Elon Musk: "Latenţa Rezervei Federale va aduce câteva luni grele pentru economie"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 mai 2023

Elon Musk: "Latenţa Rezervei Federale va aduce câteva luni grele pentru economie"

"Fed a întârziat să ridice dobânzile, iar acum va întârzia să le reducă" "Creşterile dobânzilor de către banca centrală americană acţionează ca o «pedală de frână» asupra economiei"

Reacţiile întârziate ale Rezervei Federale la provocările actuale înseamnă că, probabil, vor urma câteva luni grele pentru economie, crede Elon Musk, conform Business Insider.

"Sunt îngrijorat de latenţa Rezervei Federale în ceea ce priveşte luarea deciziilor", a spus Musk marţi, într-un interviu la CNBC, cu ocazia reuniunii anuale a acţionarilor Tesla din Texas. "Practic, datele sunt oarecum învechite, aşa că Fed a întârziat să ridice dobânzile. Iar acum va întârzia să le reducă".

De altfel, miliardarul a avertizat în mod repetat că majorările agresive ale dobânzilor de către banca centrală americană din ultimul an sufocă economia şi ameninţă să o trimită într-o spirală descendentă. Opiniile sale au apărut în contextul în care Fed a crescut ratele de referinţă de la aproape zero în martie anul trecut la 5% astăzi, într-un efort de a controla inflaţia.

"Creşterile ratelor dobânzii de către banca centrală acţionează ca o «pedală de frână» asupra economiei, făcând multe lucruri mai scumpe - în special pe cele care sunt de obicei cumpărate folosind credit. Asta are «efecte în aval» asupra tuturor" a afirmat şeful Tesla, Twitter şi SpaceX. "Puteţi să vă gândiţi la creşterea ratei de către Fed ca la o pedală de frână a economiei".

Recent, Elon Musk sugerase că preşedintele Rezervei Federale şi colegii săi se uită prea mult în "oglinda retrovizoare" - concentrându-se pe datele economice ce indică trecutul - pentru a-şi da seama că ameninţarea inflaţiei a dispărut şi economia se răceşte rapid.

Ratele mai mari ajută la reducerea ritmului creşterii preţurilor, prin scumpirea împrumuturilor şi încurajarea economisirii în detrimentul cheltuielilor. Pe de altă parte, pot să diminueze cererea din economie, să ducă la scăderea preţurilor acţiunilor, a imobiliarelor şi a altor active. Prin urmare, pot contribui la creşterea şomajului şi la apariţia unei recesiuni economice, scrie Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb