ZIARUL BURSA

28 aprilie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Klaus Iohannis: "Am promulgat Legea dării în plată"

Klaus Iohannis: "Am promulgat Legea dării în plată"

Ioana DogaruBănci-Asigurări / 28 aprilie 2016

Actualizare 19:18 Reprezentanţii clienţilor bancari acuză doi comisari europeni că susţin doar interesele băncilor

Reprezentanţii consumatorilor de servicii financiare din ţara noastră, împreună cu organizaţiile similare la nivel european, au transmis o scrisoare comisarilor europeni Jonathan Hill şi Pierre Moscovici, prin care le reproşează că au ţinut cont doar de interesele băncilor, nu şi de cele ale clienţilor, atunci când şi-au exprimat îngrijorarea privind Legea dării în plată.

Actualizare 17:45 CPBR: "Promulgarea Legii dării în plată în această formă este regretabilă"

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) transmite că îşi exprimă "dezamăgirea" pentru faptul că Preşedintele României nu a solicitat verificarea constituţionalităţii Legii dării în plată la Curtea Constituţională şi consideră că promulgarea legii "în această formă este regretabilă", potrivit unui comunicat de presă.

Actualizare 12:21 Daniel Zamfir: "Este mai bine ca în România creditele să se dea mai responsabil"

-------

Klaus Iohannis a promulgat Legea dării în plată.

"Această lege a ajuns iniţial la mine şi am retrimis-o în Parlament cu câteva observaţii. Legea nu a fost foarte bine elaborată. Parlamentul a luat în considerare aceste observaţii şi a modificat legea corespunzător şi mi-a trimis-o în forma nouă. Am apreciat că Parlamentul a ţinut cont de sfaturile mele şi consider că legea este bună", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată

ALERT Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată

Andrei StanMiscellanea / 28 aprilie 2016

Cei trei patroni de la clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Omul de afaceri Cristian Burci, plasat sub control judiciar

ALERT Omul de afaceri Cristian Burci, plasat sub control judiciar

F.A.Anticorupţie / 28 aprilie 2016

Actualizare 20:55

Magistraţii Tribunalului Olt au decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a patronului "Adevărul" Cristian Burci şi a celorlalţi alţi patru inculpaţi din dosarul referitor la devalizarea Romvag Caracal, informează Antena3.ro.

Actualizare 11:48 Cristian Burci şi alte patru persoane reţinute, prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă

Actualizare Cristian Burci a fost reţinut pentru 24 de ore

Sursa foto: Facebook/ Sebastian Ghita

DNA a admis cauţiunea lui Sebastian Ghiţă

Andrei StanAnticorupţie / 28 aprilie 2016

Procurorii DNA au admis cererea deputatului Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii de 59,41 milioane lei (13 milioane de euro) prin "depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă", potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Giordano Bruno în chip de Zgonea.

O POVESTE CU ANTILOPE, CROCODILI ŞI MASCULI ALFA iZgonirea din PSD

A.S.Politică / 28 aprilie 2016

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD pentru că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Dacă lui Liviu Dragnea nu i-ar fi fost suspendată închisoarea, atunci probabil că Valeriu Zgonea ar fi devenit preşedintele PSD.

Observăm cu limpezime rolul politic al justiţiei, care a ajuns să arbitreze cine conduce PSD şi cine este exclus din partid.

"Nestle" se aliază cu "R&R Ice Cream"

"Nestle" se aliază cu "R&R Ice Cream"

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 aprilie 2016

"Nestle" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, înfiinţează o societate mixtă cu "R&R Ice Cream" din Marea Britanie, care va vinde îngheţată şi alimente congelate în peste 20 de ţări, aceasta fiind cea mai recentă încercare a companiei elveţiene de a se adapta unei pieţe provocatoare şi concurenţiale.

Metroul primeşte subvenţii de la Guvern

Metroul primeşte subvenţii de la Guvern

Companii / 28 aprilie 2016

Guvernul a creat cadrul legal pentru încheierea contractului de servicii publice în domeniul transportului cu metroul, între Ministe zul Transporturilor şi SC Tr`nsport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" S.A. În acest sens, Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care stabileşte, în principal, condiţii privind încheierea, actualizarea şi elementele contractului de servicii publice în domeniul transportului cu metroul, aprobarea contractului urmând să se facă prin ordin al ministrului Transporturilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Noul Cod Vamal Unional intră în vigoare la 1 mai

A.V.Companii / 28 aprilie 2016

Noul Cod Vamal Unional va intra în vigoare la data de 1 mai, iar acesta vine cu noi reglementări în domeniu, respectiv cu multe recomandări de la Comisia Europeană, conform afirmaţiilor făcute de directorul general al Direcţiei Generale a Vămilor...

Guvernul a aprobat bugetul Companiei CFR-Călători

Companii / 28 aprilie 2016

Bugetul Companiei CFR-Călători a fost aprobat, miercuri, în şedinţa de Guvern, veniturile totale ale companiei fiind estimate pentru acest an la 2.232,5 milioane lei, bugetul incluzând şi majorarea salariilor cu 10% decisă la sfârşitul anului trecut.

S&P a retrogradat "Exxon Mobil"

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 aprilie 2016

"Exxon Mobil" Corp. din SUA, cea mai mare companie petrolieră din lume listată, a pierdut marţi seară ratingul de top "AAA", de care s-a bucurat timp de peste şase decenii, din partea agenţiei de evaluare Standard & Poor's...

GREVĂ 1.200 de zboruri anulate în Germania

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 aprilie 2016

O grevă a personalului la sol de la şase mari aeroporturi din Germania, inclusiv cele din Frankfurt şi Munchen, a provocat, ieri, anularea a peste 1.200 de zboruri şi întârzieri pentru zeci de mii de pasageri, informează AFP, conform Agerpres.

"Barclays" şi-a redus profitul cu 25%

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 aprilie 2016

Profitul băncii britanice "Barclays" Plc a scăzut cu 25% în primul trimestru din acest an, însă veniturile acesteia au depăşit aşteptările, în baza unei scăderi mai mici a veniturilor diviziei de investiţii.

MACRO NEWSLETTER 28 aprilie 2016

MACRO NEWSLETTER 28 aprilie 2016

Internaţional / 28 aprilie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 3,1% în martie 2016, după un avans de 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 10,1% a creditului guvernamental şi a unui avans de 1,1% a creditului...

REVISTA PRESEI 28.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 28 aprilie 2016

ADEVARUL 

Alegerea primarilor în două tururi

Curtea de Apel Bucureşti a admis ieri excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale. Este a doua excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram şi...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo