Elevii solicită revocarea ministrului Educaţiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 august 2021

Elevii solicită revocarea ministrului Educaţiei

Dialogul de la distanţă dintre asociaţiile de elevi şi ministrul Educaţiei se intensifică şi capătă tonuri foarte ascuţite. Până acum puţine au fost realizările discuţiilor în contradictoriu pe această axa. Mai multe asociaţii ale elevilor solicită premierului Florin Cîţu să propună revocarea din funcţie a lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, deoarece acesta nu a cerut fonduri pentru transportul gratuit elevilor la rectificarea bugetară. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC) au transmis printr-un comunicat de presă că de când transportul elevilor a devenit gratuit nu au fost acordate sume de la bugetul de stat: "Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat faptul că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea fondurilor pentru burse şi pentru Programul Masă Caldă. Totuşi, acesta nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, în ciuda existenţei unei obligaţii impuse de Legea Educaţiei în acest sens. Încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate. Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate".

Sursa citată menţionează că în urma protestelor Asociaţiei Elevilor din Constanţa, prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor: "Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat. Mai mult, în urma unor solicitări transmise Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Mihai Lupu a afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat. Astfel, problema se materializează la nivel judeţean prin încălcarea drepturilor elevilor! Având în vedere lipsa de responsabilitate arătată, prin nesolicitarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară, în ciuda existenţei unei necesităţi în acest sens, semnalată atât de reprezentanţii elevilor cât şi de către Consiliile Judeţene, considerăm necesară revocarea din funcţie a ministrului Sorin Cîmpeanu. Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităţilor! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară şi propunerea spre revocare a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!". Chestiunea transportului elevilor a tot fost dezbătută, dar nu s-a întâmplat nimic concret până acum, iar până la începerea şcolii a mai rămas doar o lună.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Orice ministru care lasă elevii fără bani sau pe profesorii muritori de foame și cu vaccinul făcut obligatoriu trebuie pus in ancheta! Ca e mason, ce dacă? Sunt și alți masoni care nu-l suporta!

    Prea obraznici sunt elevii..

    .

    Elevii care nu promoveaza 8 clase si care nu continua scoala sa invete o meserie sau sa mearga la un liceu si elevii de liceu care nu promoveaza bacul sa returneze banii primiti primiti de la stat pentru transport! Nu inteleg cum, dupa rezultatele scolare din acest an, elevii si profesorii din Romania mai au pretentii financiare. La munca! Elevii cu rezultate bune au facut meditatii in particular, parintii platind pentru ei. Meritul in acest caz nu revine profesorilor din scolile de stat! La munca, nu la reducerea programei scolare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb