Eli Lilly a retras cererea de autorizare în UE a tratamentului său împotriva Covid-19, invocând lipsa cererii din partea statelor europene

S.B.
Internaţional / 3 noiembrie 2021

Eli Lilly a retras cererea de autorizare în UE a tratamentului său împotriva Covid-19, invocând lipsa cererii din partea statelor europene

Producătorul de medicamente, Eli Lilly, a retras o cerere de aprobare în Uniunea Europeană a tratamentului său pe bază de anticorpi împotriva COVID-19, invocând o lipsă de cerere din partea statelor membre UE, aceştia motivând că au alţi furnizori, potrivit Reuters.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că a încheiat revizuirea uneri combinaţii de doi anticorpi monoclonali cunoscuţi sub numele de etesevimab şi bamlanivimab, după ce producătorul de medicamente din SUA s-a retras din procesul de autorizare.

Compania spunea, într-o scrisoare trimisă autorităţii de reglementare, în 29 octombrie, că lipsa cererii în blocul comercial nu justifică prezentarea de date suplimentare necesare privind planul său de producţie.

"În acest moment, Lilly nu este în măsură să genereze datele suplimentare cerute de CHMP (comitetul EMA pentru medicamente de uz uman) pentru a trece la o cerere oficială de autorizare a introducerii pe piaţă", a spus compania.

În aceeaşi zi în care compania s-a retras din cursa pentru piaţa europeană, guvernul SUA a fost de acord să cumpere 614.000 de doze suplimentare a tratamentului cu anticorpi al Lilly, pentru 1,29 miliarde de dolari, după achiziţionarea a 388.000 de doze de etesevimab în septembrie, pentru a suplimenta stocurile de bamlanivimab pe care le cumpărase anterior.

Statele Unite au acordat deja aprobarea de urgenţă pentru combinaţia de anticorpi destinaţi pacienţilor aflaţi într-un stadiu incipient al bolii, pentru a preveni deteriorarea stării lor de sănătate şi pentru unele persoane care au fost expuse la virus.

Chiar dacă UE a achiziţionat în luna septembrie 220.000 de tratamente cu bamlanivimab şi etesevimab, Comisia UE a omis, la jumătatea lunii octombrie, combinaţia dintr-o listă de 10 tratamente considerate ca fiind cele mai promiţătoare pentru Covid-19.

Până la momentul retragerii Lilly, EMA primise date de laborator şi clinice privind calitatea şi procesul de fabricaţie al anticorpilor şi planul de management al riscului, a spus autoritatea de reglementare a UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb