ZIARUL BURSA

10 august 2021
Ediţia din 18.09.2024
... Dar vara va fi cald şi ziua mai lungă ...

CÂT DE APROAPE ESTE NOUA ERĂ A ÎNTUNERICULUI ŞI FRIGULUI? Eliminarea hidrocarburilor din electricitate ne aruncă în beznă

Călin RecheaInternaţional / 10 august 2021

Călin Rechea

Urgenţa luptei neobosite împotriva schimbărilor climatice îi face pe politicieni, dar şi pe mulţi oameni de ştiinţă, să ignore cu o uşurinţă dezarmantă legile fizicii, în special pe cele ale termodinamicii, în speranţa că se poate construi un sistem economic sustenabil şi robust pe baza energiei electrice "verzi".

"Ciclul de scădere a dobânzilor, în ţara noastră, s-a oprit"

MUGUR ISĂRESCU, GUVERNATORUL BNR: "Ciclul de scădere a dobânzilor, în ţara noastră, s-a oprit"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 10 august 2021

Isărescu: "Prognoza nu arată frumos" 

Ciclul de scădere a dobânzilor, în România, s-a oprit, a transmis, ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR). Acesta a afirmat că inflaţia anuală va fi de circa 5,6% la sfârşitul lui 2021, iar în condiţiile în care inflaţia a crescut peste tot în lume, prognozele BNR "nu arată frumos", dar sunt "rezonabile".

Stalin trăieşte!

Cătălin AvramescuEditorial / 10 august 2021

Cătălin Avramescu

Imaginaţi-vă o casă ţărănească, veche, mică şi sărăcăcioasă. Peste ea, o construcţie ca un templu, cu coloane şi cu o stea pe tavan. În cocioabă s-a născut, în 1878, Ioseb Djugasvili, cel care avea să fie cunoscut drept Iosif Visarionovici Stalin.

Sistemul energetic, incapabil să susţină creşterea consumului de electricitate

Sistemul energetic, incapabil să susţină creşterea consumului de electricitate

G.M.Companii / 10 august 2021

În condiţiile în care pentru atingerea ţintelor de decarbonare a industriei energetice, vom fi nevoiţi să investim masiv, inclusiv din fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în crearea unor capacităţi de producere a energiilor regenerabile şi ţinând cont de ambiţiile Comisiei de la Bruxelles privind generalizarea transportului electric, adevărata problemă cu care se confruntă sistemul energetic naţional este modul în care infrastructura din electricitate va rezista creşterii exponenţiale a consumului în următoarele decenii.

Costuri record pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

V.R.Sport / 10 august 2021

Analiştii spun că evenimentul nu a ajutat economia niponă 

Costul oficial al Jocurilor Olimpice (JO) de la Tokyo a atins 15,4 miliarde de dolari, iar un studiu al Universităţii din Oxford notează că acesta a fost cel mai ridicat înregistrat vreodată pentru un asemenea eveniment.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a avut un mesaj plin de optimism la finalul JO de la Tokyo: "Jocurile de la Tokyo s-au încheiat dar călătoria continuă! Team Romania pleacă acasă de la Tokyo cu 4 medalii, 1 aur şi 3 de argint. Sportivii români au luptat şi au dat tot ceea ce au avut mai bun în ei la momentul competiţiei".

JOCURILE OLIMPICE Dezastru tricolor uşor de anticipat

Octavian DanSport / 10 august 2021

Evoluţia delegaţiei tricolore la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost conform aşteptărilor, inclusiv în ceea ce priveşte numărul de medalii. Există şi oameni şocaţi de această "cădere", dar evident aceştia urmăresc sportul în mod accidental, doar când sunt competiţii majore, în rest nu sunt foarte conectaţi la realitatea sportivă.

Clădirile verzi şi maşinile electrice - rol important în oraşele viitorului

Clădirile verzi şi maşinile electrice - rol important în oraşele viitorului

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 10 august 2021

(Interviu cu Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM) 

Reporter: Care este, mai exact, menirea E-acumulatori pe piaţa noastră? Cu ce produse şi servicii vine şi care sunt atuurile acestora în faţa concurenţei?

Dan Tudose: Cu o experienţă în domeniu de peste 18 ani şi un portofoliu de 30.000 de produse, E-acumulatori.ro oferă soluţii complete dedicate generării de energie verde, de la sisteme fotovoltaice, solare sau eoliene, staţii de încărcare pentru maşinile electrice, până la baterii de stocare, acumulatori şi sisteme UPS. E-acumulatori oferă consultanţă, recomandări şi răspunsuri la toate întrebările pe întreg procesul de achiziţie şi instalare. Scopul nostru este să ne asigurăm că fiecare client este informat şi are puterea de a alege serviciile şi echipamentele adaptate nevoilor sale, astfel încât să le poată utiliza eficient, la capacitatea lor maximă, în condiţii de siguranţă şi pe termen îndelungat.

Ecologismul a migrat spre rafturile magazinelor

Ecologismul a migrat spre rafturile magazinelor

O.D.Miscellanea / 10 august 2021

Ecologismul este la modă acum. Fie că ne place sau nu, despre asta este vorba în multe dintre acţiunile unor oameni sau grupuri de oameni, despre o modă şi nu despre înţelegerea mai profundă a lucrurilor. Un exemplu este legat de cumpărături. Mai mult de jumntate dintre consumatorii la nivel global au devenit mai interesaţi de produsele ecologice în timpul pandemiei arată un sondaj PwC din luna iunie. "Mai mult de jumătate dintre consumatorii la nivel global au devenit mai interesaţi de produsele ecologice în timpul pandemiei, iar milenialii sunt cei mai atenţi la impactul pe care îl au deciziile lor de cumpărare asupra mediului", arată sondajul.

Profesorii vor relaxarea programei şcolare

Profesorii vor relaxarea programei şcolare

O.D.Miscellanea / 10 august 2021

Aflată într-o continuă reformă, educaţia autohtonă ratează adesea alinierea la tendinţele învăţământului modern. Dincolo de acţiunile ministerului de resort, profesorii au şi ei propriile propuneri. Relaxarea programei şcolare cu adaptarea ei la cerinţele actuale ale societăţii, precum şi creşterea salarizării în domeniu sunt cele mai importante propuneri ale cadrelor didactice din ţară şi de peste hotare reunite în cadrul congresului internaţional organizat la Oradea săptămâna trecută.

Elevii solicită revocarea ministrului Educaţiei

Elevii solicită revocarea ministrului Educaţiei

O.D.Miscellanea / 10 august 2021

Dialogul de la distanţă dintre asociaţiile de elevi şi ministrul Educaţiei se intensifică şi capătă tonuri foarte ascuţite. Până acum puţine au fost realizările discuţiilor în contradictoriu pe această axa.

Pelicule de colecţie la "Bucharest International Film Festival"

O.D.Cultură / 10 august 2021

Iubitorii filmelor din ţara noastră au un început de toamnă foarte bun, filme premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu vor putea fi urmărite în Capitală. Cea de XVII-a ediţie a Bucharest International Film Festival (BIFF) se va desfăşura între 3 - 12 septembrie 2021, în Bucureşti. Ediţia 2021 a BIFF este organizată de către Fundaţia CHARTA, în colaborare cu Asociaţia Culturală "Grigore Vasiliu Birlic", sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Publicul cinefil va putea viziona filme ale unor regizori consacraţi precum Andrei Konchalovsky, Gaspar Noe şi Pedro Almodovar.

Facturarea electronică devine realitate

I.Ghe.Miscellanea / 10 august 2021

Generalizarea facturării electronice atrage o economie de 100 miliarde euro la bugetul de stat în următorii 10 ani, conform experţilor fiscali 

Firmele vor putea utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca şi descărca facturile pe care le emit, în relaţia cu instituţiile publice, începând din septembrie 2021, a anunţat, ieri, premierul Florin Cîţu, care este şi ministru interimar al finanţelor publice.

Măsura ar urma să fie implementată de Ministerul Finanţelor, prin Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, în cadrul unui program pilot, a menţionat şeful Guvernului.

Sinterom Cluj - profit de jumătate de milion de lei, în creştere cu 30%

PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Sinterom Cluj - profit de jumătate de milion de lei, în creştere cu 30%

A.I.Companii / 10 august 2021

Sinterom Cluj (SIRM), producător de piese sinterizate pentru industria auto, a raportat pentru primele şase luni ale acestui an un profit net de aproape 0,5 milioane de lei, cu 30% peste cel in primul semestru a lui 2020, în condiţiile în care scăderea cheltuielilor a avut o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BOGDAN MAIOREANU, ANALIST ETORO: "Preţurile energiei cresc îngrijorările legate de inflaţia generată de pandemie"

A.I.Macroeconomie / 10 august 2021

"În ţara noastră, preţurile benzinei şi motorinei la pompă au atins deja niveluri din 2018" BNR avertizează că scăderea inflaţiei din 2022 va fi mai mică decât cea anticipată iniţial  

Creşterea preţurilor energiei sporeşte îngrijorările legate de inflaţia generată de pandemie, spune Bogdan Maioreanu, analist în cadrul eToro, în cel mai recent raport al său.

Analistul afirmă: "Uniunea Europeană a adoptat deja în această vară un pachet de iniţiative ce are obiectivul ambiţios de a reduce emisiile nete de CO2 cu 55% până în 2030, sub nivelurile din 1990. Dar acest lucru vine cu anumite costuri. Un efect negativ, deja vizibil, pare să fie creşterea preţurilor la energia electrică, ca urmare a majorării abrupte a preţului certificatelor de emisii de CO2, de la 30 euro/tonă în luna ianuarie a acestui an la peste 50 euro/tonă în prezent".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 august 2021

MACRO NEWSLETTER 10 august 2021

Macroeconomie / 10 august 2021

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în iulie 2021, cu 943 de mii, după o creştere cu 938 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9131 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 10 august 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,14 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9131 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1761 dolari, în apreciere cu 0,01%...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo