Emil Boc, Ilie Sârbu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi de un nou dosar DNA

Ioana Dogaru
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 aprilie 2016

Emil Boc, Ilie Sârbu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi de un nou dosar DNA

Procurorii DNA au disjuns dosarul în care a fost trimis în judecată omul de afaceri Ioan Nicolae, fiind investigate posibile fapte de corupţie, vizând foşti înalţi demnitari, printre care Emil Boc, Gheorghe Pogea, Adriean Videanu, Ilie Sârbu şi Vasile Puşcaş, transmit televiziunile de ştiri.

În rechizitoriul prin care Ioan Niculae a fost trimis în judecată, procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei "în cazul miniştrilor şi a altor funcţionari publici sau demnitari, precum şi altor persoane, implicaţi în circuitul proiectului de HG sau în demersurile pentru susţinerea actului normativ privind acordarea de subvenţii la achiziţia de îngrăşăminte din producţia internă, act normativ care ar fi fost profitabil pentru afacerile grupului Interagro şi i-ar fi adus venituri lui Ioan Niculae de câteva sute de milioane de euro", potrivit presei locale care a consultat rechizitoriul.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de DNA se arată că, pe parcursul urmăririi penale, au rezultat date în sensul că anumiţi miniştri au susţinut proiectul de act normativ care l-ar fi favorizat pe Ioan Niculae, patronul Interagro, şi ar fi produs prejudicii evidente României, atât pe plan european, cât şi bugetului de stat.

Printre aceşti miniştri, actele de urmărire penală i-au evidenţiat pe fostul premier Emil Boc, fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, care ar fi exercitat asupra secretarului de stat în Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz, fie anumite forme de presiuni, fie "demersuri de persuadare", pentru ca acesta să găsească soluţii pentru promovarea şi adoptarea actului normativ vizat de patronul Interagro.

Un alt nume vizat de anchetă este Vasile Puşcaş, ministru al Integrării Europene la acel moment, despre care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au vorbit în mod repetat ca fiind unul dintre demnitarii care au susţinut interesele patronului Interagro.

De asemenea, în cazul fostului ministru Ilie Sârbu "au rezultat date în privinţa unei posibile implicări infracţionale, atâta timp cât acest ministru, în ciuda opoziţiei funcţionarilor publici din minister, cât şi a înalţilor funcţionari reprezentanţi ai României pe lângă Comisia Europeană, a semnat proiectul de act normativ care l-ar fi favorizat pe Ioan Niculae şi a transmis respectivul document pe circuit în vederea avizării".

Mai mult, în privinţa lui Ilie Sârbu au rezultat date concrete că acesta s-ar fi întâlnit cu patronul Ioan Niculae şi că "ar fi discutat problematica acestui act normativ cu alţi politicieni şi demnitari (ex. Mircea Geoană, Gheorghe Bunea Stancu, etc.)".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bine, bine, dar Vosganian?!?

    Boc?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb