Emanuel Ungureanu acuză că există medici care operează pe parafa altora

V.G.
Politică / 25 august 2022

Emanuel Ungureanu acuză că există medici care operează pe parafa altora

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus un memoriu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzând că în spitale există medici care operează pe parafa altora, fără să aibă contract cu unităţile sanitare respective, notează Agerpres.

"Am depus un memoriu la doamna procuror general Scutea cu privire la un fenomen din spitalele româneşti pe care îl studiez de şase ani, de când sunt deputat şi membru al Comisiei de sănătate. Există o practică în spitalele româneşti, extrem de nocivă, cu consecinţe dramatice pentru bolnavii din această ţară. Există medici care operează în spitale fără să aibă contract cu acele spitale, pe parafa altor medici. Există un lung şir de suspiciuni, de cazuri de malpraxis, un lung şir de fraude care s-au putut produce din cauza acestui fenomen necontrolat", a afirmat deputatul, într-o transmisie live pe Facebook.

El a menţionat că a făcut mai multe sesizări la Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi există câteva rapoarte care "confirmă" spusele sale.

"Din păcate, procurorii - ori din rea-credinţă, ori din lene, ori din neştiinţă - au clasat aceste plângeri pe care le-am făcut în mod repetat împotriva unor medici care operează ilegal în spitale din ţara noastră, neavând contract cu acel spital, neavând specializarea să facă anumite manopere, folosindu-se de haosul din spitale, de modul în care înţeleg unii şefi de secţie să fie stăpâni", a susţinut deputatul USR.

Potrivit acestuia, memoriul depus la PICCJ se referă la un spital în care au existat astfel de situaţii. El a explicat că persoanele care operează trebuie să aibă autorizaţie în acest sens, iar pacienţii nu trebuie să se găsească în situaţii în care se bazează pe faptul că vor fi operaţi de un anumit cadru medical, dar acest lucru nu se întâmplă în realitate.

"Dacă eu fac o sesizare la Corpul de Control, se face un raport în care se explică faptul că am avut dreptate cu acea sesizare, pun imagini pe Facebook cu acel medic care operează ilegal într-un spital şi două instanţe de procurori clasează cauza, spunând că nu am calitate procesuală, adică nu am fost ruda celui care a fost operat ilegal, acest fenomen nu se poate opri, nu pot să îl opresc singur. Nu sunt nici procuror, nici judecător, nici măcar nu sunt la DSP sau la Inspecţia Sanitară de Stat, dar cu ceea ce aflu de la cetăţeni care îmi scriu (...) eu am datoria să sesizez organele de cercetare penală", a transmis el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Plangerea trebuie sa o faca persoanele implicate ,adica ele se plang la tine iar tu faci o sesisaze in calitate de avocat fara simbrie?

    1. Erata:sesizare

    serviciile de cafea ce fac , soros apriori !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb