Elena Udrea le-a transmis, vineri, parlamentarilor "să facă cum vor ei" în ceea ce priveşte votul asupra cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale a acesteia, care urmează să fie dat marţi, precizând că toate campaniile electorale de la toate partidele au fost finanţate la fel.

"Referitor la colegii mei din Parlament, să facă cum vor ei, dar este maxim de penibil. Este unul de acolo care îndrăzneşte privindu-se în oglindă şi privindu-şi propria conştiinţă să spună că acuzaţiile acelea nu îi pot fi aduse şi lui în orice moment? Ar trebui să se ia o decizie. Ori considerăm că tot ce s-a întâmplat până acum cu finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor s-a întâmplat la toată lumea la fel, iar cei care au avut de beneficiat au fost pe de-o parte politicienii, pe de altă parte societatea. Adică de la cei care au primit, aici nu este cazul că nu s-au cumpărat geci, dar în campanie, de la cei care au primit geci, găleţi, făină, ulei pixuri (...) la presă, societatea civilă, la cei care au fost numiţi ca urmare a câştigării alegerilor de un partid sau de altul. Ori considerăm că toată lumea are o vină (...) şi nu mai învinovăţim pe nimeni, ori considerăm că toată lumea trebuie să răspundă şi mă aştept chiar să răspundă toată lumea", a spus Elena Udrea, la Palatul Parlamentului, unde a venit pentru a-şi studia dosarul în care DNA cere începerea urmării penale pe numele său, relatează News.ro.

Udrea a declarat că ar vrea să îi vadă "pe toţi liderii politici că răspund pentru finanţarea campaniilor electorale".

"Eu îi întreb pe aceşti colegi parlamentari: domnule, mai terminăm cu ipocrizia sta? Dar este cineva care a finanţat altfel vreo campanie electorală, dar este vreunul dintre sutele de parlamentari care a ajuns altfel în Parlament decât cu campanii finanţate în felul acesta? Dar zecile de milioane de euro cheltuite în campaniile lui Geoană, Ponta, Iohannis, despre alea vrem să aflăm cine le-a plătit, cum s-au finanţat? Mi se pare maxim de ipocrizie politică să întrebi din toate zecile de milioane care s-au cheltuit în campaniile din 2009, toţi candidaţii, 2014, tu să o întrebi pe Elena Udrea şi să o mai şi învinovăţeşti de plata unor facturi, încă o dată, către presă şi către firme de publicitate stradală. Suma de 900.000 este pentru referendumul privind 300 de parlamentari. Păi, oameni buni, dacă democraţia costă, în România cineva trebuie să o finanţeze (...) Politicienii nu tipăresc banii noaptea", a mai spus Udrea.

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care deja este cercetată pentru cinci fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar, în luna septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani, Gheorghe Nastasia, la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului, şi Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, pentru luare de mită.

În urma probelor administrate ulterior începerii urmăririi penale, procurorii au obţinut probe noi cu privire la săvârşirea de către Elena Udrea a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale, a precizat DNA.

"Pe baza probelor respective a rezultat că Udrea Elena Gabriela i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum şi pe Tarhon Victor, preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor societăţi comerciale care aveau contracte cu cele două instituţii să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obţineau fondurile infracţionale şi prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela", susţin procurorii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doamna este si onesta si curajoasa; pacat ca ceilalti parlamentari nu au curajul sa se priveasca in oglinda. 

    avem o clasa conducatoare care face legi pentru societate,iar respectarea si aplicarea acestor legi trebuie aplicata doar oamenilor de rind (avem condamnat pentru ca a furat bulbi de lalele si politician pentru ca a furat 3mil euro la aceiasi pedeapsa) poate cineva din parlament sa-mi spuna de ce eu cetatean de rind trebuie sa am incredere in actualul sistem judiciar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb